Cum se poate de receptionat acest tip de televiziune? Ce antena, ce dispozitive?
Cum se poate de receptionat acest tip de televiziune? Ce antena, ce dispozitive?
Nici o picatura de energie nu se pierde in zadar!
Televiziunea digitala terestra ( sau DVB-T de la englezescul Digital Video Broadcasting – Terrestrial) este un sistem de transmisie care foloseste normele DVB-T , ISDB SI ATSC in benzile de unde VHF-III / UHF-V deja utilizate la transmisiile terestre analogice.
In primul rand trebuie sa ai un set-box ( un TV sau de ce nu TV HD Redy sau Full HD si un receptor terestru care sa stie DVB-T sau unul de ce nu, care sa stie si MPEG 4 ). In ceea ce priveste antena, ea poate fi si una banala (Yagi) asta in cazul in care esti mai aproape de emitator, daca nu o antena DVB-T.
In ziua de azi majoritatea telivizoarelor HD Redy sau Full HD au incorporat un tuner DVB-T .
@dic de ce asa complicat
1.un televizor normal(nu toata lumea are acces spre lcd,plasma)
2.un receiver terestru digital
3.antena la alegere
4.sa fi in zona de acoperire a programelor terestre
sau alegi varianta lui @dic
Daca vrei sa pui in valoare si exploatezi la maxium O receptie DVB-T pe putin iti trebuie un LCD sau o plasma.
Asta e, multumesc. Eu mi-am cumparat zilele acestea un LCD nou Sony, shi l-am conectat la antena analogica shi arata cam rau, intamplator am apasat pe \digital shi minune 10 canale din etar ca lacrima, shi nu intelegeam ce e asta, acum e clar... Multumesc.
Antena e facuta din doua cutii de Bere Chishinau.
Nici o picatura de energie nu se pierde in zadar!
Si daca tot ai luat un Sony are si MPEG4 pentru programele care vor transmite poate in viitor in Chisinau HD?
Si eu tot un Sony am luat dar are si MPEG 4 si receptioneaza PROTV SI TVRHD in BUCURESTI.
@dic_star79 - ce model ai cumparat?