Ar trebui sa fie o lectie pentru guvernantii nostri. Angela Merkel a refuzat ajutorul in valoare de 40 miliarde de EURO cerut de Opel. Probabil ca a mai avut si alte cereri. In schimb a pompat bani in banci cu proceduri precise care sa incurajeze creditarea. Asta inseamna sa sustii economia !
La noi guvernul Tariceanu a facut cadou , "saracilor " de la Dacia -Renault , un mizilic de 15 milioane de euro, ajutor de stat, adica din banii publici adunati de la fraierii de contribuabili romani. In plina criza in Romania, boierii pleaca in concediu. In noiembrie anul trecut, 82 de dealeri Dacia au mers in Brazilia, drept recompensa pentru performantele lor. Tot saracii de la Dacia-Renault, s-au apucat de sposorizat echipa de fotbal italian Udinese. Dar ce sa-i faci ... doar nu au muncit de banii dati ! In Italia s-au vandut numai 7800 de Loganuri, este nevoie sa va spun ce se puteau face cu banii aia in Romania ?
Devin din ce in ce mai intrigat. Lumea occidentala incepe sa se miste rapid in scopul minimizarii crizei economice, iar guvernantii nostrii "lucreaza" la cum sa isi imparta ciolanul, ciolan care incet, incet devine osicior.
Pe mine nu ma supara daca o sa merg cu Loganul in loc de X-Trail, si nici daca nu voi mai avea tapiserie de piele. Pe mine ma supara ca din banii mei se finanteaza profitul imens al unor francezi si guvernanti nesatui.
Sa scada Loganul la sub 5000 de EURO, sa existe o dobanda ca in Europa de Vest, sa nu existe taxa de mediu globala ci anuala ca in Germania de exemplu si veti vedea ca numarul de rable din occident scade dramatic. Salariatii de la Dacia vor fi chemati din somajul tehnic, o parte a combinatului Mital Steel o sa lucreze, iar eu nu voi tine in spate partea mea de someri.
Asta inseamna sa gandesti in viitor si nu sa te gandesti ca nu iti mai poti aduce o masina veche.
Dar am uitat ....... esentialul .. TRAIESC IN ROMANIA !

Reply With Quote