Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Becul economic - ecologic

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member garyman's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Becul economic - ecologic

Revin cu un exemplu la subiectul discutat aici http://sateliti.info/showthread.php?t=6876 , dar neavand legatura cu satelitii , am deciz sa mut discutia la offtopic .

Ca un bun ecologist ce sunt ( cel putin asa ma consider ) iau decizia de a inlocui becurile incandescente din locuinta .Cumpar originale , Philips , 25 ron / bucata , sa fie de firma , sa aiba viata lunga . Vin acasa , le montez iar dupa 2 zile unul se arde .... pierd 25 ron .La cateva zile , ma plimb prin EUROPA , iar la prietenul chinez gasesc "clone" de becuri ecologice-economice - 5 ron bucata si cumpar 5 bucati . Le montez pe toate in locuinta . Dupa aproximativ 20 de zile de utilizare se arde si al doilea "original" iar clonele , dezi au trecut 2 luni sunt toate functionale ....

Concluzia ??? Atunci cand becurile incandescente vor fi retrase de pe piata , clonele becurilor economice vor fi la mare cautare ca decat sa cumperi unul scump si sa se arda din prima mai bine cumperi 5 clone si ai sanse sa te tina mai mult , sau pe termen scurt reusesti chiar sa faci economie .

Voi ce parere aveti , cum vor sta lucrurile cu aceste becuri ? cum credeti ca oamenii trecuti de 40 si ceva de ani , care au probleme cu vederea vor reusi sa se adapteze la noile becuri , tinand cont ca desi in reclama se spune ca lumina unui bec economic de 18W este egala cu a unuia incandescent de 100W in practica lucrurile nu stau chiar asa ....
    pierdut in discutii aprinse .... desi nu doresc nimic

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Becul economic - ecologic

Dupa 2 ani de utilizare (timp in care am trecut pe becuri economice in toata casa) pot spune:
    - durata de viata destul de mare , in 2 ani de zile s-au ars doar doua becuri , unul la baie (din cauza vaporilor de apa) si unul de batranete
    - recomand modelul care da lumina alb cald (e mai bine pentru ochi)
    - dureaza 1-2 minute pana cand fluxul luminos ajunge la maxim (acelasi fenomen apare si la becurile de firma , doar ca dureaza mai putin)
    - nu pot fi folosite impreuna cu intrerupatoare care au si variator de tensiune
    - m-am acomodat destul de repede (2-3 zile) la lumina mai alba (rece) a acestor becuri fata de lumina specifica becurilor cu incandescenta (calda , galbuie)
    - as spune ca un bec economic de 36 W face cat unul clasic de 100 W
    - caldura degajata mult mai putina fata de cele clasice

Personal agreez acest tip de becuri , le recomand. Chiar daca costa mai mult , banii se recupreaza in timp prin economia de energie electrica.
    Fost membru al acestui forum

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Am testat atat eu cat si cei din familia mea cateva becuri economice si sunt intradevar extrem de scumpe,inca.Chinezariile pur si simplu nu au putere.Ultimul pe care l-am testat era,cred,8 RON intr-un en-gros,deci nu era chiar de duzina,dar dupa cateva zile cand il aprindeai iti bagai degetele in ochi.Am vazut ca dupa ceva timp isi revenea si lumina din nou destul de puternic,dar tot nu sunt multumit.Cele de firma trag greu la buzunar dar parca mai si merg.Pacat ca ai nevoie de 2-3 pentru a egala lumina data de un bec de 100W.Pai ce fac,dau 75 RON pentru fiecare camera?Asta nu mai e economie pentru buzunarul meu.
    :

Standard RSP member cristianio's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Referitor la becurile ecologice(economice) iata experienta mea:
    dupa ce am testat atit becuri de firma cit si facaturi made in china, pot spune ca cel mai bun raport pret calitate il au becurile economice care se gasesc in IKEA, din romania,zona comerciala Baneasa.
    Costa 10 lei pachetul de 3 becuri.Puterea unui bec este de 11 wati, iar lumina este alba.
    Toate becurile din casa acum sunt acest model, practic intr-o camera de circa 10 metri patrati merg 2-3.Dupa 8 luni nici un bec nu a cedat (din 11 bucati).Nu se pot folosi impreuna cu intrerupatoare cu led.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Am tot testat si eu diverse modele de astfel de becuri; concluzia: cele de la OSRAM sunt cele mai bune si nu fac figuri nici la intrerupatoarele cu bec/LED; pentru treaba cu intrerupatoarele am testat mai multe modele si OSRAM nu falfaie lumina din cauza acelor LED-uri la intrerupator si mai era un model, dar nu imi mai aduc aminte exact modelul, era unul mai ieftin...

