Salut.
Am inceput un proiect de instalatie fotovoltaica pentru 12 V, datorita ca am muti consumatori pe 12 V. Mai jos specific ce consumatori sunt.
1. Instalatia satelit
2. Sistem supraveghere compus din DVR, 10 camere si monitor toate alimentate la 12V. Aici am contorizat ca toate alimentate intr-o luna de zile ajung la o medie de 80 kw consum.
3. Statie meteo
4. Router si switch Gigabit care 24/24 sunt alimentate la 12 V.
5. Ocazional placile TBS pentru teste si 4 hard discuri externe.
Astea sunt mai des folosite, tot de pe acest sistem vreau sa iau prin intermediul unui invertor de pana la 1000W, alimentare pentru 220 V in cazuri extreme de lipsa tensiune retea, un laptop, TV. etc.
In prima faza am montat un panou de 110W monocristalin, un acumulator de 12v/100 Ah pe gel tip DbSolar, si un cotroler MPPT Tracer 2210AN de 20 A, conctat cu senzor temperatura pe acumulator si cablu monitorizare pe PC.
Urmeaza sa montez pa acoperis 3 panouri de 110 W fiecare, si sa mai iau un acumulator tot Gel la 100 A.
Am pus o imagine cu evolutia de azi 23-09-2021, panoul are soare numai 3 ore, restul fiind la umbra. Pana montez instalatia pe acoperis o sa fie in pozitia de acum.
Acum am alimentat DVR si o camera.
Daca mai sunt idei de imbunatatit, astept pareri si sfaturi.
Cer senin tuturor.
![]()

Reply With Quote