Results 1 to 3 of 3

Thread: Distanta focala antena 2 m

Standard RSP member
    Mentioned
    25 Post(s)

Default Distanta focala antena 2 m

In urma unor accidente, bratele de susținere a lnb trebuie inlocuite la o antena din petale circulara de 200 cm. Antena are un suport lnb pt universal , si vreau sa schimb bratele pt a le conecta la un feed horn lnb banda c. Care e distanta de la centrul antenei pana la gura feed hornului. O tija originala cu suport lnb universal are 86.5 cm. Am schimbat bratele si acum am ajuns la o distanta centru/buza feedhorn 89 cm. Rezultatele sunt mai slabe.

Standard RSP member mesteru's Avatar
    Mentioned
    6 Post(s)

În general, pentru o antenă de 2 metri, focarul se află la aproximativ 70 - 85 cm de centrul antenei, distanța fiind măsurată până la fața scalar ring-ului (inelului scalar) al LNB-ului.
    Cel mai indicat este sa testezi distanta lnb-ului pe un post cu semnal slab

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Prima antena cumparata prin '91 - 1,35m am cumparat-o fara tiranti, urma sa revin sa-i iau din magazin cam intr-o sapatamana. M-am descurcat singur, folosind formula dintr-o carte despre antene publicata la Editura Militara; nu mai retin autorul si titlul si nici cartea nu o mai am. Din fericire am gasit aceeasi formula pe net, foloseste-o cu incredere: https://www.google.com/search?q=calc...KKo9u8P5s2N6QI

Offtopic: LNB-ul si inelul de prindere al acestuia le-am cumparat dintr-o ceasornicarie ce functiona in regim de consignatie din Constanta, iar primul receptor a fost un Abacus
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K