Quote Originally Posted by nickey1234 View Post
Am facut upgrade la bios si nici un rezultat. Am zis ca s a declansat alarma setata in bios la 65 grade in momentul in care in windows rulam ceva HD cu incarcare pe procesor de 70%.Am vorbit cu cei de la abit si mi au spus ca e foarte posibil sa fie o eroare de bios si ca o vor analiza.Legat de pasta o sa o sterg pe cea argintie sa vad ce obtin.
Rezolva pasta si spune-ne ce iese. Uita-te ce revizie e placa de baza si spune-ne.

Quote Originally Posted by JBTC View Post
absolut corect!
si o precizare: la multe placi de baza exista un senzor suplimentar pt a citi temp proc la exterior, la baza socket-ului. in bios, de obicei temp se citeste de pe dioda termica de pe soclul procului si nu de pe senzorul termic de la baza socket-ului. e posibil ca soft-urile sa citeasca acest senzor si de aici temp diferite. spre ex la mine exista 2 temp aratate in bios: cpu internal, cpu external, evident diferite (cca 5-6 grade). la fel de evident e ca in bios procul e practic in idle... deci, teoretic temp aratata in cazul in care exista un singur senzor ar trebui sa fie mai mare cand e citita de diverse softuri ceea ce conduce la ideea ca ori biosul are ceva erori de programare (se rezolva cu update) ori ai 2 senzori si ala de pe soclul procului e bulit (ceea ce nu-i o nenorocire)... atat timp cat pc-ul functioneaza normal, fara crash-uri sau semne de instabilitae... ignora ceea ce citeste bios-ul.
De aceea am pomenit de Everest - recunoaste ambii senzori, asta daca e cazul la el, o sa ma uit deseara mai exact sa vad ce stie placa lui de baza... poate ii dam de cap, desi daca nu o am la mana e mai dificil...