Thanks Thanks:  3
Likes Likes:  3
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 12 of 12

Thread: Lipsa semnal

  1. #1
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Gherla / Cluj
    Posts
    62
    Mentioned
    14 Post(s)
    Rep Power
    48

    Default Lipsa semnal

    Intalnesc o situatie dubioasa , din 3 receivere am semnal pe o anumita antena doar pe un receiver , desi in urma cu catva timp aveam pe toate 3. Concret , pe Koqit u2 nu am nicio problema , daca conectez gtmedia android 4k sau amiko 8900 semnalul lipseste cu desavarsire. In schimb , pe alte antene cele 2 receivere fara semnal merg fara probleme . Sa fie cablul de proasta calitate , si din cauza sezonului racoros sa nu fie in stare sa dea tunerelor respective destula putere? In urma cu 2 luni pe acelasi cablu , mergeau fara probleme.

  2. #2
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,730
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    74

    Default

    LNB ce tip?
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  3. #3
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Gherla / Cluj
    Posts
    62
    Mentioned
    14 Post(s)
    Rep Power
    48

    Default

    Lnb inverto ultra black

  4. #4
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,730
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    74

    Default

    Single, twin sau quatro?
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  5. #5
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Gherla / Cluj
    Posts
    62
    Mentioned
    14 Post(s)
    Rep Power
    48

    Default

    Single , initial primul care n a mai avut semnal a fost gtmedia , acum observ ca nu mai misca la semnal nici amiko 8900...suspectez eventual si un fel de scurt circuit , care sa fie deranjant doar pt cele 2 tunere ...desi cablul e dintr o bucata si functioneaza perfect pe koqit

  6. #6
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,730
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    74

    Default

    Nu ar fi rău să incerci sa probezi un alt LNB. Dar tot nu am înțeles, funcționau toate 3 simultan pe același LNB?
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  7. #7
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Gherla / Cluj
    Posts
    62
    Mentioned
    14 Post(s)
    Rep Power
    48

    Default

    Pe cablu si lnb functioneaza doar un receiver , doar ca uneori le mai schimbam , pt ca de ex.koqit nu scaneaza bbc urile de pe 27.5 w...cand am achizitionat gtmedia pe acelasi cablu si lnb a mers ok, iar dupa un scurt timp n a mai receptionat semnal...l am inlocuit cu amiko8900 si a urmat dupa un timp lipsa semnal si pe acesta...nu exista semnal pe nicio frecventa in timp ce pe koqit merge fara probleme

  8. #8
    Standard RSP member khalifa's Avatar
    Join Date
    19 Feb 2014
    Location
    Oradea
    Posts
    108
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    30

    Default

    Va salut, e posibil sa fie o problema la coordonatele USALS ...
    Oradea , Dish 0,8/1/1,2-KU___ 1.5m-C Band

  9. #9
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Gherla / Cluj
    Posts
    62
    Mentioned
    14 Post(s)
    Rep Power
    48

    Default

    Nu poate fi usals pt ca antena e motorizata cu pozitioner, am incercat si am schimbat lnb , aceiasi reactie, koqit merge celelalte 2 nu...la o alta antena cu un alt cablu , merg toate 3...singura explicatie, de neinteles , e cablul care probabil pe timp racoros functioneaza doar pe koqit...

  10. #10
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    5,599
    Mentioned
    57 Post(s)
    Rep Power
    103

    Default

    După cum explici problema tind să cred că problema este cu siguranță cablu învechit, care nu mai "aduce" semnalul cu aceiași număr de decibeli că în urmă cu câțiva ani.
    Dacă ai acces facil la antena poți face o probă cu un alt cablu in apropierea antenei.
    Ar mai fi o problemă asemănătoare care dă efectele spuse de tine pe timpul iernii când sunt temperaturi de sub zero grade, dacă antena este offset și în timp a intrat apa în brațul care susține lnb-ul iar când este frig îngheață apă sau apa adunată din condensare și schimbă puțin parametrii de recepție când este frig și această apă îngheață. Dacă este multă apă în curbura brațului de sub antenă și îngheață această apă chiar se mișcă mai mult brațul și face să nu se mai recepționeze deloc semnalul de la satelit deoarece antena nu mai este "reglată" cum trebuie.
    Eu dădeam o mică gaură cu bormașina exact în curbura aceasta pentru se scurge apa și a evita aceasta problemă din timpul iernii.
    Am văzut că în ultimul timp vin antenele chiar cu aceasta gaura din "fabrica"
    LA TOTI NI GREU
    "SGU Stargate Universe"

  11. #11
    Standard RSP member marcghi's Avatar
    Join Date
    17 Jan 2008
    Posts
    385
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    54

    Default

    cu cablu am patit si eu la fel, masurat cu aparatul de masura arata continuitate, fara scurt, dar semnalul era foarte slab.
    am mai patit ca niste pasari, cotofene cred sa-si faca depozit de mancare in feedhorn

  12. #12
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Apr 2009
    Location
    Gherla / Cluj
    Posts
    62
    Mentioned
    14 Post(s)
    Rep Power
    48

    Default

    E clar ca cablul e de vina , nu e vechi , dar e un model mult mai subtire decat cele clasice coaxiale , a fost singurul cablu care are atasat si cablul pt pozitioner , incepand de azi nici cablul pt pozitioner nu functioneaza in parametrii maximi , e clar ca din cauza frigului pierde din puterea transmiterii semnalului...momentan ceea ce am putut face e sa indepartez portiunile inzapezite de pe suprafata cablului...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •