Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34

Thread: Un sfat pentru un pufan , va rog !

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Default Re: Un sfat pentru un pufan , va rog !

la cele cu linux se poate face sharing pe net altfel nu prea sunt mai presus decat un 792 sau 791 sau 790

deci cum a spus @Laleaua trebuie sa vezi cat suport are un receptor inainte sa il cumperi si ce vrei tu sa faci cu el
    la 792 exista si mufa LAN care te poate scote din incurcatura prin net , la fel si cu receptoarele pe linux

tehnicb.ro ofera la un pret bun receptoare

cat despre utilizarea lor ...trebuie citit mult si cu asumarea riscului ca la patch-uire se poate bloca receptorul
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Mai roger scuza-ma dar tu esti la furat rau de tot.
    O sa redescoper roata pentru tine.
    1. un reciver linux de exemplu dreambox se comporta aproape exact ca un pc
    2. e compus dintr-un SO bazat pe linux
    3. ruleaza un set de aplicative(emulatoare) care te ajuta sa "citesti" un card oarecare
    4. ruleaza alte aplicative (key, Softcam, autoroll..etc) care decripteaza anumiti provideri
    5.Bineinteles toate astea fiind comandate de un set de instructiuni numite si scripturi gestionate de fisiere configuratoare.
    6.Toate aceste tipuri de aplicative alcatuiesc "parea vie" a reciverului ele fiind comandate de "centru".
    7.Nu linuxul comanda.Linuxul e ca un purtator un sustinator al aplicatiilor iar creierul se numeste "enigma".
    8.Fiind structurate ca orice PC-reciverele linux sunt alactuite din directoare.
    9.Avantajul reciverelor LINUX e ca poti rula in acelasi timp mai multe aplicative(emu) concomitent in raport cu cele "patch" care practic in intregul softului lor au integrate toate aceste chestii intr-o masura mai mica sau mai mare si depind mereu de softul de baza .Practic Linux fiind "open source" iti ofera un numar nelimitat de combinatii in plus permite gestionare tuturor sistemelor de criptare tu oricand putand interveni in a schimba cate ceva pe ici pe colo si in acelasi timp iti permite sa gestionezi aparatul intr-un mod care iti convine tie.
    10.Practic reciverul cu patch nu iti permite altceva decat a incarca o lista canale un softcam si cam atat...limitand posibilitatile de a "vedea". Cel cu linux e practic nelimitat in a "deschide" programe si pachete de pe toate sistemele de codare cu conditia ca si tu sa intre in CS(card sharing).
    Sper sa-ti fi fost de ajutor asa cu explicatia mea adhoc.
    PS: parerea mea e ca nu esti inca copt pentru a pasi intr-un mod inteligent in lumea reciverelor linux.
    Daca vei avea dorinta vei invata incetul cu incetul.
    Daca nu probabil ca cineva iti va face de-a gata si vei fi multumit si asa.
    Last edited by FizzIK; 08-01-09 at 02:13.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Horatziu ,

multzumesc pentru raspuns . Exact ce banuiam ,

FIzzIK , multzumesc ! Clar si la obiect . Ai dreptate : sunt un tip comod , nu vreau share , nu vreau card reader , nu vreau cam , vreau sa stau in pat si privesc TV nu in fatza PC si de aia nu vreau nici placa si nici IP-uri.
    Oricum, raspunsunsul a fost supermultzumitor .
    Suntetzi un tip super !
    Danke !

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu sunt super.Eu am invatat.Acum privesc si ma distrez.
    Tu inca nu ai inteles nimic inca.
    E treaba ta daca nu vrei share.Chiar ai face bine daca te-ai orienta la un operator autohton si iti vei gasi tu un abonament pe acolo care sa-ti satisfaca dorintele actuale.
    De gunoaiele cu "patch" vei scapa in curand.Nu te supara ca zic gunoaie, dar dupa ce s-au inchis si francezi si nemti si polonezi chiar si canalul care transmitea fotbal de la italieni au devenit niste gunoiae.Doar mioriticul nostru mai merge, ma repet din nou.
    Ai grija unde-l vei arunca sa nu platesti amenda la mediu pentru poluare.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Hai ma fitzi k exagerezi,macar daca voi astia cu linuxu ati sti majoritatea sa folositi o conexiune mobila pe dream k nu stati numa in casa pe share dak mereti undeva ce faceti cu el?In deplasari e mai util un diablo ,zi.mi cati dintre voi dreamboxisti ati setat share pe vodaf,orange sau zapp?Cam putini...daca imi poti confirma contrariul da.mi un pm ca am orange

