Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44

Thread: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

  1. #16
    O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Join Date
    05 Jan 2007
    Posts
    3,368
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    68

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Cu siguranta, ideal ar fi un pic spre 27 dar n-ai sat sa reglezi. Baga coordonatele la usals si da-i sa se duca pe 26, apoi regleaza sa prinzi satelitul.

    http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...100&diam_h=105





  2. #17
    Moderator sorin8m's Avatar
    Join Date
    22 Apr 2007
    Location
    Romania, Timisoara (Westul salbatic)
    Posts
    1,898
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    57

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Oameni buni, daca intrebuintati functia usual e foarte simplu de instalat ante cu un H-H.
    Mai intai trebuie sa stiti latitudinea si longitudinea pozitie voastre geografica care se gaseste foarte usor cu mai multe programe dar cel mai simplu este cu google earth.
    Acuma teava sau suportul de perete pe care vine antena cu motor trebuie sa fie perfect sub boloboc (chiar daca nu este perfect se poate regla dar doar cei care au experienta stiu ce trebuie sa faca, asa cva recomand ca teava sa fie perfect sub boloboc).
    Inainte de a pune antena pe motor reglati latitudinea geografica corespunzatoare pe motor.
    Motorul cand se pune antena pe el trebuie sa fie pe 0 si sa fie exact montata cum sa descris de enumerate ori.
    Se pune motorul cu antena pe teaza si se strange ca sa nu pica in deriva dar totusi sa o puteti misca.
    Se conecteaza receptorul la motor si se configureaza functia USUAL din receptor (Gotox la alte receptoare) pe un anumit satelit (e mai usor daca e cel mai apropiat de latitudinea locatiei voastre dar nu neaparat [de exemplu eu cand am pus la mine antena acuma 4 ani, am un motor H-H strong DM2100, am reglato direct pe sirius]).
    Daca totul ati facut cum trebuie trebuie sa prindeti extremele (pentru timisoara extremele sunt 80E si 45W).

    Success

  3. #18
    Standard RSP member
    Join Date
    24 Jul 2009
    Posts
    71
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    consteaza daca tzeva are o inclinatie de 2-3mm? au am asezato la cumpana dar se pare ca sa mai tras 2-3 mm.

    ps. scuze Snow (m-am hotarat aici)
    ipbox 910hd / h-h opticum dm 3800/ e2 pkt

  4. #19
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,774
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    82

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    conteaza mai ales la sateliti de la 10 grade diferenta de la punctul zero ca incepe sa nu mai prinda semnal util ..adica nu mai urmareste exact curba satelitilor
    repara cumva problema daca nu accepta faptul ca nu o sa iti mearga bine antena pe satelitii de la mai mult de 10 grade fata de punctul zero in colo
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  5. #20
    Moderator sorin8m's Avatar
    Join Date
    22 Apr 2007
    Location
    Romania, Timisoara (Westul salbatic)
    Posts
    1,898
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    57

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Quote Originally Posted by costel_mcb View Post
    consteaza daca tzeva are o inclinatie de 2-3mm? au am asezato la cumpana dar se pare ca sa mai tras 2-3 mm.

    ps. scuze Snow (m-am hotarat aici)
    daca inclinatia este perfect spre sud atunci poti regla din motor. Daca nu atunci incearca sa multi putin in tro parte si sa o pui perfect sub boloboc.

  6. #21
    Member Visitor
    Join Date
    30 Aug 2008
    Location
    Petrila,Hunedoara
    Posts
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Salut tuturor forumistilor!
    Sunt din Petrila jud. Hunedoara,si de curand am montat tatalui meu un sistem de receptie sat. format din rec. Echosmart Echolite 791S HQ(soft v3.64, boot 3.11) si H-H Moteck SG 2100A.
    Am urmat toti pasii pt. montarea unui sistem mobil, si din ce am inteles eu de pe forum am respectat si am avut succes aproape total.De ce spun aproape total?
    Sa enumeram pasii:
    1. Suport pe perete perfect drept:facut;
    2.Motor la zero:facut;
    3.Lnb drept:facut;
    4.Latitudine,elevatie pe motor-antena:facut;
    5.Cel mai sudic satelit:aici din ce am inteles eu latitudine-45.4485, longitudine-23.425 pt. orasul meu este Astra 1E-F/3A 23.5 E-facut;
    6.Gasit satelitul Astra 1E-F/3A:facut;
    7.Gasit si scanat satelitii ceilalti:facut si gasit DOAR MANUAL.
    Problema:
    In mod USALS nu reuseste sa se pozitioneze pe sateliti.Merge doar intr-un singur sens, spre Sud.Am introdus coordonatele in receptor,la Longitudine locala imi scrie 000.0 E am introdus 023.4, Latitudine locala 00.0 S am introdus 45.4.Am schimbat din Nord in Sud si invers si tot in acelasi sens se roteste.
    Am resetat motorul,am adus la valori din fabrica si receptorul.Nimic.Aceeasi problema.Manual functioneaza,USALS nu.Nu reusesc si pace.
    Unde am gresit?Nu am introdus coordonatele corect-000.0 E-023.4? Daca nu, cum trebuie introduse?
    Va rog ajutati-ma.
    Multumesc.

