Din nou activate feedurile din Anglia dupa ce un timp au disparut;ambele codate.
11007 V si 11573 V sint transponderi de Data.
11677 V,10000,3/5,8PSK- ITV World feed, criptat,
11689 V,10000,3/5,8PSK-ITC Backup, criptat
satelescu
Dislikes: 0
Deschid acest thread personalizat, fiindcă multe recepții satelitare pe care le fac pe arc nu se încadrează in nici un topic deschis pe acest forum. Din cauza asta, m-am simțit ca in patul lui Procust. Pe linga acest motiv,mai sint altele, desigur ca si timpul,care m-a retinut sa postez multele receptii de pe arc pe care le-am facut de-a lungul timpului.
Spre deosebire de "povestea" de receptie a satelitiilor receptionati de mine cu antena de 1.50m, pe care am descris-o pe RDI acum citiva ani, cind am inceput metodic, cu fiecare pozitie, de la 100.5E la 53.0W, de asta data, voi fi mai haotic, adica voi posta de toate si fara sa urmez o ordine a pozitiilor pe arc asa cum sint listate pe siturilor de profil. Daca vreti, va fi un fel de caleidoscop satelitar. Nu o sa fac prea multe comentarii, ci voi lasa,sper, ca pozele sa fie destul de elocvente incit cei interesati sa inteleaga ce postez.
Trebuie sa spun de pe acum ca nu sint interesat sa postez programe tv/radio. Ma adresez in special pasionatilor de receptii interesati de semnal si mai putin altor categorii de useri.
Pe scurt, definesc acest thread ca un blog gazduit pe un forum.
Sper ca D-l Zildan, adminul forumului, sa accepte propunerea mea. Daca nu, atunci nu-i nicio suparare.
Chinasat 12 - 87.5° E
satelescu
Din nou activate feedurile din Anglia dupa ce un timp au disparut;ambele codate.
11007 V si 11573 V sint transponderi de Data.
11677 V,10000,3/5,8PSK- ITV World feed, criptat,
11689 V,10000,3/5,8PSK-ITC Backup, criptat
satelescu
Yamal 401 la 90.0E este accesibil si nu pune probleme de recepție pentru antenele mijlocii. Cred ca in estul tarii se poate prinde semnal util si cu antene de 1.1m, probabil ca numai pe acei transponderi cu semnal puternic.
Mai trebuie sa adaug ca desi apar multe frecvente pe spectromertul de mai jos, majoritatea sint pentru Data.
Nu sint sigur ca analizorul cu semnal si transponderii postat mai jos este valabil si pentru alte zone, insa trebuie sa adaug ca unele programe tv, in special cele regionale, au un semnal problematic, adica fluctueaza si cu 2~3dB. Cel putin asta se intimpla cu antena mea instalata intr-o zona a orasului cu tot felul de interferente terestre.
Receptie cu antena de 1.50m, lnb Inverto BU si placa tbs6983.
satelescu
La 90,0E am găsit un stream DVB-IP/MPE(Multiprotocol Encapsulation,) pe 11141 V,6000,3/4. Pentru a-l vizualiza este nevoie de un dispozitiv dedicat care sa-l decapsuleze.
Se poate totusi observa ca are un continut media.
Playerul Media Lite nu stie sa citeasca formatul acestui stream.
satelescu
Daca mai interesează pe cineva Astrele 2E,F,G la 28.2E, le-am scanat recent cu antena de 1.50m si lnb IBU. Observ ca am pe spectru urme de semnal de pe spotul UK pe Astra 2E, desigur fara a spera sa fie mai mare decit a fost atunci cind a devenit operational, acum zece ani. Probabil ca asteapta o antena de peste 2.50m
satelescu
Pe spectru apar cam aceeași transponderi pe Verticala la 7.3W. Cei cu simbol rate de 5000(10991 V,11033 V, 11157 V) au un semnal bun de fiecare data cind ii scanez indiferent de anotimp sau alte condiții.
satelescu
Cele doua stream uri islandeze, SiminnTV/radio la 27.5W rulează fără probleme cu dispozitivul Novra S401pro,cu toate ca semnalul, înjur de 6~7dB, este mai slab decit m-am asteptat in acest anotim rece. Ca deobicei seara el creste putin, cu 1.5dB.
satelescu
La 13.0E găsim pe 12360 H27500,3/4,8PSK servicii TV transmise prin sistemul DVB-NIP(Nativ IP). Distribuția lor se face prin încapsularea lor in format MPE(Multiprotocol Encapsulation) transmise prin satelit.
Un astfel de serviciu este la aceasta pozitie(mai sint si altele) si poate fi receptionat cu dispozitive dedicate. Ca amatori, noi le putem detecta si vedea(ha,ha,vorba vine) cu TSReader,care este o aplicatie de streaming IP, insa din pacate nu poate sa le decapsuleze.
Am gasit patru adrese de IP care transmit continut media, dupa sonor,programe TV italiene, si ruleaza concomitent(encapsulat), restul IP-urilor sint metadata.
satelescu
Last edited by satelescu; 17-12-24 at 16:42.
12518 H,1125,2/3,S2-Prisa Music Group,
12520 V,512,512,3/4,S2-Sapo,
12520 H,720,2/3-Prisa Catalonia,
12529 V,1041,3/4,S2-Media Capital,
La 30.0W avem patru frecvente(mai sus) unde gasim patru servicii de radio in format DVB-IP/MPE. Am reusit sa le ascult cu ajutorul dispozitivului Novra S401, aplicatia TSReader si KMPlayer.
Acesta este singurul player cu care am putut rula(cu sonor) streamurile radiio de pe cele patru frecvente mentionate.
https://youtu.be/bIGTnJX8IYE
satelescu
In banda superioara(12599-12750 HV) la 96.5E am un semnal slab de fiecare data cind vizitez poziția. Din acest motiv doar cu app IQmonitor reusesc sa-l închid subliminal. Dar si-n atare conditii ma simt incurajat sa-l caut cind am ocazia. De asta data am gasit, se pare, o freventa de test la 12720 V,23400,3/5. Mai sint si altele cu semnal slab.
Elevatia la 96.5E este de 3.19° in zona mea.
Iata cum arata semnalul si freventele gasite la 96.5E:
satelescu
Cu placa tbs6909x la 30.0W cu aplicațiile neumoDVB sub Linux si Crazyscan pe Windows:
La Multi Ani 2025!
satelescu
O scanare la 95.0E pe SES-12 la sfârșit de an, 2024. Sint câțiva transponderi noi, iar altii si-au schimbat simbol rate.
De preferat scanarea acestui satelit, ca de altfel pe multi altii, cu o placa dvb.
satelescu
Feedul regulat Al Kafeel TV are acum un surprinzator semnal puternic pe 11153 H,2500,3/4.
Merita incercat de cei care au incercat si n-au reusit pina acum. E un moment favorabil.
satelescu