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by horatyu View Post
    la cele cu linux se poate face sharing pe net altfel nu prea sunt mai presus decat un 792 sau 791 sau 790
    e un pic greista exprimarea dupa parerea mea

mai corect ar fi spus, cat timp nu ai un receiver cu linux legat la net, el nu este mai presus decat orice receptor standart
    cat timp ai acces la net cu un receptor linux, comparatia nu-si prea mai are locul

chiar si-n cazul cand nu-l ai conectat la internet, e un pic mai cu mot daca si numai daca, ai habar cu ce se mananca acel receptor.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Ionutz 2,3,4 esti putin obraznic.Eu nu sunt fitzos, eu sunt putin mai studios decat altii!
    Nu sunt in Ebay sau Okazii sa vand la fraieri cum se construieste o conexiune mobila.
    Eu folosesc pentru deplasare antena mobila de 45+d100.Te las pe tine sa descoperi ce si cum e cu acest "d" asa ca inscriete la cuvant inainte de a vorbi prostii.
    Nu traiesc in romania asa ca nu stiu decat din auzite ca zapp ar fi singura optiune client/server pentru "mobile zone".
    In plus mai exista pentru counicatii si retelele virtuale private (VPN) dar nu cred ca am gasit la tine un post in care sa ne arati cum o configurezi.
    Relatii in pm nu dau decat daca vad ca ai pus osul la treaba.
    Mocca se serveste fierbinte si la cana (pun pariu ca habar nu ai ce e "mocca")
    Sper totusi ca cineva pe aici sa tina cont ca tu faci mistouri ieftine.
    Posibil ca pe aici sa fie persoane care cred ca mai scriu si cate o chestie utila nu prostii.
    PS: ai Orange? Si ce daca...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by ionut2 View Post
    Hai ma fitzi k exagerezi,macar daca voi astia cu linuxu ati sti majoritatea sa folositi o conexiune mobila pe dream k nu stati numa in casa pe share dak mereti undeva ce faceti cu el?In deplasari e mai util un diablo ,zi.mi cati dintre voi dreamboxisti ati setat share pe vodaf,orange sau zapp?Cam putini...daca imi poti confirma contrariul da.mi un pm ca am orange
    da unde te duci mai ionute tu cu dreamul in deplasari ?

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Ati deviat de la subiect.Pe viitor daca vreti sa ajutati dati raspunsuri clare si directe.
    La intrebarea "Se poate aplica patch Linux cu PC sub Windows ??" se putea raspunde:
    Da,pe receptoarele cu linux poti instala tot ce ai nevoie cu ajutorul unui PC cu Windows instalat pe el.
    Restul "informatiilor" de genul: se vede ca nu ai citit,eu am citit si stiu citeste si tu,conexiuni la mobil ale receptoarelor care nu au legatura cu intrebarea,etc nu isi au rostul.Daca vreti sa ajutati o puteti face,daca vreti doar sa luati la misto pe cei care sunt la inceput si nu stiu/inteleg ceva va rog sa va abtineti.Am mai cerut parca sa vorbiti CIVILIZAT SI CU RESPECT.
    :

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Cer scuze de off topic:
    Zmeura nu fi rau si tu ai fost "pufan" si eu si toti la randul nostru.
    Daca unul pune intrbari tampe in afara subiectului posibil e posibil sa razpunzi asa mai cu substrat.
    2. daca vrei tu sau altul de aici sa ingradesti libertatea de comunicare a membrilor inventati regula "macro-urilor" iar asa cum ai spus tu mai sus:
    "Se poate aplica patch Linux cu PC sub Windows ??"
    !Da sa traiti" conform regulii zx
    "Am inteles sa traiti" conform regulii sx
    "Nu sa traiti" conform regulii xvx
    odata facut acest regulament sa nu va mai mirati de ce la cafenea nu mai vine nimeni si devierile de la subiect sunt la ordinea zilei.
    Dati "bann" cenzurati sau faceti un forum inchis doar intre voi.
    Libertatea de exprimare e ingradita cu niste regulamente absurde.
    Nu zice-ti va rog aici ca daca nu-va convine schimbati forumul sau alte chestii.
    Demnitatea umana si respectul fata de oricine din jur nu poate fi ingradita in mod absurd.
    Nu vreau sa cred ca am intrat la puscarie.
    Fiti mai umani, nu ascundeti neputinta dupa anumite reguli pe care unii lepot incalca iar altii nu.
    Ma autocandidez la "bann" daca v-am stricat gustul la ciorba!Si va urez succes in a "construi" reguli.