  7. #22
    O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Join Date
    05 Jan 2007
    Posts
    3,368
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    68

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    pui est si nord. la est pui cat ai 23 si cat e, iar la nord 45....





  8. #23
    Moderator sorin8m's Avatar
    Join Date
    22 Apr 2007
    Location
    Romania, Timisoara (Westul salbatic)
    Posts
    1,898
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    57

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    @florincris

    Cred ca mam prins care e la tine problema.
    Cand pui 23.4E totul este ok, insa cand introduci 45.4N vezi ca la echo nu e N este S (de la sud) deci trebuie sa modifici in N (de la nord) si atunci ar trebui sa mearga motorul bine pe USUAL.

  9. #24
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,774
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    82

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    mai poate exista o problema si anume faptul ca tu nu ai resetat motorul la punctul zero
    sau poate exista si anumite hibe din soft , dar asta nu pot spune exact pt ca eu nu am h-h ci actuator cu pozitioner
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  10. #25
    O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Join Date
    05 Jan 2007
    Posts
    3,368
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    68

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Topicul se cheama Instalarea unei monturi H-H cu USALS.





  11. #26
    Meam loat doo camuri la ferari
    Join Date
    11 Feb 2007
    Location
    Șoseaua Kiseleff nr. 10
    Posts
    2,466
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Spaniolule...te contrazic. Am un echosmart 790 si am incercat toate softurile aparute (incepand cu 2.92). Si am folosit numai functia USUALS. Merge f. bine. Cata vreme un receptor are aceasta functie e pacat sa nu fie folosita. Eventual poate incerca cu un soft mai vechi.

  12. #27
    Banned
    Join Date
    08 Sep 2009
    Posts
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Cred ca ma confuzi....imi mentin parerea,echosmart e bun pentru altceva-key etc,in rest e plin de buguri soft...

  13. #28
    Member Visitor
    Join Date
    30 Aug 2008
    Location
    Petrila,Hunedoara
    Posts
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Va multumesc tuturor pt. sfaturi.
    Am reusit sa pornesc antena pe USALS cu ajutorul lui Snow.

  14. #29
    Meam loat doo camuri la ferari
    Join Date
    11 Feb 2007
    Location
    Șoseaua Kiseleff nr. 10
    Posts
    2,466
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    @tutankamon alias spaniolul.....nu te confund. Ai un stil inconfundabil. Chiar daca nu ai fi scris asta ( http://www.sateliti.info/showthread.php?t=13180 ) tot te-as fi recunoscut.
    Iar echosmartul e un receptor bun, in ciuda unor probleme de soft.

  15. #30
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,774
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    82

    Default Re: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

    Quote Originally Posted by tutankamon View Post
    E complect aiurea sa iti dai cu presupusul cand nu cunosti destule info despre produs ori nu il ai in dotare....

    florincris-lasa USALS in pace! memoreaza satelitul sudic apoi manual din telecomanda muti usor antena pe fiecare satelit in parte il salvezi apoi cand termini cu toti satelitii pe care ti-ai ales si salvat montura va pleca singura pe orce satelit deja memorizat/salvat pe care il doresti!
    Scuze de offtopic ....

    "egipteanule" cand ai testat tu echosmartul sau echolite-ul pe USALS?
    stie multe , am spus ca nu am momentan H-H sa vad cum se comporta pe softul amintit , dar din doua 3 teste precis rezolvam misterul nefunctionarii corecte

    echosmart este un receptor foarte destept pe langa USALS si sharing local plus optiuni de prioritate si face update la carduri oficiale , pe cand dreamul nu prea face la cele de la anumiti provideri si fata de ce recomanzi tu are chiar blind scan ceea ce Dm500 sau o clona de Dm500 nu prea are si asta pt ca aceasta functie o au in soft doar receptoarele care au un tuner mai sensibil ori aici dreamul 500 sufera
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •