Salut la toti,

am reusit sa citesc o cartela _canalsatellite ... si sa o vad pe mai multe receptoare. Pentru urmasi, uitati cum s-au desfasurat ostilitatile:

1. definit ce vreau: sa vad __canal+ pe mai multe receptoare (DM 500 ca astea sunt cele mai ieftine pe ebay); avind la dispozitie o cartela care merge si cu constrinderi de securitate maximale (sa nu vina altii sa-si bage nasul).

2. am ales imaginea PLI deoarece are integrat un firewall care taie macaroana la toate tentativele de conectare neautorizate. Se programeaza foarte usor: pui in fisierul /var/etc/firewall.users lista du IP-urile celor pe care ii lasi sa se conecteze pe hostul tau. Firewallul trebuie activat din interfate "running services" (atentie, inainte de a activa firewallul, pune IP-ul local al PC-ului de pe care te conecte pe DM ... altfel iti taie si tie accesul!!!). PLI-ul a mai fost ales deoarece poate rula fara probleme pe clone ...

3. Dupa mai multe incercari de emulatoare, am ales CCcam. E instalabil in 10 secunde si pare destul de folosit (mai putin ca nu e opensource, ceea ce e regretabil: cind am timp o sa sap un pic un proiect opensource ... cica ar exista pe undeva). Dupa ce am mai sapat un pic, am gasit un tutorial (http://www.fileshare.ro/894243195.125) care explica mai multe cazuri practice de configurare printre care si al meu. In fisierul /var/etc/CCcam.cfg am pus o linie F pe server si una C pe clienti si totul a mers de minune.

4. pentru cei in spatele unui router, trebuiesc deschise porturile pe care comunica CCcamul (configurabil in /var/etc/CCcam.cfg).

Bafta, mila si pomana!