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Cautati intotdeauna citi lumeni are.Scrie pe pachet.Chinezariile nu au tot atitea componente in soclu cit au cele care cit de cit se respecta.
    Mai mult de 150 mii nu dati pe ele.Sint la praktiker ceva marca"Spira"merg ok si dupa 1 an si ceva.
    parca ala de 23W avea 1500 lumeni.....

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by garyman View Post

Concluzia ??? Atunci cand becurile incandescente vor fi retrase de pe piata , clonele becurilor economice vor fi la mare cautare ca decat sa cumperi unul scump si sa se arda din prima mai bine cumperi 5 clone si ai sanse sa te tina mai mult , sau pe termen scurt reusesti chiar sa faci economie .
    good point!!!
    parerea mea e ca trebuie sa te uiti atunci cand cumperi ce cumperi; eu am renuntat de mult timp sa mai dau banii pe marca pentru ca mai nou aproape tot se face in china (inclusiv marile branduri care si-au relocat fabricile din europa in china); eu desfac produsul si ma uit la modul in care este fabricat, la imbinari, la calitatea materialelor, si apoi cumpar-chiar nu ma intereseaza ce logo are produsul respectiv.
    cand au aparut becurilea astea intr-adevar cele facute in china erau de calitate de mizerie, cu o lumina urata si te dureau ochii in lumina prodsa; dar acum au evoluat lucrurile, si gasesti calitate buna la becurile astea.
    am fost cu soacra'mea sa cumparam un mixer tip blender in carrefur spania; am ales unul cu logo-ul "carrefur" lucrat tot exteriorul in inox de calitate, bineinteles fabricat in china; si a costat 22 euro; erau produse de marca de la 40 euro in sus, dar in comparatie cu asta la 22 euro erau niste jucarii facute din plastic ieftin (nu toate, dar majoritatea); erau si care erau de calitate; dar de ce sa dau 45 euro pe marca atunci cand pot cumpara aceeasi calitate la 22 euro, cu aceeasi garantie? ) functioneaza minunat si o sa-mi iau si eu unul inainte de a pleca spre casa.

叛徒 daradici's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Cred ca becul economic trebuie sa dea cel putin 1500 lumeni, pentru a putea fi bagat in seama si lumina cat mai aproape de lumina becului incandescent. Desi majoritatea becurilor comercializate sint inscriptionate ca becuri care dau lumina calda, simpla comparatie intre ele s-ar putea sa uimeasca.

Momentan folosesc becuri WELL de 26 w si sint foarte multumit de aceasta marca. Mentionez ca am experienta mai ultor marci, unele mai scumpe ca Philips, altele mai ieftine. Cred ca Well este o alegere buna.

Standard RSP member skycleaner's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Sunt curios asa... aia marii care ne conduc... si mai marii lor care ii conduc... tot becuri din astea folosesc? Intunericul de orice natura vine incet peste noi. Si noi stam asa cu bratele incrucisate asteptand...
    Trecut la Sfinti

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Sa inteleg ca vor fi interzise becurile cu filament incandescent?Super!Ceausescu ne taia curentul fara sa se mai complice iar acum UE ne interzice unele produse in numele ecologismului.
    Sky aia mari rad padurile de 20 de ani incoace,cei de la UE de ce nu vad asta?Pot sa faca reglementari si legat de asta.
    :

