Carnea de caprioara e pe primul loc la mine.In rest pacat ca nu sunt "frate bun" cu pestele si mai nimic din ce creste in apa.
Dislikes: 0
Deschid acest subiect pentru ca eu sint un gurmand innascutam mancat prin diferite locuri diferite specialitati am amestecat acrul cu dulcele -amarul cu sarat , tot felul de combinatii ce mai.
Sa ne spunem peripetiile noastre de prin lume cu arta culinara
Cea ma i mare "teapa " am mancat-o la un festival tailandez cu ... o portie de desert , intr-un bol de sticla parea ca este pus ananas felii surpriza acolo se aflau cartofi fierti cu un sos dulce si aromat , ah ce gust ...nu am sa il uit niciodata
In schimb ce a mai buna carne care imi place este cea de strut si de cal
Carnea de caprioara e pe primul loc la mine.In rest pacat ca nu sunt "frate bun" cu pestele si mai nimic din ce creste in apa.
:
Ma gandeam ca aici la" Culinar" spuneti ce mai gatiti .......nu ce va place sa mancati![]()
mai pe seara bag eu vreo 2 retete pe care le prepar eu; acum mi-s ocupat cu site-ul
ciuperci in tigaie
sau pe plita
deasupra o bucatica de te branza sau telemea
deja imi ploua in gura
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Varza rosie calita cu o bucatica de carne de vita fiarta in arome si apoi un vin alb ....![]()
Nu-mi place.....altceva?![]()
cine imi spune cum se gateste o caracatita
please in detaliu
tot ce trebuie facut
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
puneti retete ptr mancaruri traditionale romanesti . ptr noi cei de afara ar fi binevenite .
moo, sparg eu gheata cu o reteta probata de mine de multe ori
se cheama asa "pizza satelitarului"
ingrediente (pentru o tava normala de cuptor)
o bucata de aia mica de drojdie din comert, pakmaya
1 ou
o cana de apa
cascaval vreo 300 grame
masline-cate vreti
bulion
ketchup
salam/parizer/sunca/kaizer/ etc etc- folositi-va imaginatia.
daca vreti rezultate excelente cumparati hartie de aia maro (gasiti la plus cu 4.99 ron)
se pune jumate din cana de apa (cana cam de 200 ml) calduta, cu drojdia (cam 3/4 din pachetelul de pakmaya) si cu sare, se amesteca cu faina, (nu se face tare) si se lasa la dospit vreo 10 minute.
apoi se pune oul, restul de apa, se amesteca bine si se pune faina amestecand mereu pana iese o coca destul de tare (nu chiar tare, dar sa nu se lipeasca coca de maini).
se pune iar la crescut 15 minute (ca sa creasca mai repede, luati o oala, puneiti 1 litru de apa in ea, si o puneti pe foc sa se incalzeasca, opriti focul si puneti castronul cu coca).
apoi se pune hartie de aia pe tava, si se modeleaza coca pe tava. apoi se ia o linugita de faina si se mai pune presarata pe toata pizza.
se pun 2-3 linuguri de bulion, (se unge blatul), se pune sare, piper/oregano.
apoi se pune salamul, ciuperci.etc apoi la final se rade cascavalul.
in timpul asta cuptorul deja e incins (am mentionat asta, nu?), se pune tava la mijlocul cuptorului, cu focul dat la mijloc; in 15-20 minute pizza de poate servi la umbra deasa a unei parabole cat mai mari.
pentru o mai buna putere de concentrare (si o pizza msi gustoasa, dealtfel), satelitarii sunt rugati sa nu se mai gandeasca la key/sharing/tp-uri, etc si sa concentreze asupra drojdiei care trebuie sa dospeasca frumos![]()
Last edited by yky; 28-06-08 at 16:05.
era de ajuns reteta, nu trebuia sa pui si poza k sa ne ploua in gura![]()
Nimic nu-i bun sau rău ?n sine, totul depinde de modul ?n care priveşti lucrurile. (Shakespeare)