Care aveti Plasma TV? Vreau sa vad diferenta dintre LCD TV si Plansa TV... am nevoie de parerile celor care au si il folosesc zilnic...
Multumesc
Dislikes: 0
Care aveti Plasma TV? Vreau sa vad diferenta dintre LCD TV si Plansa TV... am nevoie de parerile celor care au si il folosesc zilnic...
Multumesc
Internetul e distractie, nu pierde controlul!
Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
Eu zic o plasma ,daca ai probleme ai cu amindoua,Doamne fereste.
diferenta e enorma calitate si definitie la o plasma.
La o plasma electronii zburda in voie (echivalentul unui tub cinescop),pe cind la un lcd este un lichid care strabatut de un curent electric isi schimba directia.
Merci, e klar ca un Plasma TV e mai bun, eu vreau sa vad parerile reale ale celor care au plasma... sa vad daca intradevar merita sa dau 35-45 mil pe unu cu plasma bunicel sau sa ma rezum la un LCD TV bun. Ma gandeam la un Panasonic de 42-50'' dar cand stau si ma gandesc ca dau aprox 40 mil... cam stau pe ganduri... care aveti plasma pls dati cateva detalii... din ce va place/nu va place la utilizarea lui zilnica...Originally Posted by adi sony
Nimeni?
Telecomanda home made pt. service menu lg
De ce nu faci o comparatie in magazine?dar atentie;Originally Posted by XVanish
vinzatorii au prostul obicei sa seteze exponatele pe contrast maxim,ii pui sa reglee totul pe normal si apoi ai sa vezi o diferentaaaaaaaaaa... care te va face mai mult ca sigur sa cumperi plasma:wink:
Merci de sfaturi, iti dai seama ca in magazin nu faci nimic... cine crezi ca are timp sa stea sa verifice fiecare model in detaliu: optiuni, meniu, calitate, rezolutii, support, accesorii, etc... sa nu mai vorbesc de faptul ca in magazine gasesti mai mult modelele "comerciale" nu cele mai tari... am crezut ca are careva de pe forum plasma sa isi spuna parerea... ca nu e tot una sa il vezi in magazin sau sa il vezi la o functionare zilnica, sa vezi cum se comporta toate optiunile, intrarile etc...Originally Posted by spaniolul
O solutie ar mai fi renumitul CNET dar si acolo vad ca mai nou se fac diferente intre marci...
http://reviews.cnet.com/4566-6475_7-...edRating7+desc
Daca tot am deschis topicul acesta propun sa ramana ca punct de referinta pentru cei care au deja Plasma TV / LCD TV sau intentioneaza sa isi cumpere si nu stiu ce sa aleaga...
Pentru inceput vreau sa va recomand Panasonic TH-42PV70P Plasma TV de 42" respectiv 106cm. Dupa cateva zile de "stoarcere" a forumurilor de specialitate m-am decis sa-mi cumpar acest Panasonic. Azi l-a cumparat un prieten de-al meu si vreau sa va spun ca nu am cuvinte... nici nu vreau sa ma gandesc cum se vede un HD DVD sau un HDTV pe el... pretul e 43 mil si ceva. O sa postez zilele urmatoare si niste poze cu el.
Pt inceput: http://www.cel.ro/televizoare-plasma...-th-42pv70p-l/
Abia acum am vazut topicul.
Am o plasma Panasonic TH 42 PV 60. Sunt foarte multumit de ea. Reglajele stau acum la 1/2 si pe contrast, luminozitate, culoare, iar imaginea este excelenta, atat pe cablu (mai slaba calitativ) cat mai ales pe satelit (am dreambox 500). Dintre DTH-urile noastre parerea mea este ca Digi are cea mai buna calitate, apoi cam tot pe acolo este Focus (un pic mai impastata imaginea), apoi Boom, si ultimul calitativ MAX. Despre Dolce nu pot spune nimic, nu pot vedea satelitul. Pe DVD imaginea este exceptionala, mai ales pe intrarea component. Din pacate nu am nici o sursa HD in casa pentru comparatie. Intrarea PC se comporta onorabil, desi cred ca mai poate fi reglata imaginea din PC-ul meu. Pe satelit cea mai buna imagine am remarcat-o pe Premiere si csat, avand si avantajul de a fi 16:9.
