Results 1 to 15 of 108

Thread: ASTRA 28,2E Receptii

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Golden Member
    Mentioned
    16 Post(s)

Default Re: ASTRA 2 D receptionat?

Astra 2D se receptioneaza si la baia-mare cateodata cu semnal util , cateodata sub limita de receptie. Am o antena de 1.90 dintr-o bucata AL tip peruvision iar ca lnb cele mai bune rezultate am avut cu INVERTO IDLP-SFLANGE +FEEDHORN INVACOM C-120. . Am folosit mai multe variante de lnb cu care alti pasionati au receptionat acest satelit dar din pacate la mine semnalul a fost mai slab pe toti transponderi problema in receptionare . de exemplu cu LNB INVACOM QDF-031 -FEEDHORN INVACOM C-120 a avut o receptie cu 16% mai slab in comparatie cu LNB INVERTO care isi face treaba in mod serios , am folosit si alte feedhorn cele care se gasesc la magazinele noastre din tara in mod fregvent dar nu au fost rezultate satisfacatoare. Ca receptoare digitale am folosit ;ECHOSMART 790, STRONG 4500 CI, NOKIAMEDIAMASTER 9800, VANTAGE 7100TS, fiecare cu partile bune si rele in receptionarea semnalului digital. Se poate receptiona cel mai bine intre orele care le-a mentinut @ satelescu de-a lungu acestui topic ,desigur semnal sub limita de receptie a transponderilor am cam de la orele 10 dimineata iar punctul maxim este undeva cuprins intre orele 13.30-15.00 amiaza iar seara intre 20.30-22.00. Transponderul cel mai puternic in semnal este 10 847 V 22000 iar cel mai slab este 10 906 V 22000.De vreo 2 saptamani semnalul este sub limita de receptie la mine poate in alte zone mai spre vest au alte valori ,in concluzie receptia satelitului Astra 2D in baia-mare se poate face doar cu antene mari respectiv 1.90m sub aceasta dimensiune nu recomand nimanui ,dar niciodata nu se stie . la ora 19.30 am urmatoarele valori 10 729 V ---26%; 10 758 V ---21% ;10 787 V---25% ;10 818 V---21% ;10 847 V ---22% ; 10 876 V---23% ; 10 906 V ---18% ;10 936 V---18% folosind un receptor STRONG 4500 CI
    semnal la limita de receptie, in timp ce pe alte transponderi am avut semnal cat china de ex. 12 032 V---91%; 12 129 V---87%; 12 382 V---91%;

Standard RSP member mouse's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Salutare,
    Programele de pe Astra 2D cred ca sint interesante mai ales ca sint multe FTA acolo din cite am citit mai sus.
    Ce se mai aude si ce ati mai facut pt a receptiona Astra2D?
    Ati renuntat? Este cam liniste pe aici.Asta nu e bine,intodeauna se mai poate face ceva iar daca diametrul antenei nu se poate mari LNC se poate raci! -50C Este suficient?Cred ca da.
    Luati in calcul si racirea LNC cu o instalatie frigorifica,avem exemplul Dn.Klaus Schumaker cu receptionarea satelitului astra in Brazilia.Ce i sa recomandat pt a receptiona programele transmise digital ? Frigul tehnic !
    Sint frigotehnist de meserie si stau in Brasov.
    Din pacate nu am pozitie spre Sud.Asa ca nu am ce raci din pacate.Dar cine se aseamana se aduna nu?
    mouse.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

@mouse

Am testat anul trecut cu antena de 1,5m Astra 2D si stau la cca 70 de km N de domul @bonou2.Am avut succes si am receptionat toate tp pe polaritate vericala.

Am urmarit cateva zile canalele de pe Astra2D dar contentul acestora este sub ceea ce ofera Badr, Nilesat , Yamal, Turksat sau canalele de pe unii sateliti in banda C.

Evident ASTRA 2D e o provocare pt un pasionat al receptiei canalelor FTA prin satelit

M-am interesat acum 1 an si ceva de elemente peltier pt a raci lnb-ul , citind ca o racire la -30C deja da rezultate semnificative.Oricum trebuie vazut cum reactioneaza LNB-urile ordinare la asa ceva si la cat le reduce durata de viata!