Standard RSP member dorinelu's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Salutare, eu intotdeauna cand cumpar un bec economic ma uit la temperatura de culoare a becului cu cat e mai mica cu atat e mai calda adik e o lumina mai galbena aproape de becul cu incadenscentza.
    Temperatura de culoare incepe undeva la 2000k si se termina pe la 7500k (cu aprox.) prin urmare trebuie sa luati becurile cu temperatura de culoare cat mai aproape de 2000 k si sa va feriti de cele care au tempt 5-7000k
    In general chinezii vand becurie economice cu temp de peste 6000(presupun ca tehnologia e mai ieftina)
    Daca nu e trecuta temeratura in cifre este trecut ceva de genul: Warm white sau Cold white, feriti-va de cold white adik cele care au temperatura 5-7000k care dau albul ala rece, destul de nasol
    Am cumparat becuri chninezeshti Warm white care le am de 5-6 luni
    In general cele ieftine cold white le tzin in baie, holuri, beci fiind foarte ieftine, cele warm white le pun in celelate camere(dormitor, bucatrie, sufragerie) aceste sunt camerele unde stau cel mai mult si trebuie sa ma simt confortabil
    Referitor la putere, un bec de 26W economic, warm white face lumina cat un bec de 130 W clasic
    dk luati acelasi bec dar cold white o sa avetzi sensatzia ca face mult mai putina lumina (ochiul uman este obishnuit cu lumina calda de bec incadescent asta ar fi o explicatie)
    Last edited by dorinelu; 25-01-09 at 14:52.

Standard RSP member amorak's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    Sa inteleg ca vor fi interzise becurile cu filament incandescent?
    nu cred ca vor fi interzise, dar nu o sa mai gasesti de cumparat, pentru ca nu o sa se mai produca
    Last edited by amorak; 25-01-09 at 15:39. Reason: typo errors

Standard RSP member SAFETRON1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by daradici View Post
    Cred ca becul economic trebuie sa dea cel putin 1500 lumeni, pentru a putea fi bagat in seama si lumina cat mai aproape de lumina becului incandescent. Desi majoritatea becurilor comercializate sint inscriptionate ca becuri care dau lumina calda, simpla comparatie intre ele s-ar putea sa uimeasca.

Momentan folosesc becuri WELL de 26 w si sint foarte multumit de aceasta marca. Mentionez ca am experienta mai ultor marci, unele mai scumpe ca Philips, altele mai ieftine. Cred ca Well este o alegere buna.
    Si eu sunt multumit de becurile Well spiralate , 25W ,1500 lumeni , 6000 ore , temperatura culorii 2700K.Pot sa spuna carcotasii ce vor dar lumina produsa de acestea este peste cea a unui bec cu incadescenta de 100W.

@dorinelu

Corect ce spui referitor la temperatura culorii.Exista totusi si becuri ce sunt etichetate ca warm white dar produc o lumina foarte cold.Exemplul cel mai elocvent este skylight care costa cu cca 20% mai putin decat Well dar produce o lumina ffff prosta.

Standard RSP member skycleaner's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Stau si ma minunez cat de usor ne lasam dusi de nas. Daca vin astia si ne insurubeaza in creier acest tip de bec apoi gata, toata lumea e de acord. Maine vor veni cu implementarea cipurilor in creiere pentru a nu ni se mai pierde urma ca lui Elodia. Peste un an sau doi ne vor face zgarde la gat ca sa ne identifice in multime. Vom putea munci mult mai eficient, padurile vor fi taiate mai rapid, apele vor fi infestate cu mai mult sarg si in final cine stie ce ne va mai astepta. Eu unul o sa-mi fac stoc de becuri de astea si gata. Va spun sincer... viitorul suna sumbru de tot. Muncim pana cadeam in bot, spunandu-ne ca asa e viata si timp de a mai si trai nu vom mai avea. De fapt nu mai avem de pe acum. Nu stiu daca v-am mai povestit. Am un sef care atat de tare crede in miracolul muncii extreme ca dupa un concediu de o saptamana in Turcia prima impresie povestita a fost cat de mult muncesc turcii si cum dau ei inainte. Inainte spre ce? Are stomacul praf, traieste numai cu medicamente si munceste 20 din 24. Viata nene!
    Trecut la Sfinti

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

moaaa pai ca suntem dusi de nas nu e o noutate! lumea in care traim este o forma de neosclavagism aia putini si bogati ii asupresc pe aia multi si saraci e simplu ca lumina zilei; nu vedeti ca acum se inregistreaza telefoanele si emailurile? pasapoart biometric (sau cum s-o chema)... in curand cipuri electronice implantate in noi ca sa fie bine pusa zgarda de care zici.

Page 1 of 2 12 LastLast