Results 1 to 7 of 7

Thread: Distanta focala antena 2 m

Standard RSP member
    Mentioned
    25 Post(s)

Default Distanta focala antena 2 m

In urma unor accidente, bratele de susținere a lnb trebuie inlocuite la o antena din petale circulara de 200 cm. Antena are un suport lnb pt universal , si vreau sa schimb bratele pt a le conecta la un feed horn lnb banda c. Care e distanta de la centrul antenei pana la gura feed hornului. O tija originala cu suport lnb universal are 86.5 cm. Am schimbat bratele si acum am ajuns la o distanta centru/buza feedhorn 89 cm. Rezultatele sunt mai slabe.

Standard RSP member mesteru's Avatar
    Mentioned
    6 Post(s)

În general, pentru o antenă de 2 metri, focarul se află la aproximativ 70 - 85 cm de centrul antenei, distanța fiind măsurată până la fața scalar ring-ului (inelului scalar) al LNB-ului.
    Cel mai indicat este sa testezi distanta lnb-ului pe un post cu semnal slab

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Prima antena cumparata prin '91 - 1,35m am cumparat-o fara tiranti, urma sa revin sa-i iau din magazin cam intr-o sapatamana. M-am descurcat singur, folosind formula dintr-o carte despre antene publicata la Editura Militara; nu mai retin autorul si titlul si nici cartea nu o mai am. Din fericire am gasit aceeasi formula pe net, foloseste-o cu incredere: https://www.google.com/search?q=calc...KKo9u8P5s2N6QI

Offtopic: LNB-ul si inelul de prindere al acestuia le-am cumparat dintr-o ceasornicarie ce functiona in regim de consignatie din Constanta, iar primul receptor a fost un Abacus
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member
    Mentioned
    25 Post(s)

Cu calculul acesta imi da indeva la 91 cm, dar la 89 cm marginea din fata a scalarului intra 3924 h 28500 pe 83,5 est cu lnb impins in fata la maxim.

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Quote Originally Posted by val View Post
    Prima antena cumparata prin '91 - 1,35m am cumparat-o fara tiranti, urma sa revin sa-i iau din magazin cam intr-o sapatamana. M-am descurcat singur, folosind formula dintr-o carte despre antene publicata la Editura Militara; nu mai retin autorul si titlul si nici cartea nu o mai am. )

Cumunicatii TV prin Satelit.-ghid practic, Editura Militara

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Quote Originally Posted by mitru View Post
    Cu calculul acesta imi da indeva la 91 cm, dar la 89 cm marginea din fata a scalarului intra 3924 h 28500 pe 83,5 est cu lnb impins in fata la maxim.
    Cu scuzele de rigoare, nu am inteles daca respectiva formula de calcul a ajutat sau a agravat receptia. Cred distanta exacta se stabileste prin probe; in cazul meu antena era noua si nedeformata, dar tirantii erau confectionati artizanali.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member
    Mentioned
    25 Post(s)

Quote Originally Posted by val View Post
    Cu scuzele de rigoare, nu am inteles daca respectiva formula de calcul a ajutat sau a agravat receptia. Cred distanta exacta se stabileste prin probe; in cazul meu antena era noua si nedeformata, dar tirantii erau confectionati artizanali.
    N am dus scalarul la 91 cm pt ca cu el la 89 cm si lnb ul intrat maxim prindea semnalul pe frecventa mentionata. Ma gandesc ca o mutare cu inca 2 cm mai la departare nu ajuta.