Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 46 to 60 of 68

Thread: Parabola 2,40m-dintr-o bucata Al merita?

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Offset 2,40m-dintr-o bucata Al merita?

Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    nu stiam cum se calculeaza punctul 0 la montura polara
    Pai nu se calculeaza .
    Punctul 0 => antena nerotita in montura polara .
    Se orienteaza spre sudul local ( cel geografic ; cel indicat de busola se corecteaza cu declinatia magnetica - parametru dependent de locatie si variabil in timp )
    Vezi la Peruvision actuatoare mari , ghideaza-te si dupa putere

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Wink Re: Offset 2,40m-dintr-o bucata Al merita?

Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Pai nu se calculeaza .
    Se orienteaza spre sudul local ( cel geografic ; cel indicat de busola se corecteaza cu declinatia magnetica - parametru dependent de locatie si variabil in timp )
    Am gasit metoda ca sa zic asa clasica,se orienteaza antena in asa fel incit steaua polara sa cada exact pe axul antenei,stiu ca e cam rudimentara situatia dar numai asa am reusit,am incercat multe variante dar niciuna nu imi dadea posibilitatea rotirii corecte a antenei pe toata jumatatea de arc vizibila de sateliti din RO,asa ca am apelat la un prieten ce are o colectie veche a revistelor TEHNIUM (cei trecuti de 35 de ani stiu despre ce e vorba)
    si acolo intr-un nr de prin anii 86 se descrie cum se poate orienta o antena cu montura polara,nu zic ca linkurile primite nu mi-au fost de folos,dar rezolvarea am gasit-o intr-o revista veche,e rudimentara solutia dar a dat rezultate maxime in cazul meu,la un H-H se alege satelitul sudic in cazul meu Arabsat dar la montura polara am aflat cu stupoare ca bine reglata pe steaua polara imi receptioneaza excelent Astra 19 si nu Arabsat 26E ca in cazul unui H-H si in consecinta descrie o jumatate de arc perfecta de la 78,5 E la 30 W nu am incercat mai departe cu toate ca ar fi mers dar o sa vad dupa ce pun actuatorul!,deci pentru cei ce monteaza o antena cu montura polara orientati antena cu tot suportul astfel incit axul antenei sa cada pe steaua polara care se afla la terminatia carului mare e solutia cea mai indicata succes!
    Last edited by -minus; 27-04-07 at 21:46.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Pai nu se calculeaza .
    am gasit unde mi-ai zis, cred ca il cumpar pe asta sper sa fie suficient;

ACTUATOR 24 " subtire, 800 kg sarcina 24,2 EUR

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

LNB 0.3 db INVACOM Parabola + ghid de unda

/ 1.800.000 Lei / 180 LEU NOU
    Si cind mai fac rost de bani il iau si pe asta si gata,pot spune ca am terminat definitiv cu bibilitul acestei antene,uffffffffffff ca mult a durat 4 zile sa o readuc la viata dar a meritat!

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

LNB 0.3 db INVACOM Parabola + ghid de unda

/ 1.800.000 Lei / 180 LEU NOU
    Si cind mai fac rost de bani il iau si pe asta si gata,pot spune ca am terminat definitiv cu bibilitul acestei antene,uffffffffffff ca mult a durat 4 zile sa o readuc la viata dar a meritat!
    Felicitari! Acum asteptam pozele
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by XVanish View Post
    Felicitari! Acum asteptam pozele
    cum fac cum le postez!

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Am gasit metoda ca sa zic asa clasica,se orienteaza antena in asa fel incit steaua polara sa cada exact pe axul antenei,....colectie veche a revistelor TEHNIUM
    Tehnium nr din 1989 , este un rec acolo ( si un LNB )
    Axade rotatie a antenei paralela cu axa de rotatie a pamantului .
    Prima montura polara am facut-o cu doua gauri in capetele axei pt a viza Steaua polara
    Actuator subtire : de preferat 18 gros : sau pune rulmenti la axa polara .
    Daca nu este suficient de lung actuatorul , muti mai spre centrul de rotatie punctul de prindere a capatului mobil .
    Daca nu lucreaza montura din cauza blocarii rotatiei de catre actuator , indepartezi punctul de prindere a actuatorului pe montura ( punctul fix ) de planul de simetrie al ansamblului .

