-
Standard RSP member
conectare dm5oo la un sistem 5.1
din cate am inteles pentru a lega un dm500 la un sistem 5.1, trebuie un decodor care transforma semnalul de iesire optic intr-unul analog (sper ca nu gresesc).
Imi poate cineva sa-mi sugereze un astfel de decodor, vreo marca, preturi,etc?
-
Re: conectare dm5oo la un sistem 5.1
salut , nu este obligatoriu folosirea unui decodor extern decat in cazul in care vrei sa te conectezi pe optic ( digital ) si sitemul audio 5.1 nu are intrare optica si oricum nu toate prg. emit cu sunet "dolby digital"
te poti conecta foarte usor cu un cablu euroscart - euroscart la tv si cu cablu audio 2 x 2 rca la cele 2 mufe rca (rosu si alb) de langa mufa euroscart al receiverului si 1 intrare analogica de la sistemul 5.1 , eventual comuti din sist. audio din 2 canale (stereo) in 5.1 (cam toate sist. audio trebuie sa aibe aceasta functie de "imprastiere" a semn. audio stereo (2 canale) pe toate boxele)
legat de iesirea optica ( digitala ) , aici ai 2 solutii :
- 1 siteme audio 5.1/7.1 cu intrare optica si coaxiala , deci va contine un decodor dolby digital sau
- 2 intercalarea intre un sist. analogic si receiver a unui decodor dolby digital si cu care te vei conecta direct pe intrarile 5.1 /7.1 ale sist. audio
partea mai nasoala este ca varianta a 2-ua nu prea se mai gaseste prin comertul nostru (chiar si inainte se gaseau mai rar si oricum aveau preturi peste 350-400roni)
pt. varianta 1 ca idee sant sist. audio "jazz speakers" , anumite modele avand inclus si un decodor dolby digital , aceste sist. audio fiind si mai accesibile financiar
daca vrei ceva mai "performant" atunci va trebui sa te axezi pe sist. de la "logitech" care oricum la pret de magazin si cu decodor dolby vor sari de 900-1000roni
cam astea ar fii variantele practice de pe la noi , daca ai posibilitatii pt. a cumpara de afara atunci se scb. situatia si trebuie sa-ti cauti pe net cam ce ti-am scris mai sus sau asemanator
-
Standard RSP member
Re: conectare dm5oo la un sistem 5.1
iti multumesc tare mult pt raspuns, dar trebuie sa raman la una din cele 2 variante, pentru ca sistemul 5.1 nu are intrare optica
Sau trebuie sa schimb sistemul recent in una cu decodor ?Nu se poate intercala pentru ca sa ramane acest sistem 5.1 vechi?
Last edited by Arpi28; 09-01-09 at 01:09.