Results 1 to 13 of 13

Thread: ajutati-ma

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ajutati-ma

Vreau si eu sa imi cumpar o placa DVB Skystar.Am un Celeron la 2,5 Ghz cu 1,3 Gb RAM(aprox) si cu o placa video NVidia Ge Force FX5200 de 128 Mb.
    Eu m-am hotarat la un Skystar HD2 dat fiind faptul ca de vreo 2-3 ani au inceput tot mai multe posturi sa emita in HD.
    Se merita la configuratia asta sau sa ma indrept spre un Skystar 1?
    Mai am o intrebare in caz ca nu am sanse pentru HD2,ce pot vedea cu Skystar1 inafara de fta?As avea sanse sa vad si altceva?
    In asteptarea unui raspuns,multumesc anticipat.

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Default Re: Drivers SkyStar2

salut nandy , pai sa incepem legat de config. care o ai , dupa mine eu zic ca esti la "limita" minima fiindca pl. ss2/ss2 hd nu detin decodarea hard a semnalului ( sd/hd) totul va cadea in puterea de decodare hardware a pl. video si cu un "fx5200" nu prea faci fata cu brio la prg. hd si atunci va intra in joc si procul care probabil va fii folosit si el la decodare destul de mult (in procente) mai ale ca este un celeron "fratele mia mic" al lui intel
    deci in primul rand ar trebui sa-ti scb. pl. video cu ceva din familia 7xxx ( indicat ar fii 8xxx , dar nu stiu pe ce ai tu slot agp sau pci-e)
    legat de receptia prg. hd , intr-adevar un ss2 hd este mai bun decat un ss2 (vezi ca sant si pl. compatibile cu ss2 hd de la terratec cinergy 2 hd si ceva mai ieftine si fac acelas lucru) , dar si cu un ss2 poti vedea prg. hd (este adevar mai putine decat cu un ss2 hd din cauza ca ss2 hd stie 2 tipuri de receptie pe cand ss2 stie numai unul) si in ambele cazuri te vei lovi de ce ti-am scris in primul paragraf
    deci ideea este de a-ti upgrada sistemul intai pt. a putea face fata unei decodari hardware si apoi poti sa-ti montezi oricare dintre cele 2 modele de ss2 si bine inteles cu codecurile si plug-ins-urile aferente vei putea receptiona/vedea si cea ce doresti , pt. partea de soft sa studiezi mai bine forumul legat de playere si ce mai trebuie

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Thumbs up Re: Drivers SkyStar2

Quote Originally Posted by nandy View Post
    Vreau si eu sa imi cumpar o placa DVB Skystar.Am un Celeron la 2,5 Ghz cu 1,3 Gb RAM(aprox) si cu o placa video NVidia Ge Force FX5200 de 128 Mb.
    Eu m-am hotarat la un Skystar HD2 dat fiind faptul ca de vreo 2-3 ani au inceput tot mai multe posturi sa emita in HD.
    Se merita la configuratia asta sau sa ma indrept spre un Skystar 1?
    Mai am o intrebare in caz ca nu am sanse pentru HD2,ce pot vedea cu Skystar1 inafara de fta?As avea sanse sa vad si altceva?
    In asteptarea unui raspuns,multumesc anticipat.
    E bun si ss2 la ce ai doar ca nu stiu unde ai citit ca poti vedea doar canalele free cand poti vedea si unele codate care mai supravietuiesc cu keyurile care apar, si nu chiar cu un gbox in sharing poti vedea mai mult.La ss2 in privinta canalelor HD poti receptiona si chiar a le viziona in claritate doar daca ai vei face o grafica de codecuri si uite asa faci sa ruleze pe acel grafic si iti face lumina la HD si fara SkyStarHD.Si eu am avut pe un pc un Nvidia Ge Force FX5200 de 128 si 1 GB de RAM si merge bine ss2 doar ca era un Intel ,acuma moare prin garaj nu placa ss2ci doar pc.ul ca nu il mai folosesc,dar nu stiu cam cum va rula cu Celeron?Pentru HD iti treduie si ceva mai puternic cum ti sa spus.De exemplu la SS2HD un COREDUO 2GB RAM,PLACA VIDEO SI ATI RADEON e bun dar memorie mai mare de 128MB

Iar restul e cel mai usor de facut dupa aia.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: HDTV - DVB-uri, Transmisii, etc - Sfaturi si D

