Multi dintre romanii nostri locuiesc in Italia.. ca si mine de altfel.. si doresc sa
foloseasca cardul lor de S*y in recivere neoficiale (S*Y) ca dreambox etc cu noile carduri nds 3 au intalnit surprize neplacute scriu doua randuri pentru lamurirea lucrurilor cat de cat
binenteles din punctul meu de vedere
La ora actuala cardurile providerului italian S*Y cu codificare in NDS3 pot sa fie citite
numai de Newcs 1.50/1.60/1.61/si viitoare, chiar daca cate odata cardurile risca sa se arda.
Parerea mea personala in privinta posibilelor cauze e ca nu este din cauza softwareului ci din cauza
hardwareului folosit mai precis de modelul de reciver folosit, care influenteaza asupra tensiuni
de curent absorbita de card,o alta cauza este frecventa clock impostata la citire....
acest parametru il gasim scris in file ul de configuratie si o ultima cauza este
tipul de card nu toate sunt la fel am intalnit diverse tipuri de carduri care folosite pe
acelasi hardware si software se comporta intrun mod divers..si ca sa evitam surprizele neplacute
va sfatuiesc sa controlati din cand in cand chipul cardului daca se supraincalzeste sau nu.
O solutie pentru a evita aceste "surprize" a fost utilizarea unui cardreader extern (Phoenix)
legat la portul serial RS232 al reciverului in acest mod se poate controla tensiunea si curentul
absorbit de card evident cardreadul alimentat cu tensiuni foarte mici de la 3v la 5v
in loc de tensiunile obisnuit folosite 9-12V dar.. dezavantajul este ca , cablul serial
transmite datele cu viteza mica si intalnim asa zisele freezuri pe ecranul nostru in momentul in care
clienti nostri devin numerosi. O alta posibila alternativa ar fi un cardreader (Phoenix) cu o conexiune usb
care ar da rezultate optime pentru viteza de transmisie a datelor elevata sau mai nou
performantul Smartgo care este identificat in variile file uri de conf ca smartreader.
Un alt lucrul de stiut este ca Newcs este numai un cardserver deci nu face update la nici un fel de card
pentru a avea update la card necesita sal amperechiem cu un alt emulator ca Mgcamd sau Evocamd
Sper sa fie util
rom3o

Reply With Quote