Results 1 to 15 of 27

Thread: Vrei sa reziliezi un contract cu furnizorul tau?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Vrei sa reziliezi un contract cu furnizorul tau?

ANPC vine in ajutorul tau!!!

COMUNICAT

Secretarul de stat Marian ZLOTEA, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, s-a intalnit ieri 23 ianuarie 2007 cu reprezentanti ai marilor operatori de servicii de cablu tv, internet, televiziune digitala si telefonie mobila si fixa.

Temeiul discutiei a fost imbunatatirea contractelor incheiate cu beneficiarii serviciilor, din punct de vedere al protectiei consumatorilor, contracte pe care operatorii economici le incheie cu consumatorii pesoane fizice, in sensul respectarii legislatiei in vigoare.

ANPC a convenit cu operatorii de servicii de cablu tv, telefonie fixa, internet si televiziune digitala urmatoarele:

- eliminarea obligativitatii platii in avans a abonamentului;

- obligativitatea operatorului economic de a instiinta consumatorul inaintea opririi furnizarii serviciilor respective;

- eliminarea clauzei contractuale privind obligarea consumatorului la plata unei taxe in cazul denuntarii unilaterale din partea consumatorului a contractului;

- introducerea in contract a clauzei prin care operatorul se obliga sa notifice consumatorul cu 30 de zile inainte de expirarea contractului;

- obligativitatea deducerii din factura a contravalorii perioadei in care consumatorii nu au beneficiat de serviciile respective, din motive independente de ei.

De asemenea, ANPC a convenit cu operatorii de servicii de telefonie mobila urmatoarele:

- eliminarea obligativitatii platii in avans a abonamentului;

- eliminarea obligativitatii depunerii unor garantii fara a beneficia de anumite compensatii din partea operatorului economic;

- obligativitatea operatorului economic de a instiinta consumatorul inaintea opririi furnizarii serviciilor respective

- eliminarea clauzei contractuale privind obligarea consumatorului la plata unei taxe in cazul denuntarii unilaterale din partea consumatorului a contractului;

- introducerea in contract a clauzei prin care operatorul se obliga sa notifice consumatorul cu 30 de zile inainte de expirarea contractului;

- obligativitatea deducerii din factura a contravalorii perioadei in care consumatorii nu au beneficiat de serviciile respective, din motive independente de ei.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a cerut imperativ operatorilor economici sa acorde o atentie mai mare asupra informarii complete, corecte si precise a consumatorilor cu privire la clauzele contractuale precum si modificarea in termen de 30 de zile a clauzelor contractuale discutate.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor apreciaza ca discutiile avute cu reprezentantii marilor operatori de servicii de cablu tv, internet, televiziune digitala si telefonie mobila si fixa au fost constructive, operatorii economici intelegand statutul de consumator european.

Consumatorii nemultumiti de calitatea produselor si serviciilor oferite de catre operatorii economici se pot adresa direct Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si oficiilor judetene pentru protectia consumatorilor la TELCONS:

0800 080 999 - numar gratuit
    http://www.anpc.ro/anpcro/index.php?...1384&Itemid=64

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Cu alte cuvinte poti rezilia contractul cu orce DTH in orce moment vrei ,daca ai beneficiat cu ocazia semnarii contractului de vreo oferta speciala (cum este cazul primei luni gratuite la Digi sau primele 6 luni gratuite din contractul de 2 ani la Dolce sau primele 3 luni la focussat) trebuie sa platesti in acel moment respectivele oferte. odata platiti banii, operatorul accepta rezilierea si iti dezasambleaza aparatura ,cam asta ar fi in mare,probleme pot aparea dar daca sti cum sa le vorbesti si le spui de ANPC ai contractul reziliat,succes

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Thumbs up

Era cazul sa intram si noi in pas cu lumea... ms de info!
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Wink y

Quote Originally Posted by XVanish View Post
    Era cazul sa intram si noi in pas cu lumea... ms de info!
    Cu placere,