Multumesc mult pentru sfat.Deci un upgrade la comp pentru ce vreau eu ar fi necesar.
    Daca e sa fac as mai astepta ceva timp pana se ieftnesc procurile quadcore si atunci am racheta.Cred ca esti de acord sau nu?
    Daca un Skystar 2 cam necesita resurse serioase,atunci un Skystar 1?
    Apropo de ss1,ce posturi vad din lista asta http://www.satindex.de/sat/astra-free/

http://www.satindex.de/sat/astra-free/

Multumesc anticipat

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: ajutati-ma

@nandy e a doilea post pe care il mut,te rog sa fi atent pe viitor
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Quote Originally Posted by nandy View Post
    Multumesc mult pentru sfat.Deci un upgrade la comp pentru ce vreau eu ar fi necesar.
    Daca e sa fac as mai astepta ceva timp pana se ieftnesc procurile quadcore si atunci am racheta.Cred ca esti de acord sau nu?
    Daca un Skystar 2 cam necesita resurse serioase,atunci un Skystar 1?
    Apropo de ss1,ce posturi vad din lista asta http://www.satindex.de/sat/astra-free/

http://www.satindex.de/sat/astra-free/

Multumesc anticipat
    man, nu te mai chinui cu update la comp, etc,,

ia un receiver hd, ipbox910, dm800 hd? depinde ce doresti..

economisesti, bani, timp si nervi si nu vei depinde de pc..

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Multam de sfat.O sa vad daca imi cumpar placa DVB sau receiver digital.
    Si intr-un caz si in celalalt trebuie sa imi iau offset de cel putin 1 m.
    Legat de update,asta se face la software,la hardware se face upgrade.
    O zi buna.No offence!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Tot nu m-a lamurit nimeni daca cu un Skystar 1 pot receptiona tot ce e in lista de mai jos

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Nandy/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]
    [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Nandy/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG]http://www.satindex.de/sat/astra-free/

Mentioned
    0 Post(s)

da se pot receptiona.diferenta intre ss1 si ss2 este foarte mare in privinta tunerului,ss1 fiind foarte sensibil avand avantaju receptionari unui program cu doar 1% semnal,ptr ss HD iti va treb un pc mai performant ce a ce nu te sfatui deocamdata,este timp,insa alegerea iti apartine.

toate astea le gaseai daca foloseai functia search a forumului

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Mestere...daca tot ti-ai facut incalzirea,te rog sa-mi dai rapid un raspuns la urmatoarea intrebare:ce tip de receiver digital este cel mai convenabil din punct de vedere calitate-pret la ora actuala.Trebuie sa stie mai mult decat fta,cititor cartela,etc.Pretul sa nu depaseasca 100 Euro.Vreau informatii reale!
    Challenge yourself!Be the bestLet's see...

Mentioned
    0 Post(s)

mestere ai gresit sectiune,e a treia oara dute pe sectiunea receptoare si afli tot ce doresti

Golden Member
    Mentioned
    0 Post(s)

skystar 1 : decodeaza hardware , are tuner ceva mai sensibil (de care te lipsesti) suportul software nu e prea bun, din cate stiu eu pe vista nu mai exista drivere, se poate pune card doar prin interfata phoenix

skystar 2: decodeaza software, are tuner samsung parca ,nu conteaza foarte mult la receptia pc fiindca cam toate is de aceeasi speta, suport software momentan destul de bun, vedem noi cu seven ce o fi dar nu cred ca e motiv de ingrijorare, la fel suporta card doar prin interfata phoenix.

Skystar HD2 :decodeaza software,tunerul foarte bun pe DVB-S2 pe dvb-s cam tot ca si ss2 , semnale peste 90%,suportul software il va avea mai mare decat un ss2 deci iara nici un motiv de ingrijorare,are punctul bun pentru unele persoane ca se poate adauga placa de citire a cardurilor, dar si aceasta cu o interfata CAM, cel mai recomandat e interfata phoenix deoarece are si bun suport software,

Golden Member
    Mentioned
    0 Post(s)

Sistemul minim testat pentru receptia dvb-s mpeg-2 e Pentium 3 700Mhz 256SDRAM,32Video, pentru receptia dvb-s2 sau dvb-s mpeg 4 e cam asa Athlon X2 4000+, rami indiferent, video min, 2400xt , 3450,deci minim aceasi serie x4xx (prefer ATI fiindca se descurca foarte bine la accelerarea mpeg 4 h.264), dar sper ca ai inteles ideea.

SS1 merge si pe sisteme mai vechi de 700mhz ...etc.
    SS2 nu merge decat peste 700mhz
    SS HD2 nu merge decat peste 700mhz