Results 1 to 13 of 13

Thread: sfat montaj antena pe motor h-h

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default sfat montaj antena pe motor h-h

salut ,dilema mea este urmatoarea : am achizitionat o antena din aluminu GIBERTINI OP 120 ,dimensiuni 124x133 ,greutate antena aproximativ 18 kg (farfuria -5 kg ,suportul farfurie -11kg ,brat suport lnb -2 kg ,suport lnb metalic-100,200 grame ) , doresc sa o pun pe un motor STRONG SRT DM 2100 dar nu stiu daca greutatea aceasta impresionabila ar fi o problema (mentionez ca din cauza vanturilor nu ar fi probleme -am blocul care imi tine paravan +plus un alt bloc turn in spatele blocului care e paravan impotriva vanturilor din nord ,nord est care bat aici in BACAU ) . astept pareri ,sugestii ,sfaturi . multumesc anticipat .

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: sfat montaj antena pe motor h-h

Quote Originally Posted by savin stelian
    salut ,dilema mea este urmatoarea : am achizitionat o antena din aluminu GIBERTINI OP 120 ,dimensiuni 124x133 ,greutate antena aproximativ 18 kg (farfuria -5 kg ,suportul farfurie -11kg ,brat suport lnb -2 kg ,suport lnb metalic-100,200 grame ) , doresc sa o pun pe un motor STRONG SRT DM 2100 dar nu stiu daca greutatea aceasta impresionabila ar fi o problema (mentionez ca din cauza vanturilor nu ar fi probleme -am blocul care imi tine paravan +plus un alt bloc turn in spatele blocului care e paravan impotriva vanturilor din nord ,nord est care bat aici in BACAU ) . astept pareri ,sugestii ,sfaturi . multumesc anticipat .
    E mult prea grea pentru H_H, solutia ar fi sa creezi un multifeed ASTRA19,HOTBIRD13,SIRIUS,acum depinde ce vrei sa vizionezi,sau poti sa ii pui un alt suport mult mai usor de la o alta antena si atunci poti folosi H_H :wink:

Membru de onoare Einstein's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Sigur are suportul 11 kg? Foloseste metoda cu actuator si pozitioner care stie diseq cu o montura polara.

Member Special Member
    Mentioned
    0 Post(s)

steliane tata,tu vrei sa scrii o lucrare de diploma cu tema imperecherea
    unei antene cu un motor hh ? pe cite forumuri mai intrebi ? monteaz-o
    omule sau nu de asta ai cumparat-o ?

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by nirolf
    Nu doresc sa scriu o lucrare de diploma pe aceasta tema ,doresc sa ma lamuresc ,e ceva gresit ? e ceva rau ? am o antena in stare de functionare ,pe cea care vreau sa o montez ,doresc perfomante mai bune .

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by savin stelian
    Quote Originally Posted by nirolf
    Nu doresc sa scriu o lucrare de diploma pe aceasta tema ,doresc sa ma lamuresc ,e ceva gresit ? e ceva rau ? am o antena in stare de functionare ,pe cea care vreau sa o montez ,doresc perfomante mai bune .
    ti-am explicat pe mess ce alternative ai,acum tu alegi,dupa ce o montezi spune-ne si noua ce alternativa ai ales,succes :wink:

Member Special Member
    Mentioned
    0 Post(s)

dupa unii randament mai bun ar fi cu metoda de mai sus,eu unul consider o prostie.
    am impresia ca tu aplici tactica drobului de sare inainte sa vezi daca e ceva real sau nu.eu ti-am mai spus sa lasi teoria si sa treci la practica.numai asa vei sti cum se comporta tandemul antena-hh.
    singur afirimi ca antena este scutita de vint,nu inteleg care este problema.
    documenteaza-te,cerceteaza vei ramine doar la stadiul de teorie.in teorie
    cite programe receptionezi ?te satisface sa le receptionezi teoretic ?

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

salut ,problema sta cam asa ,in momentul de fata am un sistem instalat format din motor h-h STRONG SRT DM 2100 ,antena STRONG 1,15 M din fier si lnb SMART TITANIUM 0.2 .doresc sa schimb sistemul cu unul mai performant format din :antena GIBERTINI OP 120 -cumparata deja ,lnb INVACOM 0.3 single sau lnb HIRSCHMANN 0.3 twin si un motor h-h .dilema mea e daca antena pe care doresc sa o instalez va rezista la greutatea destul de mare -18 kg . mentionez ca nu am gasit pe nicaieri specificat pt. motorul h-h STRONG SRT DM 2100 greutatea suportata . trebuie sa specific ca sistemul actual si sistemul viitor este si va fi instalat la etajul 4 ,la geamul scarii de bloc in care locuiesc (alt loc de instalare este exclus -nu exista alt loc pt. instalare ) . nu doresc ca viitorul sistem sa aterizeze la parterul blocului sau si mai periculos in capul cuiva .nu cred ca trebuie sa deranjeze pe cineva faptul ca doresc sa ma informez in legatura cu toate aspectele problemei . multumesc @spaniolului. in momentul de fata cred ca singura solutie cea mai buna e achizitionarea unui motor care sa reziste la o greutate de 18 kg. multumesc tuturor pt. raspunsuri si solutii . astept pareri in continuare . multa bafta si multe satisfactii in receptia tv sat.

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

HH cum vrei tu nu o sa gasesti ( asta daca nu scuturi o basca de bani si o sa-ti para Gilbertul ieftin ca braga ).
    Cu SRT DM2100 nu aterizeaza antena numai ca in timp ( sa zicem dupa un an desi totul este relativ ) va aparea joc in sistemul de rotire .
    Cumpara/construieste o montura polara , pune-i actuator si pozitioner .
    Cind vei fi nemultumit de cistigul de ~15% cu gilbert poate cumperi o primefocus >1,4 m
    PS Actuatorul il poti folosii doar ziua , moaptea o sa creada vecinii ca vine cutremurul

Standard RSP member dyngo's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by smv167
    PS Actuatorul il poti folosii doar ziua , moaptea o sa creada vecinii ca vine cutremurul
    Ups.. deja ma sperii... cat de mare uste zgomotul facut de actuator? pentru ca si eu vreau sa trec la o antena mai mare
    Respect

Mentioned
    0 Post(s)

Daca o muti odata pe noapte se vor obisnui
    Actuator 18" dupa un an de exploatare incepe sa fie zgomotos ( in camera pe peretele careia este fixat este echivalent cu moara de cafea in bucataria vecina ) , noaptea se aude bine .

Membru de onoare Einstein's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Eu am Strong 18' de peste un an si e destul de silentios. Adica se aude doar "zumzaitul" motorasului. :P

Mentioned
    0 Post(s)

Ca sa nu'ntepeneasca alimenteaza-l cu tensiune
    Asculta-l noaptea :idea: