Results 1 to 14 of 14

Thread: ECM ,EMM ..DVB ..etc cuvinte neintelese ??

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Golden Member sateros's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: ECM ,EMM ..DVB ..etc cuvinte neintelese ??

Un alt punct slab al sistemelor de acces conditionat a tv cu plata este constituita de posibilitatea
    de a "inregistra" fluxul de date cifrate in intrare la decodor cu un simplu analizator logic numit logger
    Aceasta tehnica este utilizata pentru a analiza traficul intre smartcard si decodor si sa defineasca
    intro maniera detaliata toate tipurile de "comunicari " existente intre card si decodor.(vor fi si foto )
    De obicei se inregistreaza datele la activarea noilor smartcarduri la schimbarea keylor la dezactivarea
    smartcardurilor
    Schimbul cardurilor de catre emitenti comporta modificarea UserKey ilor si toate algoritmurile
    de descifrare a cheilor deci aproape tot ce sa studiat pe acel sistem nu mai este util.
    Toate sistemele electronice -informatice nu sunt perfecte si deci sunt oricand pasibile de
    atacuri care tintesc bugurile prezente in proiectele si in felul in care e realizat hardwareul
    sau softwareul sistemului de acces conditionat,de obicei aceste erori de sistem sunt folosite pentru
    citirea si scrierea smartcardului.
    Unicul mod la care sau gandit si care va fi adoptat in viitor pentru a combate pirateria
    este de a a adopta o criptografie tare la 128 de bit in locul la aceasta de 64 bit AES dupa
    cum am vazut are un procent inalt de risc la atacuri.
    Aici eu ma opresc...cred ca pentru cultura noastra generala este indeajuns pentru a intra
    mai in miezul fierbinte al subiectului astept intrebari logice
    foto reprezentand logger "season logger"
    http://img233.imageshack.us/my.php?i...pim0902er0.jpg
    http://img143.imageshack.us/my.php?i...pim0900vq5.jpg
    un salut la toata lumea

rom3o
    Last edited by sateros; 29-11-08 at 10:38.