Code:
Insa spune-mi tu mie,pe cand te apuci sa cheltuiesti o suma de cateva  mii de euro pentru a reusi sa racesti acel LNB?
evident shadowman ca nu luam in calcul solutiile de 1000 de euro , dar posibil sa existe solutii ieftine!Problema care am ridicat-o este ca LNB-urile de larg consum nu stiu cat rezista (pana crapa) 1 ora, o zi, o saptamana, o luna la o racire constanta!!Parerea mea e ca cine vrea lnb profesional trebuie sa bage mai adanc banii in buzunar si are nevoie de o antena pe masura!

Code:
Si mai e si problema ca acele receptii la elevatie negativa e  posibila,insa doar la elevatii negative apropiate de valorile elevatiei  pozitive,fata de locul pozitionarii antenei.
Da asa este .Am scris acum cateva luni de reusita lui skystar care locuieste in apropiere de Budapest si receptioneaza 96E in banda C care pt locatia s-a are elevatie de aprox -0,25!O alta posibilitate ca sa receptionezi la elevatie negativa e ca satelitul imediat sub orizont sa aiba un drifting puternic( de cateva grade) si sa se ridice la anumite intervale orare deasupra orizontului!Evident atunci il poti receptiona!

Chiar acum cateva ore m-a anuntat un pasionat din Oradea ca a reusit sa receptioneze toate tp cu polaritate V de pe ASTRA 2D cu antena prim focus de 150cm!