cum pot vedea MAC-ul dm-ului meu 500s?(l-am luat cu mac de original dar nu stiu cum pot vedea )
cum pot vedea MAC-ul dm-ului meu 500s?(l-am luat cu mac de original dar nu stiu cum pot vedea )
VuSolo 4K/DM500hd a8p modat kit Ridax/1,9m Al+Gibertini1,25m Al+1,0mAl triax+diseq10x1,Sony 49XH 9505
Te loghezi cu telnet , dupa care scrii comanda ifconfig. Daca la HWaddr ai MAC-ul de forma 00:09:34:xx:xx:xx , atunci ai MAC de original.
Fost membru al acestui forum
multumesc @delta2k2,o sa incerc
VuSolo 4K/DM500hd a8p modat kit Ridax/1,9m Al+Gibertini1,25m Al+1,0mAl triax+diseq10x1,Sony 49XH 9505
Ca o completare (pentru cei care sunt la inceput) :
Din Windows , se da Start , apoi Run si acolo se scrie comanda : telnet xxx.xxx.xxx.xxx (sirul de x-uri reprezinta IP-ul alocat Dream-ului).
Apoi apare o fereastra de conectare la Dream in care trebuie scris userul si parola. Default , userul este root iar parola este dreambox.
Apoi scrii comanda ifconfig. Daca la HWaddr ai MAC-ul de forma 00:09:34:xx:xx:xx , atunci ai MAC de original.
Recomand pentru cei care inca nu si-au schimbat parola default a Dream-ului sa o schimbe.Modificarea parolei se face destul de simplu. Dupa ce te-ai logat cu telnet , scrii comanda passwd. Apoi scrii de doua ori noua parola.
am scris login/pasword: root/dreambox si am primit mesajul:
ipconfig not found
Trebuie sa scrii ifconfig , nu ipconfig.
scuze,asa este ,a mers si este cu 00:09:34:10...fara sa mai schimb parola
multumesc
este necesar schimbarea parolei ?parola noua trebuie sa fie tot dreambox sau pur si simplu aleatorie?
Pai daca nu schimbi parola , oricine va avea acces la dream-ul tau. Iti poate schimba / edita lista cu partenerii de sharing ...etc.
In concluzie , schimba-ti parola ; aceasta poate sa contina si litere si cifre (orice vrei tu).