Results 1 to 15 of 20

Thread: Gemini v.4.6

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member maximuss's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Gemini v.4.6

Ovi-jer ... pe ce baza recomanzi tu schimbarea macului cu jtag ? Nu sti ca se poate schimba MAC-ul mai elegant fara sa ai cunostinte de electronica si fara sa desfaci aparatul ? Poate ca aparatul e in garantie ...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Fiecare face ce vrea.
    Eu unul sunt adeptul M:A.C. prin Jtag.

Standard RSP member maximuss's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Si nu are acelasi rezultat ? Unii au exfoliat cablajul incercand sa lipeasca firele .

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Am modificat 3 clone , fara JTAG , folosind tutorialul lui zappa.
    Toate functioneaza fara cea mai mica problema cu GP fara timebomb (inclusiv versiunea 4.60).
    E mult mai simplu fara sa desfaci receptorul.
    FizzIK , exista ceva ce nu stim noi sau preferi JTAG-ul din obisnuinta ? Ambele variante nu fac decat sa rescrie un soft.
    Fost membru al acestui forum

dMd
    Guest

Am mai vazut postata aceasta idee, ca schimbarea MAC-ului prin alta metoda decat JTAG-ul , face ca bomba sa vada receptorul la care s-a facut modificarea tot ca pe o clona. Daca se foloseste acel fisier init , atunci sunt de acord ca bomba vede MAC-ul hard si nu pe cel soft din fisier, deci te vei trezi sigur cu un Adios Amigo. Dar, daca folosesti imaginea aceea "minune" cu fisierul patchME atunci cred ca problema se schimba total. Toti am vazut ca GP foloseste pentru stergerea flash-ului o imagine in care a fost inclus un script. Nu inteleg de ce nu ar fi posibila rescrierea MAC-ului hard prin intermediul unei imagini in care s-a inclus tot un script cu ajutorul caruia posesorul sa isi puna MAC-ul dorit ?
    Prin aceasta metoda eu am transformat o clona DM 500 S, (pe care nu s-a pus JTAG-ul niciodata) in "original" si am pus toate imaginile GP 4.31-4.60 cu time-bomb pe ea fara sa am probleme.
    Nu spun asta in ideea de a contrazice pe cei ce sustin schimbarea prin JTAG, dar la ora actuala avem 2 variante viabile de a scimba MAC-ul, totusi varianta "lejera" cu fisierul patchME iti da posibilitatea sa schimbi fara a rupe sigiliul (asa cum afirma @maximuss), daca aparatul mai este in garantie. Insa daca metoda nu este buna, pentru a elimina suspiciunile, eu ii rog (si le multumesc anticipat) pe cei care detin informatia respectiva sa ne ajute sa intelegem si noi care este hiba metodei mai lejere (pachME).
    Last edited by dMd; 07-01-09 at 21:28.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu este nici o hiba,omul si-a exprimat doar o preferinta.Ambele metode duc la acelasi rezultat.
    :