Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: Vrei sa reziliezi un contract cu furnizorul tau?

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Vrei sa reziliezi un contract cu furnizorul tau?

ANPC vine in ajutorul tau!!!

COMUNICAT

Secretarul de stat Marian ZLOTEA, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, s-a intalnit ieri 23 ianuarie 2007 cu reprezentanti ai marilor operatori de servicii de cablu tv, internet, televiziune digitala si telefonie mobila si fixa.

Temeiul discutiei a fost imbunatatirea contractelor incheiate cu beneficiarii serviciilor, din punct de vedere al protectiei consumatorilor, contracte pe care operatorii economici le incheie cu consumatorii pesoane fizice, in sensul respectarii legislatiei in vigoare.

ANPC a convenit cu operatorii de servicii de cablu tv, telefonie fixa, internet si televiziune digitala urmatoarele:

- eliminarea obligativitatii platii in avans a abonamentului;

- obligativitatea operatorului economic de a instiinta consumatorul inaintea opririi furnizarii serviciilor respective;

- eliminarea clauzei contractuale privind obligarea consumatorului la plata unei taxe in cazul denuntarii unilaterale din partea consumatorului a contractului;

- introducerea in contract a clauzei prin care operatorul se obliga sa notifice consumatorul cu 30 de zile inainte de expirarea contractului;

- obligativitatea deducerii din factura a contravalorii perioadei in care consumatorii nu au beneficiat de serviciile respective, din motive independente de ei.

De asemenea, ANPC a convenit cu operatorii de servicii de telefonie mobila urmatoarele:

- eliminarea obligativitatii platii in avans a abonamentului;

- eliminarea obligativitatii depunerii unor garantii fara a beneficia de anumite compensatii din partea operatorului economic;

- obligativitatea operatorului economic de a instiinta consumatorul inaintea opririi furnizarii serviciilor respective

- eliminarea clauzei contractuale privind obligarea consumatorului la plata unei taxe in cazul denuntarii unilaterale din partea consumatorului a contractului;

- introducerea in contract a clauzei prin care operatorul se obliga sa notifice consumatorul cu 30 de zile inainte de expirarea contractului;

- obligativitatea deducerii din factura a contravalorii perioadei in care consumatorii nu au beneficiat de serviciile respective, din motive independente de ei.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a cerut imperativ operatorilor economici sa acorde o atentie mai mare asupra informarii complete, corecte si precise a consumatorilor cu privire la clauzele contractuale precum si modificarea in termen de 30 de zile a clauzelor contractuale discutate.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor apreciaza ca discutiile avute cu reprezentantii marilor operatori de servicii de cablu tv, internet, televiziune digitala si telefonie mobila si fixa au fost constructive, operatorii economici intelegand statutul de consumator european.

Consumatorii nemultumiti de calitatea produselor si serviciilor oferite de catre operatorii economici se pot adresa direct Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si oficiilor judetene pentru protectia consumatorilor la TELCONS:

0800 080 999 - numar gratuit
    http://www.anpc.ro/anpcro/index.php?...1384&Itemid=64

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Cu alte cuvinte poti rezilia contractul cu orce DTH in orce moment vrei ,daca ai beneficiat cu ocazia semnarii contractului de vreo oferta speciala (cum este cazul primei luni gratuite la Digi sau primele 6 luni gratuite din contractul de 2 ani la Dolce sau primele 3 luni la focussat) trebuie sa platesti in acel moment respectivele oferte. odata platiti banii, operatorul accepta rezilierea si iti dezasambleaza aparatura ,cam asta ar fi in mare,probleme pot aparea dar daca sti cum sa le vorbesti si le spui de ANPC ai contractul reziliat,succes

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Thumbs up

Era cazul sa intram si noi in pas cu lumea... ms de info!
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Wink y

Quote Originally Posted by XVanish View Post
    Era cazul sa intram si noi in pas cu lumea... ms de info!
    Cu placere,

Standard RSP member gessle's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Asa mai merge!Acum o sa vedem multi utilizatori de dth autohton fara a mai lua oferta dth-ului respectiv,numai sa rezilieze cand vrea el(consumatorul)!:rolleyes:
    FOCUS SAT-UPC;RCS-digital cablu;ADSL;BAYERN MUNCHEN&AC MILAN;
    .de

Standard RSP member simplul's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Atunci am si eu o intrebare. Daca vreau sa renunt la Boom care mi-au activat seriviciul la peste o luna de la instalare si din partea carora nu am benficiat de nici o oferta speciala, pot renunta in orice moment la serviciul lor????