Fara a avea intentia sa fac planuri de viitor , daca fac de rost de o antena mai mare pt banda Ku o sa-ti scriu daca doresti sa-mi dai schema la acest sist de racire sau sa-mi trimiti unul pt probe !Daca doresti putem colabora in acest sens!

Mult succes si Paste fericit

Mentioned
    1 Post(s)

Salutare,
    Ar fi trei posibilitati de racire a LNC-ului dupa cum urmeaza-
    1-Racire indirecta cu antigel.
    2-Racire indirecta cu element frigorific atasat pe LNC cu pasta siliconica pt un bun contact termic.
    3-racirea directa prin inglobarea LNC-ului in elementul frigorific.
    A treia varianta este cea mai buna deoarece realizeaza cea mai joasa temperatura,si ca sa fiu mai exact -47,8C,indiferent de temperatura de afara,canicula verii sau gerul iernii.
    Daca aveti intrebari va raspund cu placere.
    Se poate cobori temperatura si mai mult -70C...-90C dar devine complicat,si am nevoie pentru asta de compresor special pentru aplicatii deep freze(frig adinc)tradus direct,se folosesc in aplicatii speciale medicina,cercetare,uz special...
    mouse.

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Respecte!
    @mouse-e bine venita idea ta,insa,cat ar costa asa ceva?Asa aproximativ,nu de alta dar sa dai o caruta de bani pe tehnologia de racire doar ptr Astra 2D sau ptr un satelit care nu are acoperire ptr Romania mi se pare cam exagerat,sincer.
    Si daca stiu bine,LNB-urile au o temperatura de lucru intre:-30* si +60,temperaturi aproximative.
    daca se foloseste a trei-a varianta cum spui tu....la -48* cum mai functioneaza?E posibil ca da dar e si posibil ca nu.
    Insa repet e interesanta idea.
    Poate ne dai niste explicatii mai detailate.
    Ptr. care eu iti multumesc anticipat.
    Bafta!
    Respect!

Mentioned
    1 Post(s)

Cristos a Inviat!
    Am pierdut 1 ora sa scriu si la Submit Replay nu mai sint recunoscut si in consecinta am pirdut tot ce am scris...Agrr!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Code:
    Asa aproximativ,nu de alta dar sa dai o caruta de bani pe tehnologia de  racire doar ptr Astra 2D sau ptr un satelit care nu are acoperire ptr  Romania mi se pare cam exagerat,sincer.
    Pt un pasionat al receptiei canalelor fta prin satelit nu este deloc exagerat sa incerce tot felul de metode de a receptiona spoturi slabe sau care nu au acoperire pt Romania , defapt e cea mai mare realizare in acest hobby .Aici se adauga si receptia unui satelit aflat la elevatie negativa, insa f putini au aceasta sansa!

@mouse

nasoala treaba nu zic

Mentioned
    1 Post(s)

Dl.Administrator ma puteti ajuta?
    Va multumesc.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default astra 2d

salut
    azi am prins si eu bbc dar numai pe polaritate verticala
    spuneti-mi pe polaritate orizontala daca merg in deva
    am o antena tehnicsat de 160 si lnb inverto ghid de unda original,am semnal 45 %

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Quote Originally Posted by Supersonic
    Pe offsetul de 1 metru din semnatura imi intra fara probleme, mai umbla la reglaj sau lnb-ul s-a dus.
    Locatia e tot Bucuresti.
    Sint foarte curios sa stiu cum iti intra Astra 2D cu o antena de 1 m tocmai in Bucuresti?!?Cred ca e mai mult wishful thinking.

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by doktorofsat View Post
    ...citind ca o racire la -30C deja da rezultate semnificative.....
    sint vorbe de claca , un bagaj minim de cunostiinte teoretice elimina solutiile magice

comitetu' scarii 1 de bloc a votat in unanimitate ca Hubble pluteste la aprox 2K si nu pentru a fi rece
    ( ps <<frigul>> tehnic/atehnic nu este definit , este o senzatie ; <<caldura>> este totusi tolerata ca entitate fizica/tehnica )