Spre comparatie, la servici am un LCD Philips diagonala 82 (nu stiu exact modelul) iar imaginea dupa parerea mea este mult mai slaba. Imaginea pe LCD are o luminozitate muuuuult mai mare, contrastul reglat asemanator este mai mare, dar si foarte obositor pentru ochi.
Ideea este (si nu-i a mea - va recomand sa cititi si pe www.avforums.com) ca in magazine iluminarea de fond este mult mai mare decat lumina din din casa, si ceea ce pare foarte bun din punct de vedere al contrastului si luminozitatii in magazin, acasa este prea "tare".
In plus LCD-ul este mult mai pretentios la calitatea semnalului mai ales la cea care vine pe cablu (intrarea de tuner), acasa am cablul direct din amplificator, se vede clestar pe CRT, pe plasma foarte bine, probabil datorita dimensiunii mai mari a plasmei imi da usor senzatia de imagine mai flue, iar pe LCD se vede.......cu purici!!. Poate si LCD-ul pe care am testat semnalul nu e de cea mai buna calitate (Schneider), dar ar fi trebuit sa se vada bine.
Deja incepusem sa imi fac griji ca sunt singurul maniac de pe forumMa bucur ca ai postat.
Modelul care il iau eu, 42 PV 70(P), este de fapt 42 PV 60 imbunatatit (generatia mai noua, design nou, calitate imbunatatita, etc). ?ntre PV70 şi PV60 sunt mici deosebiri tehnice ?nsă la cum se vede imaginea nu-ţi dai seama. Panasonic se laudă că ?n PV70 are panou G10 (faţă de PV60 care are G9), insa din cate am vazut eu e acelasi panou G9 puţin cosmetizat/tweak-uit. ?n orice caz PV70 este mai bun dec?t PV60 chiar dacă nu-ţi dai seama cu ochiul liber... plus ca e şi mai ieftin. Mi se pare ca singura diferenta majora (pt cine conteaza) ar fi ca PV60 nu stie 1080p ci numai 1080i. Oricum... scule de scule... abia astept sa vina inceputul lunii sa mi-l comand
Inca nu am reusit sa aflu modul prin care se ajunge in meniul de service, dar nu mai e mult pana se va afla (nu merge combinatia care functiona la PV60). Stii tu cumva care e combinatia pt PV70?
Sa ai noroc la ea
/later edit: Apropo... pt cine e interesat... maine ii montez si calculatorul la prietenul meu si ii fac un mini-cinema in camera... o sa pot apoi sa postez niste poze cu plasma-ul pe diferite semnale: Cablu, XVid, HD, HDTV...
Last edited by XVanish; 17-04-07 at 22:54.
Nu stiu cum se intra in meniul service la PV70.
cu 1080i sau p n-am nici un fel de experienta. Oricum la ambele plasme semnalul este "downscale" la rezolutia TV-ului, asa ca nu stiu cat de mult conteaza ca e i sau p.
Ce stiu este ca PV 70-ul are doar doua scarturi de intrare, iar PV60-ul, desi G9 are 3 scarturi (evident fara legatura G9-le cu numarul de scarturi). Oricum eu am TV-ul de circa 5 luni si merge excelent. Panasonic se lauda ca este G10, posibil sa fi facut mici modificari in interiorul panoului, nu numai la nivelul cutiei :-). Carcasa arata mai bine la 70, dar pentru mine lipsa celui de-al treilea scart este un dezastru (am 3 surse de semnal si pe scart se vad cel mai bine).
Meniul de Service functioneaza si cu telecomenzile logitech harmony.