Quote Originally Posted by TheAce View Post
Pai si sunt cateva sute? Montajul unei antene mari, mobile, cu transport este cam 2.5 mil in Bucuresti, iar pentru cineva care intra intr-un magazin si cere o antena pentru 19E este cam indispensabil. Am vazut ca montezi cu 1 mil... Pretul este valabil si pentru o antena mare? Asa la un calcul sumar rezulta cam 5 mil in plus (2.3+2.5). Piata o studiezi dar decizia trece si prin buzunar. Cand bugetul initial era de 7 mil si ai tras de el la 10 sa iti iei si un dreambox, poate fi greu sa mai tragi inca 5 (cazul meu). Ar fi intersant de discutat exact ce benificii aduce o antena mai mare pentru utilizatorul mediu, la programe la care chiar se poate uita. Asa la prima vedere, prinde bine 19E, mai bine 28.2E (de 2D probabil ca nu se atinge nici cu o antena de 3), prinde si 7W cu mentiunea ca pentru unele pachete e nevoie de share. In rest mai sunt pachete interesante pe undeva care sa merite o antena mare? E vreun plugin pentru DM care sa inregistreze nivelul semnalului pe diferiti TP si sa-l scrie intr-un fisier ca ar fi interesant sa comparam ca decizia sa se faca in perfecta cunostinta de cauza?
Cer 1 milion pe un sistem complect,adica omul imi spune cam ce ar vrea sa vada ii arat lista de programe si alege,in principiu majoritatea au optat pentru Astra 19 pachetele D+,Premiere,MTV-urile,pentru asta investitia cu tot cu receptor + antena + lnb + montajul asigurat de mine nu depaseste 450 ron,asta daca cumpara de unde ii zic eu,si cei recomand,in principiu recomand echolite 790 ca receptor pentru utilizatorul mai putin obisnuit cu satelitii iar pentru cei mai avansati le recomand soleron,un offset de 1,20 costa 100 ron asa ca alegera apartine fiecaruia,dar pentru citeva sute in plus ca sa cumperi unul de 1,60 eu zic ca merita ca sa poti avea semnal stabil pe orce vreme costa doar 69E daca sti de unde sa o iei!