Și în timpul lui Ceaușescu (și acum dacă se trece la armata obligatorie) armata era o " școală " , în care se învăța abc-ul igienei, ordinii și disciplinei.
Exista însă un mare minus constatat în perioada comunistă când era obligatorie armata: se făceau enorm de multe abuzuri psiho emoționale și fizice in principal de veterani asupra bibanilor, dar și de gradați și chiar ofițeri. La fel de bine și acum s-ar putea repeta astfel de abuzuri.
In concluzie in armată era multă prostie care făcea mult rău în sufletul și psihicul soldaților. Unii nu își reveneau toată viața.

Mai există un risc enorm la nivelul intelectual prezent( mă refer la școala/învățământul de azi) , pe care nu știu cine și-l asumă.
Dacă un militar în termen cu IQ mic se trezește cu o pușcă în mână și se crede într-un joc video?

In concluzie eu zic că nu se trece la armata obligatorie și din considerente financiare: tara e in criză majoră și pentru a dota cazărmile cu băi și toalete la nivelul decent ( oricine care și-a făcut o casă știe că foarte mulți bani se duc pe baie: faianță, gresie, , instalații sanitare , robineți, plus bucătăriile la nivelul igenico sanitar, plus rețeaua electrică( că e criză energetică ) , la fel rețeaua de încălzire termică, costa enorm și nu sunt bani la bugetul de stat nici pentru pentru pensii și salarii, deci nu o să fie nici pentru investițiile acestea în cazărmile armatei.