mie nu-mi plac si tare as fi fericit, daca romanii ar asculta muzica romaneasca, sau daca ar avea si ei o oarecare cultura muzicala.........dar asa ne miram de ce suntem facuti de europeni in felul in care suntem
Nu ascult!
Hascult!
tare's curios cati dintre noi sunt manelisti.
as propune chiar un poll: "va plac manelele"
nu stiu ce mi-a venit, dar cred ca ar fi interesant sa stim asta.
voi ce ziceti?
mie nu-mi plac si tare as fi fericit, daca romanii ar asculta muzica romaneasca, sau daca ar avea si ei o oarecare cultura muzicala.........dar asa ne miram de ce suntem facuti de europeni in felul in care suntem
Nu-mi plac!
Nu e muzica... nu e decat o lalaiala, o tiganeala...nu au versuri(astea de genul : eu sunt schmecher nr 1,sunt mare gagicar , eu te iubesc la disperare....etc - Nu sunt versuri) , nu au cultura muzicala, nu au...Nimic. Din pacate sunt din ce in ce mai multi cei carora le place acest "gen"... pacat , ne cam ducem de rapa cu astfel de " reprezentanti" de seama...
Asta c-am asa este . Este jenant sa vezi o buna parte din tineret ...numai cu manelele in cap. Au ajuns niste inculti sa faca legea. Culmea e ca mizeriile astea de manele nu se mai termina , tot apar altele (remix la remix).
Fost membru al acestui forum
Nu suport manelele, insa cred ca fiecare are dreptul sa cante ce vrea.Problema mai mare e ca manelistii sunt foarte promovati in romania si in tari din europa unde traiesc romani si au un succes foarte mare. Eu consider ca acest lucru reflecta foarte bine nivelul actual de cultura al romanilor.Asa ca nu trebuie sa ne fie ciuda cand strainii in afara hotarelor tarii isi formeaza o imagine gresita despre noi.Singurii care nu ne judeca gresit sunt cei care au vizitat Romania.
Exemplu de versuri maneliste "am pistol si celular,bag dusmanii in portbagaj" sau "sa beau, sa beau, sa beau pana face matza miau si cocosul cucurigu"
Imi cer scuze, stiu ca sunt cam vechi da mai noi nu stiu.
![]()
Exista doar un lucru bun, stiinta, si doar unul rau, nestiinta.
Trebuie sa multumin....dominatiei fanariote care odata cu alte alea, a implementat si aceast tip de muzica .Muzica exploatata de tigani...dan-du-i o fata comerciala care a prins la prostime.....asta E!!! (Cum nu vi tu Tepes doamne......)
Am sperat ,de cand a aparut ,ca v-a trece...ca orice curent muzical.....
Dar vad ca a prins radacini complectata fiind cu oaresce refrenuri populare,.... a intrat in mintea tinerei generatii...si asta v-a fi muzica anilor LOR....
Pacat!!!!...DAR aste e societatea in care traim.
Ignorati.......poate trece...............
(deep purple)
cred ca nu ati observat bannerul din josul pagini....
care din el bre ? todo dream sau RPC
Sa faceti un film cu partea a doua a unei nunti/botez cind se cinta Traviata sau se fredoneaza Uriah Heep si nu uitati s-o inginati pe gurista cind cinta ,, lie ciocirlie " ; sa nu plingenti cind vioristul face solo cu Balada lui Ciprian P etc.
Eu sint in italia de 9 ani si nu am intilnit pe nimeni care sa nu fie manelist...sau sa nu asculte muzica populara cred eu este acelasi lucru.Sint multi si pe acest forum.De ce?Pentru ca nimeni nu face nimic ati vazut si voi daca apare un post nou de televiziune se numeste mynele nu rock tv.Asta este cred ca vom mai trai cu manelarii pe linga noi cel putin 50 ani
SS2,Soleron
Superzeama manelele nu sunt tot una cu muzica populara.Oricum nu ascult nici una nici alta.
