Salutare,
Desi citesc de mai mult timp acest forum (super felicitari - e cel mai tare) acesta e primul meu post.
Am intrat in lumea asta f simplu acu vreun an - am Digi instalat.
Acum vreau sa trec un pas mai departe (de fapt doi, ca primul a fost achizitionarea unui dm500S).
As vrea sa imi montez o antena a mea (de fapt o sa caut un instalator care se pricepe) insa as vrea sa ma informez intai de cate ceva:
As vrea ca sa prind programele de la providerii Max si Digi (din ce am vazut grila de la Max e mai pe gustul meu). Asadar prima intrebare este: sa optez pentru un sistem mobil sau este posibil si cu o antena fixa (din lnb-uri)?
varianta a: Daca ar fi posibil la o antena fixa - ar fi mai bine probabil din punct de vedere al vitezei de schimbare a posturilor. Nu stiu insa daca semnalul va fi destul de bun (fiind mai multi sateliti).
varianta b: un sistem mobil imi va permite receptionarea cu siguranta a tuturor satelitilor doriti. Probabil ca insa va trebui sa astept mai mult la schimbatul de pe un satelit pe altul.
Intrebare suplimentara: este de ajuns o antena de 0.90 (cum au cei de la max?) sau una de 1.1?
Am fost la un magazin din oras (Iasi) ("antene satelit" parca in Tg Cucu) si mi-au zis ca manopera pt un sistem mobil (adica cumpar de la ei tot: antena, lnb, motor si ei le aduc cu masina si le monteaza si le verfica) costa 1.5 mil
Astept sfaturi de la voi (eu fiind mai incepator).
Daca este vreun instalator priceput pe aici prin zona (Iasi) si doreste, putem colabora la instalare (desigur ca nu free).
Bafta.

Reply With Quote

LNB 0.2 dB,