-
Standard RSP member
Va rog sfaturi pentru o montura HH Strong DM 2100
Salut.Am cumparat o montura HH Strong DM 2100 si as avea niste intrebari pentru cei mai avizati.Vreau sa o montez pe un suport fixat in peretele de la balcon(et 9 ).Nu stiu ce sanse am dar voi incerca .Am intrebat pe cei de la care am cumparat-o cam cat m-ar costa daca ar veni ei sa o monteze si ...m-am speriat.Aproape 200 Ron.Deci,m-am uitat pe acest thread si as vrea sa stiu daca e obligatoriu ca limita hardware sa fie pusa in functie de azimutul dorit.De exemplu,pe mine ma intereseaza doar satelitii de la 28.5E -30W.Trebuie neaparat sa pun limita hardware ,adica sa desfac suportul de motor si sa umblu la limitator?Sau poate fi lasata asa?Eu as lasa-o asa ca mi-e sa nu stric naibii ceva.
O alta intrebare:cum o montez eu la etajul 9 ? Pare o adevarata aventura.Sa bag antena inauntru si sa montez pe ea motorul si apoi sa o scot afara pe suportul ei?Ca alta alternativa nu am....numai alpinistii.
Si va rog:nu vreau raspunsuri de genul "trebuia sa te fi gandit inainte" .Tot ce vreau e sa-mi pun si eu motor la antena ca orice om.
Pentru Timisoara satelitul cel mai aproape de sud e cumva cel de la 23,5E?Va rog nu sariti pe mine ca nu fac asta zilnic.
Mersi anticipat celor care imi vor da o mana de ajutor.