Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44

Thread: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

  1. #31
    O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Join Date
    05 Jan 2007
    Posts
    3,368
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    69

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Reveniti ontopic!





  2. #32
    Standard RSP member lukas75's Avatar
    Join Date
    13 Apr 2009
    Location
    ROMANIA, S-V
    Posts
    61
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default usals cu ipbox

    eu am asa ipbox 91hd cu opticum 3800
    cand am instalat ansamblul format din antena 0.9 de boom + opticum 3800 pe o bara perfect verticala sudata in coltul terasei am folosit diseq pt a scana si a memora satelitii de la astra 19.2 la thor/amos /...........

    toate bune si frumoase imi intra astra , hotbird eutelsat ala cu tvr hd si pt scurt timp intra f bine si sirius 4.8 grade .............

    insa cum treceam dincolo spre intelsta/thor sau amos mortus patrius ............. inteleg ca e ceva gresit si nu face curba corect dar totusi daca prinde sateliti destul de departati 19.2 - 13 - 7 - 4.8 de ce cand ajunge la ai vestici moare de tot ............
    ma gandesc ca e aceeasi pb cu punctul 0, din cauza vizibilitatii din balcon nu pot prinde decat maxim 19.2 astra ... nu si punctul 0 pt locatia mea care e 26.0 ........... cum sa fac sa o duc la 0 asa cum ar trebui si de acolo sa se duca ea pe astra 19.2 ..........?

    am incercat si cu usals dar mi am prins un pic urechile .......i-am bagat latitudinea si longitudinea mea si tot asa moare la satelitii de la 1 grad west incolo. pot sa il lasa sa scaneze automat el toti satelitii aici sau cum .........?

  3. #33
    Standard RSP member dorinelu's Avatar
    Join Date
    11 Jan 2009
    Location
    Afumatzi/Ilfov
    Posts
    198
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    40

    Default

    Incearca sa reglezi pe 26 EAST

    Mai mult ca sigur nu se suprapune elipsa descrisa de motorul tau cu elipsa satelitilor

    O varianta a erorii ar fi:



    cu negru e elipsa ideala, cu portocaliu elipsapresupusa de mine a motorului tau, ...si tie iti intra satelitii delimitati de liniile verzi
    Sugerez sa folosesti USALS

    Daca totusi nu vezi 26 east, incerca sa reglezi concomitent doi sateliti aflati la extremitatea vizibilitatii tale: 19 east, si 4 w de exemplu
    pana ai semnal optim pe ambele, atunci ai toate shansele sa te suprapui pe elipsa ideala
    Dreambox 800HD, Triax 110TDS, Opticum 3800
    Optibox 550s, Offset 90cm
    Optibox T1000HDCX - (TVR, ProTV, Sport.ro)HD

  4. #34
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Apr 2007
    Location
    Weissenburg
    Posts
    219
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    46

    Default Se poate si fara vizibilitate catre Sud

    Sanatate!
    Quote Originally Posted by lukas75 View Post
    ...nu pot prinde decat maxim 19.2 astra ... nu si punctul 0 pt locatia mea care e 26.0 ........... cum sa fac sa o duc la 0 asa cum ar trebui si de acolo sa se duca ea pe astra 19.2 ..........?
    O solutie exista. Daca rotesti "la rece" motorasul (folosind butoanele din dotare) cu unghiul corespunzator deplasarii de la pozitia 0 (26E0) pana la pozitia dorita (19E2) si apoi reglezi ansamblul motor/antena sa prinda max de semnal pe Astra, esti pe curba ca si in cazul in care ai avea vizibilitate catre S si ai face reglajul la pozitia 0.
    Eu asa am reglat antena mea pe HH si am avut semnal util de la 30W la 39E (si mai departe).
    Succes!

  5. #35
    Moderator sorin8m's Avatar
    Join Date
    22 Apr 2007
    Location
    Romania, Timisoara (Westul salbatic)
    Posts
    1,898
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    58

    Default

    @mateda,
    eu as propune urmatoarea solutie. sa intrebuinteaza functia usual din receptor, pune coordonatele, alegi satelitul respectiv si motorul ti se va roti exact unde trebuie la micrometru
    Asa elimini posibilitatea greselii umane.

