Results 1 to 15 of 27

Thread: Unde este limita intre original si clona ?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Default Unde este limita intre original si clona ?

Un articol despre lumea cloneleor poate fi interesant in masura in care nu da nastere unei dezbateri pasionale ...hormonale chiar ! sa incercam asta plecand de la un exemplu concret ...

Shenzhen Dongsi Technology Co., Ltd.

pare numele uneia din miile de companii chineze , multe onorabile, multe specializate in "slicing" ...desfac un produs in felii subtiri , inteleg si ... copiaza ! rezultatul este o replica functionala, uneori ..perfect functionala , replica pana la cele mai mici detalii ..astfel incat doar un ochi avizat poate face diferenta , o face vanzatorul fara scrupule ... si nu o face cumparatorul onest sau amatorul de chilipiruri ! Nimeni nu replica un produs mediocru ! tinta este intodeauna un produs de succes , adesea un produs scump , produs in care proprieterul a investit bani si munca , produs care uneori este rezultatul unor acumulari de ani !
    Nu rareori , producatorul cu nume , producator care face doar partea de proiectare hard si dezvoltare soft, fabrica placa de baza , din ratiuni economice evident, in China ... de unde proiectul si de ce nu ...chiar produsul final curge catre filierele de replicatori ! Adesea clona este un "original" asamblat in alta parte ... diferentele depinzind doar de furnitura integratorului. Candva , intre cele doua razboaie mondiale , exista o intreaga literatura despre "pericolul galben" ...adevaratul pericol galben nu este invazia lor fizica , ci migratia tembela "cu arme si munitii" a tuturor producatorilor occidentali de tehnologie spre China ! criza actuala isi are originile si in aceasta imensa slabiciune in lantul valorilor tehnologice.
    Revenind la compania de mai sus ... ei fac "slicing" ! nu stim cat de bine dar o fac in lumea STB-urilor iar victimele ei sint nume din cele mai cunoscute ... IPBOX ( DGS ) , Dreambox , C-Tech , OpenBox, Kathrein ... iata si proba !

C-Tech 5000 HD combo
    Dreambox DM 800 HD
    Viewsat
    OpenBox 800
    IPBox 9000 HD
    Kathrein ufs 910
    DM500

si lista poate continua ...din pacate cu zeci de alte exemple ...iata proba !

http://www.made-in-china.com/showroo...catalog-1.html

Intrebarea care se impune este ... cati din producatorii "originali" nu sint cumva dealeri ai chinezului ? raspunsul va fi greu de dat ... multe dintre marile nume europene au in spate cate un producator serios corean sau chinez ! de unde si butada "coreanul meu este mult mai bun decat al tau " ! Multe din numele “populare” ale lumii STB-urilor , si nu numai , sint simpli integratori , intelegand prin asta ca importa din Asia kit-uri ( placa de baza , carcasa, sursa , telecomanda ) , care monteaza produsul , il ambaleaza , il echipeaza soft si-l vand ! lipsa suportului soft eficient si de durata este cel mai bun indiciu asupra probitatii “fabricantului”. Intre integratori sint unii care chiar iau acesta activitate in serios , activitate onesta dealtfel, angajeaza un producator propriu de soft , corean deobicei, dezvolta softul echipamentului intr-o conceptie unitara ( acelasi gen de interfata , aceasi telecomanda ) , documenteaza produsul si-i asigura o intretinere soft pe o durata rezonabila , deobicei 1-2 ani ... toata stima !

Mentioned
    21 Post(s)

Default Re: Unde este limita intre original si clona ?

P.S. Nu sint partizanul Clonelor ! nu-mi cumpar din pricipiu asa ceva ! clonarea in sine este furt ! radacinile trebuie combatute ... si nu victimele !
    Victime ...este un fel a spune ! sint evident destui cei care-si cumpara , din ratiuni economice, cu buna stiinta o clona ... si asta reprezinta un risc asumat ... riscul ca intre clona si original sa fie o distanta inacceptabila.
    Mult mai grav mi se pare insa ca vanzatorul sa vinda o clona drept original ! pe el se bazeaza fabricantul de clone ... pe el si pe credulitatea omului cu banii numarati !

Standard RSP member garyman's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

In principiu ai dreptate dar atata timp cat vor exista oameni cu venituri modeste , oameni care traiesc undeva la limita de jos a traiului decent , vor exista atat producatori cat si cumparatori de clone . Omul de rand are de ales intre a visa la un produs de firma la care nu poate ajunge si pe care nu-l va avea niciodata si un produs de duzina , o clona , o copie la jumatate de pret , poate chiar si mai putin , care il face sa simta , pentru putin timp , avantajele utilizarii acelui produs .
    Daca toti am avea banii necesari ne-am cumpara receptoare de firma , carduri oficiale la n provideri si asa am uita de sharing ,imagini, clone .....dar tocmai lipsa lor se pare ca ne face sa ne invartim in acest cerc ....

si .... bun venit pe forum !
    pierdut in discutii aprinse .... desi nu doresc nimic

Standard RSP member otheitis's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Bine ai venit la forum!!!!Te asteptam de mult timp!!!!
    Asa e.Victima e clientul.Decit sa ia masuri firma impotriva firmelor care cloneze ia impotriva clientilor.Ce e clientul ca sa stie daca un produs e clona sau nu.Sau de ce trebuie eu sa ma uit daca are acest tip de suruburi atunci e clona sau are acest tip de motherboard si e original sau telecomanda e asa si e clona....

AB IPBOX 9000HD

DVB/S2-CABLE TUNER

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mihaip View Post
    P.S. Nu sint partizanul Clonelor ! nu-mi cumpar din pricipiu asa ceva ! clonarea in sine este furt ! radacinile trebuie combatute ... si nu victimele !
    Victime ...este un fel a spune ! sint evident destui cei care-si cumpara , din ratiuni economice, cu buna stiinta o clona ...
    Eu unul cumpar clone datorita faptului ca sunt mai ieftine si nu exista diferente semnificative din pdv hardware.
    Softul rulat e acelasi.
    Lasand la o parte porcaria numita I.H.A.D si GP care sincer vorbind a aparut nu din necesitatea de a elimina clone ci din lupta celor ce faceau bani "albi" din vanzari "negre".Practic pe filiera 2 se imparteau banii-dar aici unul a bagat mana mai tare si asa a a prut clonebomb.Exemple dintrastea sunt destule in lumea dezvoltatorilor de soft(vezi cazul razboiului dintre producatorii de HW sw pentru service de Nokia-telefonie mobila!).
    Nu am avut probleme niciodata cu clonele.

Standard RSP member armandino's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

parerea mea este ca romanul s-a invatat sa cumpere lucruri facute de mantuiala .... in speta clona de dreambox ... pentru faptul ca e mai ieftin si face acelasi lucru. in realitate nu face acelasi lucru....sau nu toate fac acelasi lucru .... o mare partea au bug-uri ... si in afara faptului ca nu se va comporta ca unul normal, iti mai face si draci

in toata lumea asta totul se copiaza .... de la ou kinder pana la vapoare .... de la o amarata de sigla pana la piraterie software. iar daca dvs cumparati aceste produse piratata , nu faceti decat sa aduceti un aport important la dezvoltarea acestui fenomen.

eu nu spun ca romanii nu au probleme financiare, dar cine vrea un produs de calitatea scoate din buzunar malai.

cu stima

PS:La data cand am achizitionat dreamul meu, erau pe piata si clone , insa am dorit sa am un produs original. m-a costat ceva ... dar a meritat. la orice ora din zi sau noapte am curajul sa testez orice soft apare pt el fara sa am frica ca se va strica .

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by armandino View Post
    o mare partea au bug-uri ... si in afara faptului ca nu se va comporta ca unul normal, iti mai face si draci
    oooo, poate aduci si argumente, in afara de prejudecati!
    eu dau mana cu tine la orice ora din zi si din noapte ca dm500s clona bate la fund ala original la toate capitolelelaca retea, tuner, incalzire, viteza si ce mai vrei tu.
    la dm800 s-au facut deja teste: si clona a iesit mai bine: se incinge mai putin si este mai rapida.
    in caz ca nu stiai pana acum cea mai mare clona este dreamboxul in sine.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Am eu doua placi de baza de la clone de DM500,defecte.Una cu flash-ul sau ram-ul,cealalta cu reteaua.Adi Sony le-a vazut cu ochii lui.Nu zic ca nu sunt si originale moarte,ba cu tunerul,ba cu altceva si sunt clone care merg de ani de zile,dar uite ca se mai intampla.
    :

Mentioned
    21 Post(s)

Intrucat linkul din text este alterat puteti sa-l folositi pe acesta !
    http://www.made-in-china.com/showroom/china-hdvb

Standard RSP member skycleaner's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Aici spune ca e DVB-S...Hmm

DVB-S (DM800)

DVB-S (DM800)
    Product Description Technical Specification:
    300 MHz MIPS Processor
    Linux Operating System
    MPEG2 / H. 264 Hardware decoding (DVB compliant)
    DVI - Tuner Module, Plug & Play
    High contrast and energy saving display (OLED)
    64 MByte Flash, 256 MByte RAM
    SATA - for use either as internal HDD 2, 5 or eSATA
    10/100Mbit Ethernet Interface
    1 x Smartcard-Reader (Dreamcrypt)
    2 x USB2.0
    V. 24/RS232
    Scart
    S/PDIF for digital bit stream out (optical)
    Unlimited channel lists for TV/Radio
    Channel-change time < 1 second
    Supports EPG (electronic program guide)
    Full automatic service scan
    Supports directly bouquet-lists
    Supports videotext decoding
    Supports multiple LNB-Switching control (DiSEqC)
    OSD in many languages
    Skin-support
    External 12V power supply
    Trecut la Sfinti

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

hai sa va lamuresc cu cate ceva:
    site-urile din china nu sunt site-uri de felul cu care suntem noi obisnuiti; in primul rand exista o gramada de firme fantoma (plata in china se face 100% in avans, si dupa ce trimiti banii, primesti nimic, sau un cd cu muzica); in al doilea rand, nu tot ce zboara se mananca; ei toti pun pe site-uri ca vand tot felul de produse care de fapt nici nu exista sau daca exista, ei nu le pot vinde; cine-si aduce aminte, asta primavara, cineva posta un site de la chienzi in care se specifica faptul ca dm8000 era deja de piata; ipbox nu se cloneaza in china; au fost ceva tentative de kathrein, dar vad ca nu mai vand chinzii ca nu se cauta aparatele. daca era vorba sa apara dm80000, sigur ca deja era aparut si pe site-urile din china