Results 1 to 15 of 19

Thread: Ajutor instalare LNB2 pt un echipament DIGI

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Ajutor instalare LNB2 pt un echipament DIGI

In primul rand, spun tuturor celor ce vor citi acest topic "incantat de cunostinta", acesta fiind primul meu post in calitate de membru al acestui forum.

Inainte de toate, mentionez ca m-a luat si pe mine acest microb, poate chiar prea rau fiindca sunt destul de deficitar la capitolul cunostinte tehnice. De aceea caut ajutorul aici.

Acum, problema mea:
    Am un echipament DIGI cu un decodor dublu Hyundai 1160.
    Cum am aflat de posibilitatea vizionarii programelor FTA mi-am cumparat si al doilea LNB + suport pentru LNB2 pt HOTBIRD 13E (de la tehnicb)+comutatorul aferent.
    Problema, a aparut insa la gasirea satelitului HOTBIRD 13E.
    Fiind vorba de un suport special pentru acest al doilea LNB, ma asteptam ca lucrurile sa nu fie atat de complicate.
    Am instalat al doilea LNB pe suport si am legat direct la receiver.
    Receiverul am vazut ca are deja 8 din TP-urile acestui satelit. Am setat TP 11919 V (canalele mediaset).
    Rezultatul: semnal 10% si calitate 10% (ulterior am observat ca asta = 0, adica chiar si fara cablu in LNB semnalul era acelasi) pe toate cele 9 TP-uri.
    Am scanat satelitul si nu gaseste absolut nimic.

Am pastrat TP-ul cu mediasetul si am deplasat LNB-ul in toate modurile posibile, folosindu-ma de toate articulatiile suportului.
    In acelasi timp urmaream pe banda de semnal si eventuale modificari.
    A urmat acelasi rezultat si nervi de 10 ori mai mari.

Totusi, as vrea sa intreb daca in mod normal, la schimbarea nivelului de semnal (in momentul in care prind ceva din satelit) banda din softul receiverului imi arata asta? Adica daca am pentru o secunda pe acel TP semnal 20% se actualizeaza in timp util?

Cum ar trebui sa procedez pentru gasirea HOTBIRD-ULUI?
    Nu-mi ramane decat sa cer si eu ajutorul celor care intr-adevar se pricep si imi pot rezolva si mie problema.
    Multumesc anticipat.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Post Re: Ajutor instalare LNB2 pt un echipament DIGI

salut, din cate stiu eu receptorul HYUNDAI de la DIGI , '' reactioneaza'' un pic mai cu intarziere la semnalul venit de la lnb , de aceea e bine ca atunci cand faci reglaje la lnb ul pentru HOTBIRD , dupa fiecare miscare sus - jos , stanga -dreapta , sa astepti cateva secunde pana la urmatoare miscare a lnb ului , bineinteles cu ochiii pe nivelul semnalului , pe tv . NOROC .
    ps: daca ai posibilitatea sa gasesti la cineva cu imprumut ( un prieten , amic etc ) un receptor analogic sau un receptor digital , ti ai usura munca .

Golden Member vladcarama's Avatar
    Mentioned
    11 Post(s)

Default Re: Ajutor instalare LNB2 pt un echipament DIGI

Da, cea mai buna varianta e sa incerci cu un receptor analogic, satelitul Hotbird e cel mai accesibil pentru Europa shi europeni. Cum nu dai shi cum nu iai,/ Tot peste Hotbird dai!
    Nici o picatura de energie nu se pierde in zadar!

Standard RSP member florin2222's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

spune unde stai

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Multumesc pentru raspunsuri.

Stau in Curtea de Arges.

Legat de setarile diseqc, nu a fost nevoie pentru ca in timpul cautarii am legat direct LNB-ul pentru HOTBIRD.
    Repet, ca suport, folosesc modelul special pentru acest al doilea satelit.
    Vroiam sa va mai intreb daca totusi nu am canalele scanate de pe un un TP, pot vedea semnalul pe acel TP?

Cat despre un alt receiver analogic sau digital, nu prea am posibilitati
    Cunosc insa pe cineva cu MAX si DOLCE.
    Last edited by dansora; 04-11-08 at 12:41.

Standard RSP member florin2222's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

nu sunt scanate scanarea se face dupa ce ai gasit satelitul respectiv

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Problema "conservelor" este,asa cum deja ti-ai dat seama,ca nu actualizeaza in timp real daca are sau nu semnal.Deci ai sanse foarte mari sa fi trecut peste satelit de cateva ori dar "conserva" nu ti-a indicat asta.Exista totusi o metoda de a prinde un satelit cu "conserva",foarte utila daca esti fumator.Adica,misti 2-3 grade de antena (in cazul tau de LNB) si tragi doua fumuri de tigara,mai misti,mai tragi doua fumuri si tot asa pana il prinzi.
    Ca sa fii sigur ca nu ai gresit ceva la setarile legate de diseq leaga doar acel LNB direct la conserva,fara a fi trecut prin comutator.Configuratia prin comutator o setezi doar dupa ce ai LNB-ul pe pozitie.
    Daca tot nu te descurci spune locatia,poate te ajuta cineva daca arunci cu 2-3 beri dupa el.
    :