  6. #36
    Standard RSP member pacala68's Avatar
    Join Date
    01 Apr 2007
    Posts
    992
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    51

    Default

    Quote Originally Posted by lukas75 View Post
    .... punctul 0 pt locatia mea care e 26.0 .........?
    23,5E (Astra 3A ) ; transponder 10862 / H / 22000 FEC 5/6
    uita de USALS
    cauta sa ajungi pe Astra3 si apoi aduci motorul pe O ( ca sa vezi deviatia axei fata de Nord<->Sud )
    rotesti HH pe pilon pina prinzi iarasi ( cu motorul pr O ) Astra 3A
    din receiver dai motor spre Est pina dispare semnalul si apoi rotesti pina prinzi iarasi Astra 3A
    Fixezi motorul HH pe pilon , este bine aliniat Nord<->Sud

    Acum te joci pe Astra 3A modificind simultan elevatia si declinatia ( tot timpul sa ai semnal maxim pe Astra 3A ) si vei gasi combinatia sa te duci pina in 30W

    Cauta pe http://www.lyngsat.com/ pentru toti satelitii cite un transponder puternic ( transponderii default in IpBox sint dupa cum le-a traznit koreenilor de nord prin cap )

    Daca nu reusesti sa gasesti Astra 3A
    USALS activat ( vezi exact coordonatele 22,6/44,6 ) , move pe Astra 1A( 19,2E) si rotesti HH pe pilon pina prinzi Astra 1A .
    Last edited by pacala68; 10-12-09 at 13:30.

  7. #37
    Super Moderator tutri's Avatar
    Join Date
    19 Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    1,065
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    39

    Default

    Salutari,

    vreau maine sa imi cumpar un motor pentru antena. Vreau sa stiu care dintre cele doua motoare le recomandati.
    1 acesta stie DiSEqC 1.2
    2 acesta stie Diseqc 1.2 cu USALS

    Am un receptor Golden Media 990 cu E2 RSP. In meniul E2 vad ca pot sa ii adaug la setari coordonatele la Diseq, deci trebuie sa stie USALS.

  8. #38
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,904
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    normal toate H-H -urile stiu USALS
    receptoarele nu stiu toate
    dar cred ca poti gasi o imagine care sa aiba setarile respective : " go to X " sau setarea punctului zero ===> asta inseamna ca poti seta un H-H sa mute antene dupa gradele satelitilor
    Last edited by horatyu; 12-09-11 at 08:02.
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  9. #39
    Super Moderator tutri's Avatar
    Join Date
    19 Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    1,065
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    39

    Default

    Mersi de raspuns.
    A ramas pe maine investitia. Nu stiu de ce, dar nemtiilor le este frica de motoare. Am fost la MediaMarkt/Saturn si am intrebat de motor si s-au uitat la mine ca la felul 3.
    Am fost la ~5 magazine care pe siteurile lor se dadea mari experti in montare, echipamente si "consiliere in domeniu" si nu a avut absolut niciunul asa ceva in magazin.
    Spre ghinionul meu, singurul magazin care are motoare este acela catre care am pus si linkurile din mesajul precedent, dar acesta a fost inchis sambata.

    Sa inteleg ca USALS depinde de softul din receiver si nu de hardware-ul din el?

  10. #40
    Super Moderator tutri's Avatar
    Join Date
    19 Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    1,065
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    39

    Default

    Azi am cumparat MOTECK SG2100A. L-am montat conform instructiunilor din thread si merge jos cu palaria. Momentan il folosesc pe 0.8W si pe 19.2E urmand sa mai citesc pe aici si sa vad ce merita "bagat" . Am urcat si 2 poze la locul potrivit.
    muta sobolanu` de aici

  11. #41
    Standard RSP member antenutze's Avatar
    Join Date
    03 Feb 2014
    Posts
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    20

