Salutare,
Poate ca ai dreptate Dl. Zmeura,dar nu am inventato eu.
Sint altii mai destepti decit mine si cu alte posibilitati dar cred ca racirea LNC-ului mareste suprafata antenei cu 50%.
Despre conexiunea la internet sint sigur ca nu a picat,instalatia este noua si in plus nu sint chiar atit de ghinionist.
Odata postarea facuta trebuie sa ramina in memoria serverului deoarece mi-a dat acceptul dupa logare de a posta.

---------- Post added at 16:27 ---------- Previous post was at 14:49 ----------

Salutare,
Despre racirea echipamentelor trebuie mentionat faptul ca se foloseste si la case mai mari gen SETI -1000Kg LNC-ul folosit la Arecibo,300m diametrul antenei racire cu azot lichid,uz militar -SUA din anii 1950 cred, telescopul Hubble foloseste de asemenea racirea tehnica.
Cum la aceste case mari nu se pune problema lipsei de fonduri sau echipamente ar trebui sa va dea de gindit utilitatea frigului tehnic,mai precis necesitatea lui.Daca utilizarea frigului tehnic ar genera rezultate slabe sau mediocre astazi nu sar fi pomenit nimic despre el.
Oamenii se inpart in 3 categorii.Prima categorie duce lumea inainte,cea dea doua categorie circotind ii urmeaza pe primii,si cea dea treia categorie trage lumea inapoi.
Este mai bine sa dam impresia ca ... ... decit sa deschidem repede gura si sa inlaturam astfel orice dubiu.
Se pare ca nu degeaba pe unele forumuri de aiurea anumite discutii mai delicate se poarta intre cei care fac parte trup si suflet din categoria 1.
M-am plictisit de cei care obsesiv il iau pe NU in brate tragind frina progresului la nesfirsit din comfortul zilei de azi la care nu au contribuit cu nimica si nici nu vor contribui vreo data !!!