-
Member
Beginner
probleme instalatie 2 antene
Pentru inceput ma bucur ca sunt membru pe forumul asta unde oamenii au pasiuni tehhnice si ii ajuta pe cei mai saraci cu experienta
Datele problemei:
-Galati
-2 antene digi model vechi pe perete bloc etaj 3 -una cu LNB dublu Dolce alta cu gold digi:
-un pe helas 2 cu libertate spre est
-alta pe alt perete cam 60 sau mai mult W- 16e
-DM500s cccam 1.11 local Digi full
-Net RDS prin Asus w500 deluxe
Cerinte : ajutor pentru configurare optima sistem
- ce hh sa iau din ce e acum pe piata?
- ce antena merita sa iau pe viitor?
- ce LNB-uri s mai iau pentru multifeed 2-3 cu ce suport? din oferta actuala Ro?
-ce comutator diseq?
cum configurez 2 antene cu 2-6 LNB cu comutator diseq si HH?
-cine face schimb si cu mine de linii avand dolce full , 24/7 ,net stabil macar sa vad si eu cum e cu sharingul? -evetual ajutor si testare (configurat cccam cfg di porturi router dar nu am cum sa testez?
-merita sa incerc sa fac un phoenix cam sau/si server pe w500? cineva care a facut si poate sa ajute?
RESPECT pt meseriasul care isi va pierde timpul cu ajutorul meu si 1000 de plecaciuni
Last edited by bigpriap; 31-01-09 at 22:04.
-
Standard RSP member
Re: probleme instalatie 2 antene
Regula nr.12
salut ...
mai intai vrei sa folosesti toata dotarea pe care ai enumerat-o ? ....
daca da, ce iti trebuie montura h-h ... te rog fii mai explicit ...
tratezi mai multe probleme de odata si nu ai sa faci nimic bine ...
in general cea mai mare antena din cele doua si cea cu cea mai mare deschidere E-W este si cea care se preteaza la montajul pe o montura H-H ... eu personal am un opticum dm 2800 care merge bine cu o antena de 1.1 m cam 30W-62E asta vis-a-vis de H-H ...
tot in functie de montura H-H nu iti trebuie Diseq daca vrei antena mobila ... tre sa te hotarasti ...
cam atat acum da si tu detalii mai multe ca sa primesti raspunsuri mai multe si mai bune ...
sanatate ...
Last edited by staric; 02-02-09 at 15:35.
Reason: Atentie!!!Regula nr.12
-
Member
Beginner
Merci pentru raspuns. Chestia complicata e ca din cauza pozitiei nu pot pune o singura antena sa acopere est-west.De asta am 2 de la digi identice cam de 72 cm.Una e pe geamul bucatariei care e pe helass2 39e si se poate duce spre est - dar spre deapta nu prea mult cat se se suprapuna cam 30 de grade cu antena cealalta -dar asteia vreau sa-i pun 2-3 lnb-uri ca am acces dificil la ea.
Cealalta e pe balcon si merge spre est pana la 13 e ca dupa aia loveste in perete dar spre vest cat cuprinde.Pe asta vreau sa pun HH ca am acces mai facil la ea.Adica cu 2 antene sa prind cat mai multe - mai ales ca a inceput sa mearga sharingul.Stiu ca ar fi lucruri mai interesante spre est dar acolo e mai greu sa pun si sa reglez hh-ul.
Treaba e sa ma hotarasc ce lnb-uri ,suport LNB ,comutator diseq si hh sa cumpar tinand cont ca in viitor sper sa imi iau si un receptor HD cand s-or mai ieftini - acum am doar DM500 si conserva dulsi care e cam nefolositoare ca imi trebuie card local 
Ca sa obtin un raport pret/calitate si plusvaloare cat mai mare si expandibilitate cat mai mare am nevoie de sfaturi. Ca sa nu mai vorbim ca nu am clar in minte cum conectez hh-ukl cu comutatorul diseq.
La HH m-am gandit la DM3800 ca e metalic , cam 2 milioane si va tine o viitoar antena mai mare.Ce ziceti?
LNB-uri as lua duble dar cate si de care? Adica banu' sa reflecte beneficiul nu doar firma.Si dupa specificatii ce sa zic , ca sunt no-name -uri ieftine de se lauda ca au 0,2 db.De aia doar cei ce au testat stiu si de ajutorul lor am nevoie !!
Asa ca astept sfaturi si sugestii sa comand mai repede si sa ma apuc de treaba.
-
salut dupa mine as face urmatoarea config. :
- 2 x offset max. 1m ( cam 100roni/offset-ul 1m , 200roni)
- 2 x dm2100 (monturi h-h bune si fiabile , dar este indicat sa functioneze doar cu offset-uri pana la 1m din cauza greutati , chiar daca in manual scrie ca merg cu max. de 1,2m - la acest diametru apare uzura si dereglari mult mai repede) , conectate fiecare la cate un receiver , in felul asta poti urmari cam tot ce se poate in functie de pozitionare (180 x 2 = 360roni)
- 1 x receiver hd cu linux (kathrein , ip-box s.a) pe care sa instalezi incubus ca si client conectat prin router la dm500s cu care "iesi" la share (1000-1500roni)
- 2 x lnb-uri universale (nu stiu daca mai gasesti "hirchmann titanium edition tsx") (2 x 40roni)
cam asta mi-se pare mie cea mai buna config. pret/performanta cu un total de : max. 2100roni
tot atat de adevarat este ca poti merge si pe varianta cu doar o montura si o antena fixa , dar oare merita diferenta fiindca vei vrea sa pui 2,3, "n" lnb-uri + comutator diseq pe cea fixa si cred ca vei depasi pretl unei monturi h-h in acest caz , in plus vei fii limitat de nr. de lnb-uri/sateliti pe varianta de antena fixa
Last edited by mario08; 03-02-09 at 01:00.