Salutare,
Faina treaba, felicitari !
Daca as fi cautat info despre BPanther Neutrino, poate nu mai munceam atata zilele astea
Un amic mai varstnic mi-a donat (printre altele) si un Kathrein UFS910si . Fiind incepator in zona asta de receptie TV-satelit, m-am preocupat mai mult de reglajul antenei, analiza semnalului, etc. Receptiile le-am facut pana acum pe un monitor-TV LG, apoi pe un signal meter recent cumparat si ulterior pe acest Kathrein.
Am constatat rapid mai multe neajunsuri - printre care lista satelitilor neactulizabila, imposibilitatea de adaugare manuala, blocaje si ultima oara, faptul ca scana, dar nu mai gasea nici un program .
Asta m-a pus pe ganduri si mai intai, am verificat daca la mufa de tuner se regasesc tensiunile necesare LNB-ului (+13/+18V).
Si da, existau. Apoi m-am gandit ca s-o fi busit firmware-ul, in urma unui update pe care l-am facut cu versiunea 2.04 pe care am primit-o chiar de la suportul Kathrein (la care am scris si am primit si raspuns, chiar a 2-a zi).
Ca atare, am inceput sa caut alternative la firmware-ul original si dupa ceva sapaturi, am picat pe BPanther Neutrino
Dupa o serie de aventuri, am reusit sa instalez versiunea ptr SH4 cu kernel 2.6.32.71. Practic, am reinstalat bootloader-ul prin cablu serial null-modem, iar prin ethernet am pus imaginea pe un stick usb caruia i-am facut o partitie de 1GB FAT16.
Imaginea a bootat frumos, am fost incantat ca am reusit sa revigorez batranul Kathy. Va impartasesc cateva imagini :
Iata mai jos si un filmulet :
Totusi, bucuria mea n-a durat prea mult. Dupa ce am efectuat prima scanare si am vizualizat primul program TV gasit, cand am vrut sa schimb canalul, sistemul s-a blocat. Putea prelua comenzi din tastatura, dar nu mai executa nimic.
Si atunci, am coroborat asta cu faptul ca si folosind vechiul firmware avea un comportament asemanator.
Ca urmare, am inceput sa suspectez defecte hardware si am scos capacul aparatului.
Surpriza! As fi preferat sa ma insel, dar am gasit 2 condensatoare electrolitice (2200uF/16V) cu capacul umflat
Am decis sa le inlocuiesc. Am cumparat niste Panasonic 2200uF/25V (T=105C) cu lowESR si am demontat placa de baza.
Iata cum arata pe partea cealalta:
Acum, urmeaza sa "intru in operatie" .
Voi reveni cu noutati , sa va comunic daca pacientul a decedat sau nu, daca s-a trezit dupa anestezie si daca raspunde la stimuli, daca si-a revenit si daca executa ceea ce are de facut in mod normal
Cu bine,
Bob

Reply With Quote