Results 1 to 15 of 232

Thread: DVB-T Romania.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Re: DVB-T Romania.

SRTV a primit de la CNA acordul de a transmite experimental in sistemul SD a posturilor TVR3 si TVR Cultural in Bucuresti si Sibiu.
    Cele doua posturi o sa fie pe canal 59 in Bucuresti si pe canal 47 in Sibiu(Paltinis).

Mentioned
    3 Post(s)

NEWS DVB-T

Cum se spune nu ne intrece nimeni la strategi privind tranzitia de la analogic la digital...dar la fapte...si implementarea lor suntem in urma!
    Pasi sunt urmatorii:

1. Lansarea, cu incepere la 1 decembrie 2009, a unei campanii de informare şi mediatizare a procesului de tranziţie de la televiziunea terestră analogică la televiziunea terestră digitală.

2. Cel tarziu la 31 decembrie 2010: realizarea unei acoperiri de minim 60% din populaţie şi 50% din teritoriu pentru multiplexele prevăzute la punctul 4.1.1.3;

3. Cel tarziu la 30 iunie 2011: realizarea unei acoperiri de minim de 80% din populaţie şi 70% din teritoriu pentru multiplexele prevăzute la punctul 4.1.1.3;

4. Cel tarziu la 31 decembrie 2011: realizarea unei acoperiri de minim 90% din populaţie şi 80% din teritoriu pentru multiplexele prevăzute la punctul 4.1.1.3;

5. Cel tarziu la 1 ianuarie 2012: incetarea oricărei emisii analogice de televiziune terestră in banda de frecvenţe UHF alocate emisiei digitale.

Per total o sa avem 6 multiplexuri(minim 28 de posturi) , primele doua vor fi acordate pana la 31 decembrie 2009(nu se precizeaza si intrarea lor in functiune cu aceasta data!)

Posturile de televiziune regionale/locale vor fi retransmise, in limitele posibilităţilor tehnice, prin intermediul multiplexelor regionale/locale disponibile, acordate după implementarea celor două multiplexe naţionale.

Sursa: cei care sunt buni numai de gura !

Mentioned
    3 Post(s)

Cei de la PRO se extind si cu Sport.ro in format HD.
    Postul Sport.ro a primit, joi, acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A.) pentru a incepe să transmită experimental programe in High Definition.

* CNA a analizat, in şedinţa de joi, solicitarea S.C. PRO TV S.A. de acordare a unei licenţe audiovizuale experimentale in sistem D.V.B.-T-H.D pentru Sport.RO, pe Canalul 30.

* "După trei ani de experiment Pro TV in sistem H.D., am decis să continuăm experimentul şi la Sport.ro, pe acelaşi canal la care emite Pro TV HD, respectiv Canal 30", a spus Adriana Păpureanu, reprezentantul Pro TV la şedinţa C.N.A.

C.N.A. a aprobat solicitarea SC PRO TV S.A.

Mentioned
    3 Post(s)

News DVB-T!
    Antena 1&3 solicita licente audovizuale pentru transmisie in sistem DVB-T,in cadrul experimentului realizat de catre SNR.
    Pentru Bucuresti posibil sa intre pe canal 59!
    Sa vedem daca cei de la CNA aproba aceasta cerere in sedinta de astazi.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Asta zic iei:

Televiziunile Antena 1 şi Antena 3 au primit, miercuri, acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a incepe să transmită experimental programe in High Definition.
    CNA a analizat, in şedinţa de miercuri, solicitările SC Antena 1 SA şi SC Antena 3 SA de acordare a unor licenţe audiovizuale experimentale in sistem DVB-T (televiziune digitală terestră) pentru Antena 1 şi Antena 3, in cadrul experimentului realizat de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) pe canalele 59 Bucureşti şi 54 Păltiniş-Sibiu.

Potrivit CNA, pe emiţătoarele SNR emit experimental, in prezent, mai multe posturi, printre care TVR 1, TVR 2, Naţional TV şi Realitatea TV.

CNA a aprobat solicitările pană la incetarea emisiei analogice, respectiv pană la intrarea in funcţiune a primelor două multiplexuri digitale prevăzute in strategia naţională de trecere de la televiziunea analogică la cea digitală.

Totuşi, Gelu Trandafir, membru al CNA, a votat doar pentru acordarea licenţei pentru Antena 1 şi impotriva solicitării pentru Antena 3. "Ce este pe terestru (posturile printre care se numără şi Antena 1, n.r.) se mută pe digital, este logic, dar Antena 3 emite pe satelit. Sunt zeci de posturi care emit pe satelit", a explicat Gelu Trandafir.