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Quote Originally Posted by simplul View Post
    Atunci am si eu o intrebare. Daca vreau sa renunt la Boom care mi-au activat seriviciul la peste o luna de la instalare si din partea carora nu am benficiat de nici o oferta speciala, pot renunta in orice moment la serviciul lor????
    Nu cred ca nu ai avut o oferta de la ei,e imposibil sa nu fi avut ceva gratuit,dar sigur ca poti renunta la ei,ai un nr de telefon in primul topic foloseste-l si vei fi surprins de cite poti afla despre rezilierea contractului

Standard RSP member celenhein's Avatar
    Ţară condusă de rahaţi lacomi şi ignoranţi
    Mentioned
    0 Post(s)

Thumbs up Asa mai merge.

Poate le mai taie nasu` la operatorii de cablu care cer banii in avans pentru serviciile de CATV.

Eram indignat de chestia asta. Daca pana pe data de 15 ale lunii in curs nu achitam factura pe luna respectiva venea si imi suspenda cablu.

Eu trebuia sa fi platit pana la 1 ale lunii respectie ca sa pot avea serviciul activ.

Ce marlani...., asa le trebuie.

Super Member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Vrei sa reziliezi un contract cu furnizorul tau?

numar apelare scurt: 9660 sau 021/9660

sper ca imi aduc aminte bine. am avut de-a face cu ANPC'ul, si le sunt recunoscator.

nu pot sa sun acum la dolce si la ANPC, imi zice si mie cineva cum facu cu dolce? am contract pe 2 ani, decodor al doilea cumparat, pachet dream pe primul, al doilea toate active fara Maxpack.

ce ma costa sa reziliez? sa platesc primele 6 luni din contract si mai ce? nici nu am terminat cele 6 luni, dar vreau sa stiu ce pot sa fac de acum incolo.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by badeaghio View Post
    numar apelare scurt: 9660 sau 021/9660

sper ca imi aduc aminte bine. am avut de-a face cu ANPC'ul, si le sunt recunoscator.

nu pot sa sun acum la dolce si la ANPC, imi zice si mie cineva cum facu cu dolce? am contract pe 2 ani, decodor al doilea cumparat, pachet dream pe primul, al doilea toate active fara Maxpack.

ce ma costa sa reziliez? sa platesc primele 6 luni din contract si mai ce? nici nu am terminat cele 6 luni, dar vreau sa stiu ce pot sa fac de acum incolo.
    Platesti cele 6 luni de vizionare si reziliezi contractul,cei de la Dolce sunt finuti stiu sa accepte un refuz,le spui clar ca oferta lor nu corespunde cu ceea ce asteptai de la ei,in legatura cu coshipul cumparat ramai cu el dar.... gasesti softuri pentru el pe crosat,si il poti readuce la o noua viata succes!!

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Si eu am o intrebare. Un prieten de-al meu s-a hotarat sa-si faca abonament la Dolce, deoarece nu stia ca la Digi se dau receivere twin in custodie. Cum nu are telefon fix a platit 85 euro urmand sa mai platesaca ceilalti 110 (75+35), cand vin sa-i instaleze antena si sa semneze contractul.
    Acuma a venit la mine sa ma-ntrebe daca nu poate sa renunte si sa-si recupereze banii (in 16 iunie i-a dat).
    Eu nu am stiut ce sa-i spun. Oare are vreo sansa?

