Quote Originally Posted by profitor View Post
Perfecta explicatia, dar eu nu stiu ce am in pozitioner, respectiv numele satelitilor si ordinea in care sunt salvati. Cine la instalat nu mi-a lasat aceste date! Cum pot seta eu singur pozitionerul?

Prietene explicatiile tuturor sunt perfecte...dar eu as proceda astfel pt. programarea pozitionerului desi nu-l cunosc dar cred ca pe afisaj iti arata nr. alocat unui satelit...eu in primul rand nu l-as reseta pt. ca s-ar putea sa aiba setate limitele Est-West , ci doar as realoca alte numere dupa cum doresc :

1. Trebuie sa descarci de pe net cu Dreamset lista de canale si sateliti pe care doresti sa o ai in receptor ...Buuun si o incarci in acesta..
2. Alegi din lista de sateliti pe Astra 19,2gr si apoi un program free...sa zicem Prosieben...dupa care plimbi antena pe langa sud pana prinzi programul..si-l fixezi unde are semnalul cel mai puternic , alocandu-i nr.1 (eu am Astra pe 1 , tu faci cum crezi ) , cu telecomanda pozitionerului ( citeste instructiunile de la pozitioner )
3.Acum...aici e aici...din lista de canale de pe receptor alegi un canal free pe care-l cunosti de pe un satelit pe care-l doresti , aflat spre West...sa zicem Hotbird 13 ...Italia 1 (parca era free asta !)dupa care din telecomanda pozitionerului dai comanda spre dreapta, west pana il gasesti...in caz ca treci te intorci...pana dai de el si storezi pozitia pe care vrei s-o aloci...Atentie , in AAF este comod sa aloci numere pozitionerului in ordinea in care satelitii se succed pe listele de canale ...adica dupa Astra vine Hotbird 13 in lista Dr. Hans...pt ca altfel freci antena de la est la vest aiurea...
4. Asa procedezi cu toti satelitii tinand cont de diferenta de grade dintre sateliti pt. a putea aproxima cursa antenei..
5. Eu as face programarea pozitionerului pe o imagine originala Kathi sau AAF cu o lista de canale Dr. Hans unde canalele sunt delimitate perfect dupa sateliti...dar nu este greu nici in E2 , desi sper sa nu ai surpriza blocarii ...riscul este mare....Bafta ...Sper sa-ti fie de ajutor!