Thanks Thanks:  25
Likes Likes:  110
Dislikes Dislikes:  0
Page 5 of 5 FirstFirst 12345
Results 61 to 63 of 63

Thread: Receptiile mele pe arc

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Cred ca rusii se joaca periodic cu semnalul, de vreo luna semnalul pe aceasta frecventa a crescut enorm, daca reuseam sa l blochez cu gtmedia combo la 38-39 % cu greu si in anumite perioade ale zilei, acum semnalul ajunge uneori la peste 60%.Acelasi lucru l am observat in fel opus, cam tot de atunci, pe 90 e pe frecventa 11649 h 2170 Otv daca aveam semnal peste 70 % constant , acum abia ajung la 43%. O alta oscilatie de semnal nemaintalnita in ultimii ani o intalnesc pe Nilesat 7w pe frecventa 11747 v 27500, pe care o receptionez in mod constant de vreo 2 saptamani ( incepand cu ora 18 pana la 23 si dimineata), lucru pe care nu l am reusit in ultimii 4 ani.

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Intelsat 35e @ 34.5° W

Pachetul Televisa Network de la 34.5W este in acest moment necodat. Nu stiu cit va fi liber, de aceea este o ocazie potrivita pentru cei cei care vor sa-l vada.
    Si Cherifla TV se mai poate receptiona.
    Semnal mai slab, insa totusi il pot inchide chiar daca copacii(desfrunziti) din fata antenei mi-l atenueaza.

satelescu

---------- Post added at 19:31 ---------- Previous post was at 19:04 ----------

ChinaSat 9C este noul satelit la 92.2E si care l-a inlocuit pe 9, acesta avind o inchinatie prea mare pentru un satelit cu semnal DTH.
    Surpriza placuta pentru noi, cei din zona Europei,si nu numai,este ca avem semnal puternic, si ajunge si la 17dB cu antena de 1.50m.
    La 12520 H,30000,4/5, S2 avem activat un transponder de Data(poate si de test).

In Europa doar un pasionat din Slovacia, Roman David, a receptionat Chinasat 9 in 2015, o receptie remarcabila, cu un receptor dedicat pentru standardul ABS-S folosit de operatorul chinez .

satelescu
    Last edited by satelescu; 24-01-26 at 19:04.

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Quote Originally Posted by satelescu View Post
    Pachetul Televisa Network de la 34.5W este in acest moment necodat. Nu stiu cit va fi liber, de aceea este o ocazie potrivita pentru cei cei care vor sa-l vada.
    Si Cherifla TV se mai poate receptiona.
    Semnal mai slab, insa totusi il pot inchide chiar daca copacii(desfrunziti) din fata antenei mi-l atenueaza.
    ...
    Revin asupra receptiei la 34.5W deoarece am revizitat pozitia cu antena de 1.10m. Am dorit sa verific semnalul pe toate frecventele active in acest moment, fiindca cu aceasta antena am o deschidere mai buna, fara obstacole fizice,spre satelitii vestici de pe arc.
    Cu aceasta ocazie constat ca semnalul pe Intelsat 35e a ramas puternic asa cum l-am receptionat prima oara cu aceasta antena cu ani in urma. Deci se pote receptiona semnal util de la 34.5W si cu antene mici.
    Daca luam in calcul ca avem trei transponderi cu programe TV, ar trebui sa-i tenteze si pe alti amatori sa incerce a cauta satelitii dincolo de 30.0W, pozitie pe care majoritatea celor cu antene mobile o considera limita de vest a receptiei in zona lor, sau si mai rau, antena nu detecteaza semnal pe alti sateliti vestici din cauza unor blocaje fizice sau relieful nu permite..
    Iata cum arata semnalul cu antena de 1.50m cu obstacole fizice in fata ei, si cum apare el pe spectrum cu antena de 1.10m fara nici un impediment de natura fizica.
    Se poate observa un cistig la semnal de cel putin 6dB cu antena de 1.10m fata de cea de 1.50m. Acest semnal obtinut cu o antena mai mica pare sa ma scuteasca de a mai cauta harta de acoperire a satelitului pe zona mea, adica semnalul este puternic si poate fi captat si, cum spuneam, cu antene mici.
    Sper sa-i ajute pe cei care indraznesc sa caute acest satelit

satelescu

Page 5 of 5 FirstFirst 12345