Results 1 to 15 of 70

Thread: Receptiile mele pe arc

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Receptiile mele pe arc

Deschid acest thread personalizat, fiindcă multe recepții satelitare pe care le fac pe arc nu se încadrează in nici un topic deschis pe acest forum. Din cauza asta, m-am simțit ca in patul lui Procust. Pe linga acest motiv,mai sint altele, desigur ca si timpul,care m-a retinut sa postez multele receptii de pe arc pe care le-am facut de-a lungul timpului.
    Spre deosebire de "povestea" de receptie a satelitiilor receptionati de mine cu antena de 1.50m, pe care am descris-o pe RDI acum citiva ani, cind am inceput metodic, cu fiecare pozitie, de la 100.5E la 53.0W, de asta data, voi fi mai haotic, adica voi posta de toate si fara sa urmez o ordine a pozitiilor pe arc asa cum sint listate pe siturilor de profil. Daca vreti, va fi un fel de caleidoscop satelitar. Nu o sa fac prea multe comentarii, ci voi lasa,sper, ca pozele sa fie destul de elocvente incit cei interesati sa inteleaga ce postez.
    Trebuie sa spun de pe acum ca nu sint interesat sa postez programe tv/radio. Ma adresez in special pasionatilor de receptii interesati de semnal si mai putin altor categorii de useri.
    Pe scurt, definesc acest thread ca un blog gazduit pe un forum.
    Sper ca D-l Zildan, adminul forumului, sa accepte propunerea mea. Daca nu, atunci nu-i nicio suparare.

Chinasat 12 - 87.5° E

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Abs-3a @ 3° w

Din nou activate feedurile din Anglia dupa ce un timp au disparut;ambele codate.
    11007 V si 11573 V sint transponderi de Data.

11677 V,10000,3/5,8PSK- ITV World feed, criptat,
    11689 V,10000,3/5,8PSK-ITC Backup, criptat

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Yamal 401 @ 90° E

Yamal 401 la 90.0E este accesibil si nu pune probleme de recepție pentru antenele mijlocii. Cred ca in estul tarii se poate prinde semnal util si cu antene de 1.1m, probabil ca numai pe acei transponderi cu semnal puternic.
    Mai trebuie sa adaug ca desi apar multe frecvente pe spectromertul de mai jos, majoritatea sint pentru Data.
    Nu sint sigur ca analizorul cu semnal si transponderii postat mai jos este valabil si pentru alte zone, insa trebuie sa adaug ca unele programe tv, in special cele regionale, au un semnal problematic, adica fluctueaza si cu 2~3dB. Cel putin asta se intimpla cu antena mea instalata intr-o zona a orasului cu tot felul de interferente terestre.
    Receptie cu antena de 1.50m, lnb Inverto BU si placa tbs6983.

satelescu

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Din Sud-Est, o scanare scurta pe primul segment, cu un LNB offset GM caruia i-am taiat gatul si am lipit inele scalare. Antena mai necesita noi reglaje, nu le-am mai facut de peste sase luni.

---------- Post added at 15:41 ---------- Previous post was at 15:32 ----------

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Yamal 401 @ 90° E

La 90,0E am găsit un stream DVB-IP/MPE(Multiprotocol Encapsulation,) pe 11141 V,6000,3/4. Pentru a-l vizualiza este nevoie de un dispozitiv dedicat care sa-l decapsuleze.
    Se poate totusi observa ca are un continut media.
    Playerul Media Lite nu stie sa citeasca formatul acestui stream.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Astra 2E / Astra 2F / Astra 2G @ 28.2° E

Daca mai interesează pe cineva Astrele 2E,F,G la 28.2E, le-am scanat recent cu antena de 1.50m si lnb IBU. Observ ca am pe spectru urme de semnal de pe spotul UK pe Astra 2E, desigur fara a spera sa fie mai mare decit a fost atunci cind a devenit operational, acum zece ani. Probabil ca asteapta o antena de peste 2.50m

satelescu

Standard RSP member innesat91's Avatar
    Mentioned
    7 Post(s)

Salutare, in Italia in recepționează băieții frecvențele, dar o idee mai slab. La mine merg doar Turkmenistanii si 3 frecvențe din pachetul Alem TV.

Ceva au modificat pentru ca au taiat semnalul pe partea noastră si au mărit acoperirea pe ME/NA si spre Iran. Plus ca am vazut pe mai multe pagini despre sateliți din acele zone rapoarte de recepție, si spuneau ca acum recepționează toate frecvențele cu semnal foarte bun.

---------- Post added at 20:11 ---------- Previous post was at 20:04 ----------

Quote Originally Posted by mitru View Post
    E singura frecventa ce intra

nu mi dau seama daca nu cumva toate freventele au trecut pe alt satelit, pt ca intr o pauza de promo a aparut informatia ca pt receptia acestei frecvente esti pe satelitul yahsat
    Citeam ca Yahsat ar avea probleme, de aceea au tot mutat din posturile de acolo pe noi frecvențe la 52°E.

Oricum, ăștia asociază Yahsat cu TurkmenAlem din cauza diferenței de 0.5°, mai multe posturi când prezintă datele de recepție pun satelitul Yahsat si frecventa de pe TurkmenAlem.
    5?W-4?W-3.1?E-5?E-9?E-10?E-13?E-16?E-19.2?E-23.5?E-42?E-45?E-46?E-52?E
    Digi Cablu/DigiSatelit Extra complet/UPC M+S+P
    ATX-91 + LNA177 la repaus
    2xYagi5 orizontal + Yagi3 vertical 87.5-108.0 FM
    My Youtube channel.

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Intelsat 10-02 @ 1° W

11041 V, 4100, 5/6, 8PSK – Programul România TV în SD și HD s-a mutat pe Intelsat 10-02 la 1,0 W de la Amos 3 la 4,0 W.
    Semnalul pe această frecvență este în jur de 12 dB cu antenă de 1,10 m.
    Pentru cei interesați, postez semnalul și frecvențele recepționabile în această parte a bandei.

satelescu