    Default

    Cu toate ca s-au scris atatea la aceasta rubrica mai adaug si eu o metoda de reglaj a unei antene motorizate.
    Trebuie stiut ca la instalarea unei antene cu motor protocolul folosit de softurile receptoarelor trebuie sa fie DiSEqC 1.2 sau USALS, DiSEqC 1.3 sau GoTo X cum se mai numeste.
    Inutil sa mai precizez ca suportul (stalp, pilon, etc) pe care este prins motorul trebuie sa fie perfect vertical, rigid si bine fixat.
    Pozitia Latitudinii locale unde se plaseaza aceasta instalatie motorizata se regleaza cu ajutorul unor gradatii care se gasesc pe motor si care aliniaza axa de rotatie pe pozitia corecta.
    La fel ca si in cazul instalarii unei antene FIXE, Elevatia antenei propiu-zise (offsetului) trebuie reglata in functie de pozitia geografica unde este plasata (vezi situl DishPointer.com pt asta) pe un satelit situat cat mai aproape de SUD cu o diferenta de cel mult 5.(evident in raport cu longitudinea unde este plasata antena)
    Reglajul Elevatiei antenei motorizate este diferit de reglajul elevatiei original si este datorat unghiului axului motorului care nu este acelasi de la un fabricant la altul, deci depinde de tipul motorului utilizat.
    Motoarele STAB au un unghi al axului de 30 pe cand motoarele MOTECK au 40, de exemplu.
    Prima etapa este sa activam functiunea DiSEqC 1.2 a receptorului si deasemeni daca are in Meniu protocolul USALS. Acest protocol USALS simplifica enorm montarea antenei motorizate, este suficient sa introduceti coordonatele geografice de unde se instaleaza antena (aici vezi deasemeni dishpointer care-ti da coordonatele exacte cand scrii adresa unde plasezi antena)
    si receptorul via softului sau va determina pozitiile satelitilor automat aplicand o formula matematica inregistrata in el. In acest caz receptorul comanda motorul catre pozitia satelitului selectionat.
    In momentul obtinerii semnalului satelit trebuie facut un reglaj fin al antenei deasemeni si a pozitiei sale fata de orizontala (ansamblu motor antena fixate pe suport) pt a obtine maximum de semnal.
    Daca reglajul initial fata de SUD este decalat usor putem sa-l corijam cu aceasta ocazie. Dupa ce am aliniat corect acest prim satelit, toti ceilalti sateliti de pe arcul celestru sunt memorizati automat.
    Fara USALS reglajul antenei este mai dificil. DiSEqC dirijeaza antena catre satelitul selectionat in acelasi fel ca USALS dar cum nu putem introduce datele geografice la acest protocol motorul pivoteaza spre o pozitie satelit data luand in calcul meridianul de origine al ecuatorului.
    De aceasta cand trebuie sa aliniem motorul pentru prima data si apoi pentru fiecare satelit in parte, trebuie sa folosim comanda motorului "catre VEST" sau "catre EST", pentru a memoriza fiecare pozitie satelit.
    Tocmai pt acest lucru dificil fabricantii de motoare pt antene satelit propun softuri de calcul (unul dintre ele este USPOS) care sa va calculeze pozitia reala a satelitilor.
    Un mic tabel cu astfel de calcule pt ambele tipuri de motoare aveti mai jos:

    LATITUDINE 15 30 40 45 65
    ELEVATIE ORIGINE 72 55 44 38 17
    MOT.STAB UNGHI 30 27 25 24 23 22
    MOT.MOTECK UNGHI 40 37 35 34 33 32

    Inainte de a incepe cautarea vre-unui semnal satelit motorul trebuie aliniat corect. Cu ajutorul unei Busole, intregul ansamblu motor/antena va fi rotit pana ce punctul 0 al motorului este pe directia SUD. (aici as adauga ca LNBul antenei trebuie sa fie perfect pe verticala). Numai dupa aceia incepe cautarea vre-unui semnal cu ajutorul receptorului pus pe o frecventa activa pe care o cunoasteti. (pt asta vezi Lyngsat.com)
    Asta ar cam fi teoria, practica este cu totul altceva, ea este proprie fiecaruia, vine cu timpul si se bazeaza pe experienta si pe timpul petrecut prin preajma antenelor dar cu vointa si curaj asa au fost toate inceputurile.

  12. #42
    Member Visitor
    Join Date
    10 Aug 2016
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default

    Salut,

    Sunt in Cluj-Napoca, longitudine 23.57.
    Am pus o muntura H-H Amiko, insa nu reusesc sa o reglez sa prind toti satelitii.
    O reglez pe satelitul de la 23.5 E, dar nu il pot prinde pe cel de la 19.2E.
    Umbland la unghiuri (elevatia la montura ar trebui sa fie 46.75, dar acolo nu prea merge, am adus-o la 45.5), am reusit sa fixez sa vad satelitii de la 19.2E, 9E si 1W, insa cel de la 23.5E nu mai intra in acest caz (nici altii)
    Care o fi problema?
    Sunt sub curba Clarke, sau deasupra? Sau putin intr-o parte?
    Ma gandesc ca poate am nimerit pe cel de 9E in plin, iar ceilalti 2, de la 19.2E si 1W putin mai jos sau mai sus, dar fiindca sunt puternici, imi intra.
    Last edited by break_noon; 11-08-16 at 10:51.

  13. #43
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    6,472
    Mentioned
    22 Post(s)
    Rep Power
    100

    Default

    Suportul e vertical?
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

  14. #44
    Member Visitor
    Join Date
    10 Aug 2016
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default

    Da, suportul este vertical, l-am verificat cu 2 boloboace diferite.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •