Sunt absolut convins ca va disparea piata sh din germania in urma acestei masuri!!!!!!
Sunt absolut convins ca va disparea piata sh din germania in urma acestei masuri!!!!!!
Vor dispare masinile mai ieftine de 2.500 euro.... restul le vor depozita in Romania, Bulgaria, Ucraina ca e loc!![]()
N-or sa dispara asa cum nu au disparut nici din Romania. Vor exista masini la vanzare la 500-1000 de euro pentru ca n-o sa dea neamtu' fuga sa isi ia masina noua pentru ca s-a redus pretul cu 2500 euro.
Ar trebui sa fie o lectie pentru guvernantii nostri. Angela Merkel a refuzat ajutorul in valoare de 40 miliarde de EURO cerut de Opel. Probabil ca a mai avut si alte cereri. In schimb a pompat bani in banci cu proceduri precise care sa incurajeze creditarea. Asta inseamna sa sustii economia !
La noi guvernul Tariceanu a facut cadou , "saracilor " de la Dacia -Renault , un mizilic de 15 milioane de euro, ajutor de stat, adica din banii publici adunati de la fraierii de contribuabili romani. In plina criza in Romania, boierii pleaca in concediu. In noiembrie anul trecut, 82 de dealeri Dacia au mers in Brazilia, drept recompensa pentru performantele lor. Tot saracii de la Dacia-Renault, s-au apucat de sposorizat echipa de fotbal italian Udinese. Dar ce sa-i faci ... doar nu au muncit de banii dati ! In Italia s-au vandut numai 7800 de Loganuri, este nevoie sa va spun ce se puteau face cu banii aia in Romania ?
Devin din ce in ce mai intrigat. Lumea occidentala incepe sa se miste rapid in scopul minimizarii crizei economice, iar guvernantii nostrii "lucreaza" la cum sa isi imparta ciolanul, ciolan care incet, incet devine osicior.
Pe mine nu ma supara daca o sa merg cu Loganul in loc de X-Trail, si nici daca nu voi mai avea tapiserie de piele. Pe mine ma supara ca din banii mei se finanteaza profitul imens al unor francezi si guvernanti nesatui.
Sa scada Loganul la sub 5000 de EURO, sa existe o dobanda ca in Europa de Vest, sa nu existe taxa de mediu globala ci anuala ca in Germania de exemplu si veti vedea ca numarul de rable din occident scade dramatic. Salariatii de la Dacia vor fi chemati din somajul tehnic, o parte a combinatului Mital Steel o sa lucreze, iar eu nu voi tine in spate partea mea de someri.
Asta inseamna sa gandesti in viitor si nu sa te gandesti ca nu iti mai poti aduce o masina veche.
Dar am uitat ....... esentialul .. TRAIESC IN ROMANIA !
=========
CU RESPECT,
Netcity
Cu tot respectul, iti pot spune ca este o eroare ce afirmi. Nu ai idee cat de nationalist este neamtul de rand. O va face doar pentru ca este indoctrinat sa creada ca si datorita lui, alti nemti isi vor lua salariu. Nu subestimati niciodata capacitatea poporului german de a lucra ca o singura echipa. Vreti exemple din istorie ? Cate ? Toata istoria nemtilor este generata exact de acest nationalism dus pana la extrem in mod cateodata chiar periculos pe plan mondial.
In concluzie, nu incercati sa ganditi ce o sa faca neamtul, cu creierul nostru. La noi este mai interesanta capra vecinului, care este mai tare pentru ca si-a adus beemveu din germanica.
=========
CU RESPECT,
Netcity
Cu tot respectul pt. tine, aici exagerezi rau de tot. Din mai multe puncte de vedere.
Opel nu a cerut 40 de Miliarde €, niciodata! Toata firma nu valoreaza atita.
Doamna Merkel a salvat bancile cu banii nostri(ai mei de exemplu), banci care acum nu dau credite firmelor si blocheaza relansarea economiei.
Asta pe motiv ca nu prezinta garantii.
Dar ei ce garantii au prezentat statului?
Firmele nu pot dezvolta proiecte, nu pot investi in utilaje,nu-si pot plati angajatii s.a.m.d.
Cu cei 2500€ pt. casarea automobilelor mai vechi de 9 ani, Germania va salva Dacia !!!
Da, Dacia si nu Mercedes, BMW, AUDI si alte firme Germane.
Neamtul "nationalist" a dat navala la dealerii de masini mici si ieftine: Dacia, Renault, Peugeot si altele.
Alea costa acum de la 5000€ in sus datorita Doamnei Merkel cea "nationalista",
care a stiut ce face si a declarat ca guvernului german ii este clar ca vor ajuta de fapt mai mult
producatorii straini decit cei autohtoni, dar ca intr-o Europa unita nu puteau face restrictii
si nu puteau da cei 2500€ doar celor care achizitioneaza un automobil german (nationalist).
Despre nationalisti as afirma ca in RO gasesti tot atit de multi ca si in Germania, cu siguranta.
Iar neamtului i se filfaie ca masina e straina si nu nemtzeasca, daca nu are bani s-o plateasca pe cea din urma.
Am trecut pe la dealer-ul BMW de la mine din oras sa vad ce oferte de leasing are. Era pustiu acolo.
M-am uitat la masinile expuse in curte si cam la a doua, a treia masina, am incremenit cind am vazut pretul: BMW 125 Cabriolet la 50.000€ !!
Asta e un motiv pt care producatorii germani au probleme masive.
Ani de zile au incasat Miliarde cistig net si acuma se dau faliti...Ani de zile si-au umplut buzunarele si acuma vor bani de la stat.
Sa reduca pretul, asta e solutia.
Cit despre ce se intimpla in RO...eu unul mi-am luat adio de la gindul de a ma mai intoarce vreodata, desi asa planuisem cindva.
Numai in caz de catastrofa...altfel NU.
Stau aici printre "nationalisti"![]()
nu stiam ca-ti faci veacul pe afara !
Oricum un post de nota 10 (ca multe altele)
Fara doar si poate sunt in asentimentul tau
Este vorba de o criza (cel putin in domeniul auto) de supraproductie cind visul german numit "calitate" paleste in fata compromisului pret/uzura morala
As mai adauga ,doar,faptul ca politica germaniei de a reloca planturi auto in rusia starneste controverse masive atat ca imagine a doamnei care o "suge" lui putin cit si a mentalitatii germano-sovietice de lucru trainic acolo unde nu e cazul! Iar in industria auto si asa ajunsa la esafod,cuvintul "calitate"nu e nici pe departe solutia de miine ,ci dupa cum o demonstreaza (soc)grupul indian tata e masina bazata pe energii alternative !
Chiar si congresul SUA a refuzat ajutorul unor giganti muribunzi (gm crysler etc)
Last edited by zildan; 23-02-09 at 08:06. Reason: Regula 12