Results 1 to 15 of 34

Thread: Îmi schimb furnizorul de energie, ce am de făcut?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    116 Post(s)

Default Îmi schimb furnizorul de energie, ce am de făcut?

Consumatorii casnici de energie electrică sunt puși, zilele acestea, în fața unor decizii deloc ușoare, în contextul liberalizării pieței de la 1 ianuarie 2021. În primul rând, trebuie să știe că alegerea ofertei aplocabile de la 1 ianuarie poate fi făcută și pe parcursul lunii ianuarie, nu doar acum în ultimele zile din 2020. Ce au de ales consumatorii? Să rămână pe serviciu universal, la unul dintre marii furnizori precum Enel, CEZ, Electrica, E.ON, sau să caute oferte în regim concurențial la oricare dintre furnizori, inclusiv la cei enumerați? De la bun început trebuie precizat că rămânerea pe serviciu universal este mai costisitoare decât încheierea unui contract pe piața liberă. Cu alte cuvinte, dacă nu faci nimic, plătești mai mult. Vezi ce pași ai de făcut pentru a încheia un contract pe piața liberă.

detalii
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Eu nu mi-l schimb ! macar din fidelitate fata de cei care-mi dau
    energie de 50 de ani si n-am avut de ce ma plange ! Cand vor veni
    unii care sa-mi arate ca au macar 1m de retea in Cluj ... poate ca
    discut cu ei ! Oricum intr-un an preturile se vor regla si converg ...

Old Member mondo's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

Eu am schimbat contractul, la acelasi furnizor cu o noua oferta online. Acum astept sa vad daca intr-adevar a fost oferta la prima factura pe noul contract.

Standard RSP member eox80's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Eu am trecut la Digi cu nergia electrica. Nu se schimba nimic. Noile oferte sunt foarte aliniate la cele existente. Platformele sunt aceleasi costurile de intretinere la fel. De exmplu am un deranjament electric sun tot la electrica. Iar la gaz sunt sigur ca e la fel.
    in concluzie cred lucrurile vro ramane in mare masura la fel. Dar sigur ramane sa vedem din 1 ianuarie incolo. Momentul adevarului????

Old Member mondo's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

Am uitat sa mentionez ca am optat pentru energia verde. Ca sa nu apara discutii!

Banned
    Mentioned
    11 Post(s)

De fapt este a 2 mare scumpire din 2021 deoarece prima scumpire a intrat in vigoare o data cu LEGEA nr. 290 aparuta in 16 decembrie 2020 in Monitorul Oficial care prevede printre altele si faptul ca...." distribuitorii de energie electrică vor fi obligați să conecteze gratis clienții casnici la rețelele pe care le administrează, urmând să-și recupereze costurile de racordare din facturile consumatorilor" in concluzie: VOM avea incepand cu 2021 ianuarie 2 mari scumpiri la energie care se vor regasi din plin in facturile romanilor..
    Ca,idee un vecin care ar fi trebuit sa plateasca in jur de 9000E acum se va racorda gratuit,initial renuntase la ideea de a se racorda la electrica dar acum cu noua lege o face gratuit....iar costurile de racordare se vor regasi in facturile noastre....

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Clau tu chiar crezi că atunci când treci la alt operator nu trebuie să ai plătit ce scrie pe contor?
    Ești naiv. Cred că ultimul act asta îți cere să faci dovada plății ultimei citiri, nu ultimei facturi.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Se poate sa ma fi exprimat gresit de am fost inteles gresit. Ma intrebam doar cui ii platesc diferenta de pe contor : celui vechi sau celui nou. Consumul nu putea sa dispara . Se vedea eventual la urmatoarea citire. Doar ca daca vor lasa pe urmatoarea citire vor aparea probleme cu facturi emise aiurea si incurcaturi provocate de diferenta de consum aparuta. Va trebui impartita intre ei daca nu se face citirea la schimbarea furnizorului. Asa mi se parea logic. Doar ma intrebam cui platesc diferenta aceea tinand cont ca vor trebui incheiate socotelile cu mine la schimbarea furnizorului. Intrebam strict de procedura.

An nou fericit !

Standard RSP member eox80's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

La multi ani!
    De la sine inteles este ca va trebui sa platesti celui de la care ai consumat in perioada respectiva. Probabil vei avea o factura de diferenta vechiului furnizor. Se descurca ei.

Sent from my iPad using Tapatalk

Banned
    Mentioned
    11 Post(s)

Mai aveti timp fix 28 de zile sa dai un telefon sa va intrebati furnizorul ce si cum,sa nu va aud dupa aia ca..."eu am avut contract dedicat"..."eu am avut intelegere pe 2 ani" etc. toate astea au disparut o data cu 1 ianuarie 2021,asa ca, sa nu va vad in martie ca va plangeti pe aici de factura din februarie...

Standard RSP member
    Mentioned
    2 Post(s)

Intrati pe site-ul anre si comparati ofertele furnizorilor. Difera de la un judet la altul.
    In zonele mele de interes, Enel si Nova au cele mai bune oferte.
    Pentru urmatoarele 12 luni am preferat Enel. Vedem ce va mai fi la anul.

Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Eu zic sa va uitati aici !

Lista prețurilor la curent pe piața liberă. Cele mai ieftine oferte în principalele județe - Stirileprotv.ro

Mda insfarsit iesim din domeniul "legendelor" despre cele mai ieftine oferte
    de energie electrica de pe piata ! o golaneala starnita de niste "baieti istetzi"
    care nu au 1m de retea nicaieri ! care nu stiu sa schimbe o siguranta ! dar
    vor sa castige si ei acolo ... un 5% ! 3-4 bani la KW ! ce mare lucru ...

Standard RSP member
    Mentioned
    2 Post(s)

Eu nu as merge pe lista din articolul ProTV.
    Dupa ei, indiferent de locatie, cele mai bune oferte sunt la AIK, Hidroelectrica, Restart.

AIK o avea oferte bune, dar nu sunt de incredere. Pana acum cateva luni ofereau si gaze pe piata libera, dar au mers in pierdere si clientii au fost preluati de alte companii. Detalii aici: https://www.economica.net/primul-e-e...-a_193191.html
    Hidroelectrica e in urma cu 30 ani in ceea ce priveste digitalizarea. Nu ai cont client, nu poti plati online sau direct debit, nu poti sa transmiti indexul online, etc. Poti plati factura doar prin transfer bancar intr-un cont bcr sau la unele terminale de plati.
    Restart ofera tariful minim doar pentru primii 1000kwh anuali, dupa care au un tarif mult mai mare. Cine se incadreaza in 1000kwh/an, adica sub 85kwh lunar?