Şi Narcisa Iorga, un alt membru al Consiliului, a spus că, prin acordarea licenţei de a emite in experimentul SNR unor posturi comerciale, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii are "unele avantaje in procesul de digitalizare". "SNR are o obligaţie doar pentru TVR, pentru că este post naţional, iar celelalte posturi comerciale beneficiază de avantajele postului public", a precizat Narcisa Iorga.

Si asta zik io:

nu-mi place exprimarea , sincer

oricum denota faptul ca habar nu au de treaba

Corect spus e : emite prin satelit

adica semnalul este urcat pe satelit , care emite pe arii mari zeci d e mii de km patrati.Semnalul trece prin satelit si implicit emisia

O alta formulare habarnista , dar de iertat deoarece userul nu cred ca lucra in audiovizual : emita in satelit

egsprimare care u lamureste mai mult incurca borcanele unui consumator final egstrem de prost informat!

sistem DVB-T (televiziune digitală terestră) o laie ... intre sistemul DVB-T si televiziunea digitala terestra doar un prost pune semnul egal

DTT(Televiziunea terestra digitala)-ul poate sa fie atit in mpeg2 cat si in mpeg4 , iara de unde sa scoatem cum va fi ?
    Oare va fi compatibil cu tunerul TV LCD , pe care omu de rand atit le indrageste ca au deveit mast hev in case unde nici zugravit n-a fost d e 10ani da LCD-e??Sau sa ma badje branca in jeb si sa deie banii pt o "cutiuta" care stie MPEG4 ca la majoritatea LCD-urilor eu doar meg2 am vazut sau deloc la modelele mai vechi
    Vedeti cate intrebari intrebatoare apar

Mentioned
    3 Post(s)

Ai uitat sa spui de titlu care era ceva de genul " Vor emite in format H.D"....cand cei de la Antene au cerut pentru format S.D....niste habarnisti....

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Şi Narcisa Iorga, un alt membru al Consiliului, a spus că, prin acordarea licenţei de a emite in experimentul SNR unor posturi comerciale, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii are "unele avantaje in procesul de digitalizare". "SNR are o obligaţie doar pentru TVR, pentru că este post naţional, iar celelalte posturi comerciale beneficiază de avantajele postului public", a precizat Narcisa Iorga.
    Si uite asa razboaiele politice influenteaza orice in tara asta.Ametita asta e una de care se tot leaga Mircea Badea.Daca SNR are emitatoare digitale trebuie sa transmita doar TVR?De ce sa nu transmita si posturi private sa faca bani si sa investeasca mai departe?De ce freceventele alea sunt si acum "experimentale",dupa 2 ani?Am zis eu ca e o mare prostie impartirea frecventelor de catre un for numit politic care tehnic nu are nici o treaba cu asta.
    Pe asta:
    "SNR are o obligaţie doar pentru TVR, pentru că este post naţional, iar celelalte posturi comerciale beneficiază de avantajele postului public"
    nu am inteles-o cu toate ca am citit-o de 3 ori.Cum adica "beneficiaza de avantajele postului public"?Nu o sa plateasca si ei SNR-ului ca National Tv sau Realitatea?Cred ca femeia aia e "high".
    :

Mentioned
    3 Post(s)

Asa din culisele "analului"...toti contribuie catre SNR cu o anumita suma....inclusiv cei de la SRTV, nimic nu e mocca...dar cei de la CNA, unii sunt cam pe langa subiect...

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

miza e mare pentru cablisti , dar si pentru cei care sunt pe satelit cu DTH-uri pentru romanasi

se vor deconecta in masa daca vor avea programe gratis fara abonament

ce vor face cei care detin firme de cablu? sau DTH-urile...

probabil ca vor intra pe DVB_t codat cu programe interesante , astfel vor pierde multi clienti
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

cred totusi ca vor fi doar cateva programe de interes (protv,antenele,tvr,)restul s-ar putea sa fie programe tv si radio regionale,normal nu stiu sigur,banuiesc.
    daca ar fi sa fie programe de calitate,nu doar tenica,eu cred ca atunci si cablistii si dht-istii vor aborda o alta strategie,programe mai putine si de calitate.asta deoarece cele frecvent urmarite ar trece in sistemul digital nefiind nevoie de DTH si Cablu.
    cel putin ar fi bine sa fie asa.
    Respect!