Old Member mondo's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

Quote Originally Posted by ionut2 View Post
    zi.mi cati dintre voi dreamboxisti ati setat share pe vodaf,orange sau zapp?Cam putini...daca imi poti confirma contrariul da.mi un pm ca am orange
    I-ati internet de la zapp si da-mi tu mie PM sa-ti arat ca merge.

Old Member mondo's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

Quote Originally Posted by roger View Post
    Mentzionez ca nu ma intereseaza sa-mi faca H-H fiindca eu am trei antene fixe cu disec-.
    Eu va multzumesc anticipat pentru rabdare .Asa e cand nu sti si sti ca nu sti, intrebi .
    Cum adica???Ai trei antene si nu stii ce receptor sa-ti iei???Nu crezi ca bate la ochi?Pai pana sa nu stii ce receptor sa-ti cumperi ce receptor ai avut pe alea trei antene?

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

FIzzIK,

vad ca am declansat o disputa care nu pare sa duca la nici un rezultat . Eu te respect ca si coleg de discutziii , indiferent daca ai 25-35-55-75 sau 85 de ani .Chiar daca te superi , itzi ca Zmeura are dreptate . Vezi dumneta , eu am inceput sa invatz notziunile astea de programare cu Fortran si Cobol , umblam cu bratzul plin de cartele iar calculatorul era cat un sifonier cu patru usi.Destinul a facut sa urmez alta cale si am pierdut contactul cu noutatzile. Am ramas credincios DOS-ului , sin Win pana la 2K , unde inca ma puteam intervenii in configuratie si edita . Nu mai sunt in stare sa invatz Linux si nici nu vad de ce as face-o . De asta am intrebat de un receiver pentru care se gaseste un PATCH mai performant , fiindca nu voiam sa ma cumplic cu cersitul unei linii , cu TV pe internet, etc. Pentru mata , care 100% esti mult mai tanar ca mine. poate ca statul in fatza PC si privitul unui film e neobositor , pentru mine, este . Eu prefer sa stau in fotoliu cu un pahar de tarie in fatza si sa privesc TV , atat cat se poate vedea. De aceea imi cer scuze pentru ca te-am enervat cu intrebari idioate , nu totzi sunt la fel de desteptzi ca dumneata , mai exista si idiotzi. Raman la parerea ca esti un tip istetz dar mistocar si te enervezi repede.
    Inca odata , nu-i lua in nume de rau ce a tzi-a zis Zmeura . Are dreptate !

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@roger, pentru cerintele tale ar fi bun un receptor cu ci si cu un cam diablo. e drept si pentru el ai nevoie de pc din cand in cand.*
    insa varianta asta pica avand in vedere bugetul propus.
    in 300 de lei, poti sa-i iei un opticum, optibox, etc din clasa aceasta.
    nimeni n-o sa-ti poata garanta ca patch-ul va functiona si peste doua luni sau peste un an. daca providerii pe care-i urmaresti vor trece la al sistem de codare, atunci mai mult ca sigur va trebui sa-ti iei un abonament sau sa astepti pana cand vor fi sanse sa mai apara ceva pentru el*

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Snow ,
    propunerea dvs mi se pare si corecta si de bun simtz. Trebuie totusi sa fac o mica precizare : am la ora actuala trei receivere , asa cum ascris mai sus , strong 6126 ,6155 si sl35-1 CI dar la familia strong patchul este vechi si limitat iar la sl 35 patchul desi are emu +au are niste bug-uri la biss . Eu am intrebat un receiver care un patch mai destept, mai elaborat cum se zice . Nu am cum sa le testez pe toate de asta am cerut o opinie .
    Sunt perfect de acord cu spunetzi referitor la cartela insa pana acum cateva luni , pana cand am schimbat locuitza , am avut un dolce + cartela care la un moment dat , cu abonament platit anticipat pe un an , cartela nu a mai functzionat . Am sunat la cei de la care l-a cumparat , le-am explicat cum e treaba , au verificat si au zis ca ei nu l-au blocat si sa iau receiverul si cartela si sa merg la ei. Usor de zis dar greu de facut fiindca eu nu locuiesc in RO. Asa ca am asteptat inca doua luni pana am putut pleca , am mers la ei , l-au verificat , au costatat ca cititorul a deteriorat cartela ,am schimbat cutia si gata . Dar asta a durat si de aia am recurs la solutzia Patch. Acum nu mai am orizont catre 36E , cel mult 21 E si m-am reprofilat.
    Din clasa Opticum+Globo care este cel mai fiabil , adica are patch ca lumea fara bug-uri , face AU+EMU , permite editarea keylor si incarcarea cu PC ,permite prelucrarea listei de canale ( sortare,mutare , stergere ) etc. ???
    Cu stima
    roger

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast