Results 1 to 13 of 13

Thread: Eutelsat 36B @ 36.1° E

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Eutelsat 36B @ 36.1° E

Salutare!

De catva timp am probleme cu semnalul cand pe o frecventa, cand pe alta, semnalul (cand nu cade) fiind excelent. E vorba de canalele rusesti, la receptia carora e folosit un lnb cu polarizare circulara.

Am cumparat un lnb nou, dupa ce am verificat cu 2 receptoare, cu alte cabluri, cu diseq sau fara diseq... insa problema e inca prezenta, deci poate fi, ori e de la lnb (avand eu ghinionul sa iau unul defect ca si cel detinut deja), ori are providerul probleme tehnice (sau Eutelsatul), ori e asta https://www.broadbandtvnews.com/2023...dth-platforms/

Rugamintea mea e sa-mi confirme sau sa-mi infirme cineva daca sunt probleme cu semnalul, ca sa nu mai cumpar alt lnb.

Merci!

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

A mai semnalat cineva pe alt forum probleme cu semnalul pe Express-AMU1 la 36,insa dupa ce l-am verificat cu toroidala(T90),unde am instalat un lnb circular pentru acest satelit,nu observ sa fie probleme de receptie,cel putin cu echipamentul meu. Este adevarat ca n-am luat la rind fiecare frecventa sa vad ce si cum.Am verificat doar 12174 L, insa este ok pentru o receptie sigura.Doar 12190 V,22500,3/4,8PSK are semnal problematic,nereceptionabil acum.
    Iata ce semnal am pe transponderii rusesti in acest moment(28.06.2023):

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Salut
    Incearca si tp 12437R , 27500, 3/4, S2-8PSK

Am schimbat iar lnb-ul (am luat un Inverto de pe Olx) si face mai rar si nu mai face pe toate frecventele (poate e doar o coincidenta). Antena e Triax TDS110, configurata multifeed 36E/39E

Cred ca e o problema de la satelit ...

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Am verificat 12456 R cu placile 6983 si 6903x,si intr-adevar sint probleme cu semnal.Poti sa vezi asta("Signal/Noise" in Constelatie) in inregistarea de aici.
    N-am timp sa verfic cum se comporta semnalul pe ceilalti transponderi,si totodata nu fac nicio speculatie in privinta acestei probleme.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Semnalul nu e grozav deloc , pare oscilant , cu lnb inverto ultra black cu setare 10700.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Se pare ca frecventele ori au crapat, ori nu mai au acoperire pe zona Romaniei. Acelasi fenomen (intreruperea semnalului) l-am regasit si pe Yamal 90E , 11265H , 30000 , 3/4 , 8PSK ...

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

@mitru, semnalul pe AMU1 este puternic(vezi spectrumul) dar de o luna si ceva o parte din transponderi nu-i mai pot receptiona. Poate din cauza ca semnalul vine de pe fascicolul Euroasia.
    Observ pe imaginea postata de tine ca tu ai semnal cel putin pe 12437 V. Pe citi transponderi ai semnal intre 12149 - 12500 MHz? Mersi.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Da,pe 90E la o scanare au intrat 75 canale. Insa frecventa 11265 H 30000 cu toate ca are 72% semnal,cade apoi revine. Restul de canale sant ok.

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

@Schmith

Hallo, era vorba de 36.1 dar nu ratezi tu nicio ocazie cu exemplele tale "...intamplatoare" si pe langa obiect!

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

....Un post mai sus.

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

M-am referit in mod special la predilectia ta de a exemplifica prin programe rusciste-putleriste. Rog un admin sa stearga sau sa mute aceste postari pe langa subiect

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Nu mai am semnal util pe nicio frecventa cuprinsa intre cele 2 specificate de tine , nici blindscanul nu simte nimic , in conditiile in care iti poate gasi transponderi si daca nu i poti inchide.

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Desi nu mi-am dorit,eram sceptic ca vei avea semnal util pe transponderii respectivi la 35.9E. Iti multumesc pentru incercare.
    Dar fi linistit, nici in alte parti ale Europei n-am gasit pe cineva care sa receptioneze jumatatea de transponderi lipsa in banda Ku,care acum par sa fie pe spotul Euroasia. Ar fi o receptie de dxer in caz ca cineva i-ar putea prinde in zona noastra.
    Pe de alta parte,se mai crede ca o parte au fost mutati la 56.0E. Am verificat satelitul la aceasta pozitie in iunie a.c. si,intr-adevar,sint mai multi. Am numarat 27 muxes activati,cu semnal destul de bun. Semnalul este mai puternic decit arata analizorul,fiindca nu m-am omorit sa fac reglaj precis la lnb.Se pot receptiona cu lnb circular.

satelescu