Standard RSP member gessle's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Asa mai merge!Acum o sa vedem multi utilizatori de dth autohton fara a mai lua oferta dth-ului respectiv,numai sa rezilieze cand vrea el(consumatorul)!:rolleyes:
    FOCUS SAT-UPC;RCS-digital cablu;ADSL;BAYERN MUNCHEN&AC MILAN;
    .de

Standard RSP member simplul's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Atunci am si eu o intrebare. Daca vreau sa renunt la Boom care mi-au activat seriviciul la peste o luna de la instalare si din partea carora nu am benficiat de nici o oferta speciala, pot renunta in orice moment la serviciul lor????

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Quote Originally Posted by simplul View Post
    Atunci am si eu o intrebare. Daca vreau sa renunt la Boom care mi-au activat seriviciul la peste o luna de la instalare si din partea carora nu am benficiat de nici o oferta speciala, pot renunta in orice moment la serviciul lor????
    Nu cred ca nu ai avut o oferta de la ei,e imposibil sa nu fi avut ceva gratuit,dar sigur ca poti renunta la ei,ai un nr de telefon in primul topic foloseste-l si vei fi surprins de cite poti afla despre rezilierea contractului

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Default Re: Vrei sa reziliezi un contract cu furnizorul tau?

Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    ANPC vine in ajutorul tau!!!

COMUNICAT

Secretarul de stat Marian ZLOTEA, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, s-a intalnit ieri 23 ianuarie 2007 cu reprezentanti ai marilor operatori de servicii de cablu tv, internet, televiziune digitala si telefonie mobila si fixa.................

........
    0800 080 999 - numar gratuit
    http://www.anpc.ro/anpcro/index.php?...1384&Itemid=64
    Spune-mi si mie daca acest comunicat a aparut in monitorul oficial (ce nr.) si daca are putere de lege. Stie cineva?

Super Member painluck's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Vrei sa reziliezi un contract cu furnizorul tau?

sal am si eu o intrebare.am abonament la digi de pe data de 29.09.2006,optind la vremea respectiva pt cumpararea kitului in 12 luni.pot rezilia contractul cu ei fara a pierde sculele ?adica daca tot le-am platit sa nu le pierd. citind deunazi contractul am observat ca la cumpararea kitului contractul este pe 2 ani este vreo problema daca renunt dupa ce termin de platit kitul? va multumesc

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Question intrebare

am si eu o intrebare:am prelungit un contract la romtelecom si am primit gratuit un telefon portabil,as vrea sa reziliez acest contract care se incheie in ianuarie2011,ce as avea de platit in acest caz ?abonamentul pana in ianuarie sau si pretul telefonului?

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

daca telefonul nu l-ai platit cind ti l-au dat atunci trebuie sa il platesti si orice altceva care ti-a fost oferit gratuit

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu cat stiu sa adus o lege in care daca vrei sa reziliezi contractul nu mai trebui sa le platesti findca nu stai pana la expirarea contractului (sau inca nu sa adus hotararea).

Daca echipamentele sunt in custodie, nu e nevoie sa le cumperi, poti sa i le returnezi la rezilierea contractului.

Standard RSP member RUSNACU's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Post reziliere contract

Legea este data si este in vigoare dar trebuie citita cu atentie si nu trebuie interpretata dupa cum vrem noi cand nu ne convine ceva reziliem contractu
    1 daca a avut oferta trebuie sa cumpere echipamentu la pretu lui initial(ex echipament ak... 195ron la oferta pret real 390)
    2daca a avut oferta la abonament trebuie sa achite toata suma redusa
    3trebuie sa ai un motiv serios ...... daca il ai mult succes
    4 echipamentu trebuie sa fie in perfecta stare de functionare

.
    Last edited by delta2k2; 09-09-10 at 15:15. Reason: Regula 12 : Quote inutil