mie cel mai complet mi s-a parut NLB, acum sti tu vorba aia, "De gustibus non est disputandum" asa ca pierde si tu ceva timp si pune pe rand fiecare si vezi care ti se pare tie cel mai ok pentru nevoile tale![]()
Dislikes: 0
tocmai ce mi-ai achizitionat de la digitalsatelit un 910; mi-a facut o impresie foarte buna echipa de la digitalsatelit; bravo lor, profesionisti adevarati;
sunt nou in aparatele pe linux; daca ma puteti ajuta cu sfaturi. va rog, va raman recunoscator;
am o antena motorizata Triax de 110cm Al, care pana acum a mers doar cu Kaon 570 si 660HD; IP Box-ul este asa cum l-am primit, nu am modificat cu nimic firmaware-ul original; doresc sa testez si eu canalele HD; va rog sa ma ajutati; am observat ca sunt mai multe softuri vehiculate; pe mine ma intereseaza care este cel mai bun din toate punctele de vedere si modul de instalare(am inteles ca e mai OK sa se faca cu stick)....
mie cel mai complet mi s-a parut NLB, acum sti tu vorba aia, "De gustibus non est disputandum" asa ca pierde si tu ceva timp si pune pe rand fiecare si vezi care ti se pare tie cel mai ok pentru nevoile tale![]()
multumesco sa incerc NLB-ul
se poate instala de pe un stick memory USB? am inteles ca se poate folosi imaginea de pe stick, fara sa o rescriu pe cea originala de pe receiver? sau am inteles gresit?
sunt incepator si nu as vrea sa stric receiver-ul din cauza ca nu cunosc niste comenzi de baza
multam
daca nu sunt prea insistent, exista pe aici procedura de instalare NLB in flash? ce versiune NLB imi recomandati?
multumesc
Last edited by Snow; 21-01-09 at 21:35. Reason: r12 - treci pe la regulament
Ultima versiuna de NLB e la forum la sectiunea pt firmware.Iar un HOW TO exista aici
http://sateliti.info/showpost.php?p=44977&postcount=4
Poate difera putin pt ca e pt o versiuna mai vechi!
multumesc din nouo sa ma apuc de treaba
da, asa este, dar daca nu am alta varianta nu am incotro; fiind nou pe receptoare cu linux, am tot citit si parca cineva spunea ca pe IP Box se poate sa lasa sw original si sa se faca boot de pe un stick care contine alt sw; acum nu am de unde sa stiu daca era pe bune sau era doar o fantezie; ar fi bine sa se poatadaca nu exista alta varianta am sa pun nlb(probabil ultima versiune) pe flash si dupa aceea pe stick enigma2(cand o fi disponibil), ca sa pot boot-a la alegere nlb sau enigma2(lucrul asta am inteles ca se poate);
problema cea mai mare este ca nu sunt un meserias pe linux si nu cunosc nici procedura exacta de instalare, doar ce am gasit aici; in general sunt foarte atent la sw-uri, ca si la job lucrez cu tot felul de sw-uri si sper sa ma descurc; daca nu reusesc, voi cere help aici pe forum; deocamdata nu am facut nimic pt ca sunt foarte ocupat si nu prea am timp(IPBox-ul abia ce l-am scos din cutie), dar probabil in weekend ma apuc de treaba
multumesc
Poti sa pui pe NLB in flash si prin webinf ai posibilitate sa instalezi la usb stick orice alt imagina!E si un HOW TO facut de la mine.Daca cauti o sa il gasesti.Asta cu garantie e discutabil din moment care NLB si SIFTEAM sunt bazate pe firmware original cu adaugare unui panel.
multam frumosam vazut procedura pentru instalare pe flash, mi-e destul de clara; prima data pun nlb-ul pe flash dupa care astept cuminte sa apara enigma2 pentru stick(care se poate instala sau boot-a de pe stick)
multumesc
etapele sint aici , amanuntele in tutorial
modifici prin telnet bootloaderul ( atentie v>3.1)
formatezi stickul ext2. ( atentie la modelul stickului , nu toate merg)
copiezi si dezarhivezi pe stick ( ftp ) enigma2 ( este aparuta)
la boot ai meniul cu numkey pentru alegere sistem operare
PS parca se spunea ca la sw lucreaza 3 team-uri![]()
Eu nu-l sfatuiesc sa treaca la enigma asa repede, pune in flash o imagine de la sif pentru inceput.*
ps: nu-i nimic de ras, chiar sunt trei
va multumesc pentru ajutor; nu trec pe enigma2 pana nu vad cum se misca unul dintre celelalte sw-uri; exista vreo diferenta majora intre ele(sif, dgs, nlb)? un alt prieten de aici imi recomanda nlb, ca ar fi cel mai complet...
multumesc