evident shadowman ca nu luam in calcul solutiile de 1000 de euro , dar posibil sa existe solutii ieftine!Problema care am ridicat-o este ca LNB-urile de larg consum nu stiu cat rezista (pana crapa) 1 ora, o zi, o saptamana, o luna la o racire constanta!!Parerea mea e ca cine vrea lnb profesional trebuie sa bage mai adanc banii in buzunar si are nevoie de o antena pe masura!Code:Insa spune-mi tu mie,pe cand te apuci sa cheltuiesti o suma de cateva mii de euro pentru a reusi sa racesti acel LNB?
Da asa este .Am scris acum cateva luni de reusita lui skystar care locuieste in apropiere de Budapest si receptioneaza 96E in banda C care pt locatia s-a are elevatie de aprox -0,25!O alta posibilitate ca sa receptionezi la elevatie negativa e ca satelitul imediat sub orizont sa aiba un drifting puternic( de cateva grade) si sa se ridice la anumite intervale orare deasupra orizontului!Evident atunci il poti receptiona!Code:Si mai e si problema ca acele receptii la elevatie negativa e posibila,insa doar la elevatii negative apropiate de valorile elevatiei pozitive,fata de locul pozitionarii antenei.
Chiar acum cateva ore m-a anuntat un pasionat din Oradea ca a reusit sa receptioneze toate tp cu polaritate V de pe ASTRA 2D cu antena prim focus de 150cm!

Reply With Quote