Nu sunt chiar cateva sute de lei.
Eu mi-am luat antena de 1.15Fe+HH+Lnb 0.2 Maximum+Suport cu mai putin de 3 milioane pe care am reusit sa mi-o montez fara un instalator profesionist. Apoi mi-am mai luat un DM500s cu 7.5 Mil. Fixata foarte bine prinde cam tot pe 19E pe vreme buna. Intradevar sunt unele TP (cele cu DSF, RTL, Kabel 1 unele cu Premiere) in care semnalul nu este chiar grozav, diferenta intre a vedea si a nu vedea poate fi data de cat de tare strangi un surub la montura. Probabil un optim pentru Bucuresti ar fi un 1.4 sau chiar 1.8 pentru cine isi permite. Problema este ca si pentru un 1.4 cresc costurile, pe langa antena, ai nevoie de montura polara, actuator+pozitioner (in loc de HH), un suport mai mare, ancorat mai bine ca actuatorul are nevoie de spatiu in plus. Asta insemna cam 1-1.5 mil in plus. Pe langa astea, daca nu ai un pic experienta, e cam greu sa te descurci fara un instalator profesionist mai ales daca locul ales nu este chiar usor accesibil, deci inca 1-2 mil in plus. Daca ii ai probabil ca se merita. La 1.8 deja cresc mult costurile.

Reply With Quote