-
Re: Sateliti Max si Digi pe o singura antena
Sal in primul rand legat de acel pret mie unul mi-se pare ff. ieftin tot ce ai descris in paranteza (numai prin simplu fapt ca o montura h-h costa peste 1 mil. in magazin basca lnb , suport pt. montura , offsetul , cablu) , vezi sa nu fie numai manopera fara pisele care intra in alcatuirea unui sistem mobil.
Acum fiecare sistem (fix si mobil) are avantajele/dezavantajele lui.
Cu unul fix si cu o antena ca cea de aici : http://digitalsatelit.ro/shop/produc...roducts_id=125 poti ajunge pana la max. 16 lnb-uri (16 sateliti) , dar un pret total fara manopera te sare de 1000roni , e adevarat ca varianta descrisa mai sus este maximul posibil practic din cate am citit eu (da un search google dupa : antena toroidala 16 lnb-uri).
Avantajul major fata de cel mobil este ca se deregleaza mult mai greu , dar si manopera va fii din ce in ce mai scumpa in functie de nr. de satelitii (un reglaj mai greoi - fiecare lnb in parte fata de cel din mijloc)
Cu unul mobil investitia iese cam jumate din suma scrisa mai sus (500roni : lnb + offset 90cm + dm2100 (montura h-h) + suport perete + cablu (30m) + manopera) si ai cam tot ce se poate receptiona din aria ta vizuala (cel putin teoretic , practic depinde de zona in care locuiesti) , legat de timpi de raspuns sant mai mari daca comuti de pe un prg. aflat pe un satelit pe un alt prg. aflat pe alt satelit si cei 2 sa nu fie apropiati ca unghiuri.
Dezavantajul unui sistem mobil este ca daca stai intr-o zona mai turbulenta (cand sant furtuni sau bate vantul mai tare se poate deregla mai repede in comparatie cu cea fixa , nu te gandi acum ca gata in 2-3 luni s-a dereglat ci intr-un timp mai indelungat si totul tinand cont de vreme si cat de des o manevrezi).
Pt. ambele cazuri de sisteme te asigur ca nu vei prinde f.bine sau bine tot ce sta in raza ta de vizualizare pt. simplu motiv ca au puteri diferite de emisie fiecare satelit si in functie si de zona in care locuiesti respectivul satelit poate emite semnal destul de puternic in zona ta sau te afli la marginea de "bataie" (semnal slab) a satelitului (vezi revista info-satelit sau lyngsat.com.