:
eu nu ascult , e un timp pierdut , cel putin eu asa cred
multa jale si versuri despre inselarea nevestei , despre politie ...si alte lucruri care se intampla in viata tiganilor sau a oamenilor de rand , dar din punct de vedere muzical nu e cine stie ce
daca ai cultura muzicala faci diferenta , daca nu zici ca e ok muzica
are ritm si multi se identifica cu versurile si chiar cu dezacordurile
eu ascult
doar cand sunt nevoit
gen nunti sau botezuri
va dati seama ca pana ies din sala dureaza ceva
eu prin 2000 sau 2001 mi-am facut o idee clara despre manele cand am auzit niste versuri :
" ce gagica tare , ce gaoaza are "
ceea ce m-a facut sa nu mai ascult acest gen de muzica
Alta poveste este cu muzica lautareasca, care se trage din muzica romaneasca veche
cand tiganii erau cei care cantau la hora si prin carciumi pe la romani (erau robi)
iar apoi si-au asumat acest stil de muzica
cat despre manele este un amestec de muzica turceasca cu cea lautareasca
desi cea lautareasca este cu mult peste
oamenii fara cultura muzicale spun ca e ok acest gen de muzica pt ca are ritm
desi daca ar asculta muzica de calitate (ma refer la o muzica unde sunt nenumarate acorduri , nu ca la manele unde se repeta doar 2 sau 3 acorduri la nesfarsit) ar intelege poate unde e diferenta , dar mai greu
Last edited by horatyu; 14-06-08 at 10:28.
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Mai ascult in masina cand merg la clienti sa instalez in rest nop.
bineinteles, fiecare e liber si are dreptul sa asculte ce ii place lui, nu contest lucrul asta; si din partea mea poate sa asculte manele in casa lui sau la mp3-ul lui cat "vrea muschiul lui" atata timp cat nu deranjeaza pe nimeni.
pe mine ce ma deranjeaza e ca in mai toate locurile unde merg aud manele; am un vecin la etajul 4 (si eu stau la parter) care are vreo 20 de ani, si cand are el chef da manele la tot blocul (si are boxe cat china), ca tremura peretii la mine, la parter, va dati seama; a venit politia de nu stiu cate ori, a luat o gramada de amenzi, si nimic, nu se potoleste; abia astept sa se intoarca in italia, sa pot sa stau si eu linistit in casa...
in bucuresti cand eram cu autobuzul ascultam manele, prin piete manele, cand mergeam pe litoral (mai ales acolo) manele, (nu-mi venea sa cred ca anul trecut cand am fost pe litoral in bulagaria n-am auzit chiar nici o manea; zona aia nu e vizitata de romani, ca nu-i asa promovata in ro, insa am vazut la tv de curand ca pe la nisipurile de aur/albena, pun bulgarii manele pentru romani) cand merg pe strada, trec manelisti cu volumul la maxim (si majoritatea au difuzoare auto de alea din bazar, si asa naspa de aude sunetul ala distosionat...). cand am plecat in spania asta-toamna am fost condamnat sa ascult manele pana in madrid; in arad la agentia atlassib m-am coborat si m-am dus sa fac reclamatie; ala de'acolo a vorbit cu soferiii sa nu mai puna manele, insa in autocar erau manelisti care au inceput sa injure si sa bea, si soferii n-au avut incotro si ne-au dat la toti manele... in spania in zonele de romani, gasesti manelisti cu duiumul. si acolo vine politia si le dau amenzi, ca doar "ei e smecheri" si dau muzica tare.
ce e interesant e faptul ca toti canta despre aceleasi subiecte: "nimeni nu e smecher ca mine/invart milioanele.euroii/am multi dusmani/ am masini bengoase/am femei frumoase/chiar sunt cel mai tare/beau mai mult ca toti/imi insel nevasta/imi bat nevasta" etc etc
![]()
va rog sa va uitati la asta
http://www.trilulilu.ro/sor_23/e56cf2ab48d35a
e tare de tot; am ras cu lacrimi; asa-mi place de mister badea asta cum comenteaza evenimentul![]()