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by dondos View Post
    Si eu am o intrebare. Un prieten de-al meu s-a hotarat sa-si faca abonament la Dolce, deoarece nu stia ca la Digi se dau receivere twin in custodie. Cum nu are telefon fix a platit 85 euro urmand sa mai platesaca ceilalti 110 (75+35), cand vin sa-i instaleze antena si sa semneze contractul.
    Acuma a venit la mine sa ma-ntrebe daca nu poate sa renunte si sa-si recupereze banii (in 16 iunie i-a dat).
    Eu nu am stiut ce sa-i spun. Oare are vreo sansa?
    Din pacate in faza asta nu are nici o sansa,dar indiferent ce va alege ca operator sa nu aleaga gigi sub nici o forma,au cel mai prost receptor,cel mai prost semnal etc,sa aleaga orce altceva in afara de gigi

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

@dondos
    normal daca nu mai doreste ,ar trebui sa isi primeasca banii inapoi,atit timp cit nu i s-a instalat nimic. Alegerea lui cu receptorul twin de la digi nu cred ca e foarte inteleapta . I-am aratat si lui spaniolul un receptor twin de la digi si poate ar fi interesanta si parerea lui ,ca pentru mine e un hibrid nereusit ,aruncat pe piata la mare repezeala ca sa fie cit de cit in rind cu ceilalti operatori care ofera 2 si 3 receptoare pe acelasi abonament.
    @spaniolule
    trebuie mentionat si instalarea gratuita e tot o oferta si daca se doreste incheierea contractului inainte de expirarea lui cred ca trebuie platita.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by claudiu View Post
    @dondos
    normal daca nu mai doreste ,ar trebui sa isi primeasca banii inapoi,atit timp cit nu i s-a instalat nimic. Alegerea lui cu receptorul twin de la digi nu cred ca e foarte inteleapta . I-am aratat si lui spaniolul un receptor twin de la digi si poate ar fi interesanta si parerea lui ,ca pentru mine e un hibrid nereusit ,aruncat pe piata la mare repezeala ca sa fie cit de cit in rind cu ceilalti operatori care ofera 2 si 3 receptoare pe acelasi abonament.
    @spaniolule
    trebuie mentionat si instalarea gratuita e tot o oferta si daca se doreste incheierea contractului inainte de expirarea lui cred ca trebuie platita.
    Asta doar daca nu sa facut instalarea,am dat un telefon la Dolce si ma-m interesat,daca nu sa facut instalarea se poate renunta la oferta datorita intarzierii foarte mari la programarea instalarii,deci se pare ca au devenit mai intelepti de cand OPC-ul lea cam dat de furca,cat despre hibridul cu 2carduri al lui gigi eu spun doar atat:
    daca nu aveti un prajitor de paine in casa atunci e alegerea ideeala,mai in gluma mai in serios este o amestecatura de receptoare inghesuite pe o singura placa cu prea multe functionalitati ca sa poata functiona la parametrii normali,deci e un praf in ochii clientului pentru a castiga din nou piata,asta e parerea mea personala,in rest faceti cum credeti,dar sfatul meu ramane acelasi;
    orce DTH de la noi e bun si foarte bun alegeti orce,dar nu va abonati la gigi!!

Standard RSP member outcast's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Asta doar daca nu sa facut instalarea,am dat un telefon la Dolce si ma-m interesat,daca nu sa facut instalarea se poate renunta la oferta datorita intarzierii foarte mari la programarea instalarii,deci se pare ca au devenit mai intelepti de cand OPC-ul lea cam dat de furca,cat despre hibridul cu 2carduri al lui gigi eu spun doar atat:
    daca nu aveti un prajitor de paine in casa atunci e alegerea ideeala,mai in gluma mai in serios este o amestecatura de receptoare inghesuite pe o singura placa cu prea multe functionalitati ca sa poata functiona la parametrii normali,deci e un praf in ochii clientului pentru a castiga din nou piata,asta e parerea mea personala,in rest faceti cum credeti,dar sfatul meu ramane acelasi;
    orce DTH de la noi e bun si foarte bun alegeti orce,dar nu va abonati la gigi!!

cred ca fiecare are dreptul sa se aboneze unde vrea .. chiar si la digi...daca tie si mie nu ne place digi asta e o alta problema..ca imaginea digi e de rahat ,ca receptoarele sunt de rahat e perfect adevarat...insa de aia e piata libera.....sa alegi!

Page 1 of 2 12 LastLast