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Tehnium nr din 1989 , este un rec acolo ( si un LNB )
    Axade rotatie a antenei paralela cu axa de rotatie a pamantului .
    Prima montura polara am facut-o cu doua gauri in capetele axei pt a viza Steaua polara
    Actuator subtire : de preferat 18 gros : sau pune rulmenti la axa polara .
    Daca nu este suficient de lung actuatorul , muti mai spre centrul de rotatie punctul de prindere a capatului mobil .
    Daca nu lucreaza montura din cauza blocarii rotatiei de catre actuator , indepartezi punctul de prindere a actuatorului pe montura ( punctul fix ) de planul de simetrie al ansamblului .
    Mulktumesc mult! sper sa reusesc cu actuatorul de 24!!!

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Default Re: Parabola 2,40m-dintr-o bucata Al merita?

N-ai mai zis nimic, ai reusit sa ii pui si actuator?
    Pe 7W cum merge, dar pe 28.2E? Pe 19E mai e vreun tp inaccesibil?
    Ma intereseaza ca ma tenteaza si pe mine o antena mare...
    Parabola 2.2 m, Lnb Inverto 0,3 dB, Actuator 24", V-Box 2, DM500S, CN-BR1 Router

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Wink Re: Parabola 2,40m-dintr-o bucata Al merita?

Quote Originally Posted by TheAce View Post
    N-ai mai zis nimic, ai reusit sa ii pui si actuator?
    Pe 7W cum merge, dar pe 28.2E? Pe 19E mai e vreun tp inaccesibil?
    Ma intereseaza ca ma tenteaza si pe mine o antena mare...
    Merge la fix nu am probleme,prind absolut tot ceea ce este ca program pe astra 19,cabo ,nu am probat alti sateliti deocamdata,am momentan un lnb unversal cu mici modificari la sistemul de prindere,astept sa cumpar un lnb cu flansa invacom pentru ea si pe urma mai vedem,saptamana asta o sai pun si actuator momentan o misc manual,in rest ca sa spun fata de am in curte puse antene de diverse marimi mai mici,asta nu se compara face toti banii pana la ultimul banut!!!!

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Bravo
    Ai avut bafta la pret, daca mai gasesti asa chilipir sa imi zici si mie

Merge la fix nu am probleme,prind absolut tot ceea ce este ca program pe astra 19,cabo ,nu am probat alti sateliti deocamdata,am momentan un lnb unversal cu mici modificari la sistemul de prindere,astept sa cumpar un lnb cu flansa invacom pentru ea si pe urma mai vedem,saptamana asta o sai pun si actuator momentan o misc manual,in rest ca sa spun fata de am in curte puse antene de diverse marimi mai mici,asta nu se compara face toti banii pana la ultimul banut!!!!
    Parabola 2.2 m, Lnb Inverto 0,3 dB, Actuator 24", V-Box 2, DM500S, CN-BR1 Router

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Wink Re: Parabola 2,40m-dintr-o bucata Al merita?

Bravo
    Ai avut bafta la pret, daca mai gasesti asa chilipir sa imi zici si mie
    Pai e usor,in mediul rural gasesti la antene de marimea asta lejer,multi cred ca daca au o antena mare in curte prind americanii,dar nici macar pe aia ca sa nu zic de sateliti importanti-ASTRA_HOTBIRD,majoritatea nu prind mai mult de 400-600 programe pe acesti satelitii,nestiind sa regleze antena,daca sti cum sa vorbesti cu ei iti iei o antena de nota 10,pe mine practic ma costa 250 ron echipamentul ca am facut un schimb,iam dat o antena de 0,90,un lnb bunicel si un receptor echolite 790 tot montat de mine si asa am luat antena,omul cind sa vazut cu aproape 1800 de programe pe 2 sateliti a zis; iao de aici ca mai dat gata,sunt cel mai tare din sat,asa ca nu e greu!!!

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Si in Bucuresti sunt multe antene mari "sub-folosite" sau chiar nefolosite. Problema este ca majoritatea isi amintesc cat au dat pe ea iar daca nu ii incurca in mod deosebit o tin acolo )

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Si in Bucuresti sunt multe antene mari "sub-folosite" sau chiar nefolosite. Problema este ca majoritatea isi amintesc cat au dat pe ea iar daca nu ii incurca in mod deosebit o tin acolo )
    Daca sti cum sa convingi omul o iei si mai ieftin,totul este sai oferi ceva la schimb,asa mi sa raspuns si mie ca nu strica daca sta acolo,dar cind iam spus ca ii aduc un sistewm nou nout in cutie si sigilat si cu garantie si il montez eu si vede peste 1500 programe,omul nu a mai stat la discutii si a fost de acord imediat,deci trebuie sa sti cum sa convingi omul!!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Gata am terminat-o iam pus si un lnb cu flansa inverto 0,3 si acum este ok! o sa incerc saptamana viitoare cand imi vin niste receivere cu tuner sensibil sa receptionez ASTRA2D!

Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast