Salve! Propun un topic, cu nuanta haioasa, care sa cuprinda povestirea diferitelor intamplari, cazuri, situatii (dintre cele mai bizare) din lumea electronicii. Intamplari deosebite auzite de la reparatori, meshteri, situatii hazlii in care singuri ati nimerit cand reparati un televizor, ati fost chemat sa instalati un soft, un sistem de operare, hard (care, de fapt, nu va costat nici un efort, doar din ignoranta celui care va chemat) etc. etc.
Se admit povestiri dintre cela mai extraordinare.
Sper ca acest topic sa aiba shi o tenta instructiva (citind ce au patit altii, ai sa incerci sa eviti tu), iar acest fapt sa ramana chiar obiectivul principal al topicului.

Iata o prima povestire de la mine>
Eram la practica la un atelier de reparatie audio-tele-video. Intr-una din zile vine cineva shi aduce un televizor la reparatie. Il lasa din graba shi pleaca. A ajuns el la masa noastra. Il deschidem, acolo gasim o foaie de hartie pe care era scris (in limba rusa) ca cica el (proprietaru) candva a invatat la shcoala despre cum se repara electrotehnica, a reparat candva o priza etc. etc. Shi a hotarat el acum sa incerce sa repare singur shi acest televizor, a inceput cu testarea blocului de alimentare cu siguranta, apoi cateva rezistente, cateva diode, shi a unit ceva direct pe blocul de alimentare, cand l-a introdus in priza a auzit un bubuit subtire shi fum de toate culorile prin casa... Apoi era scris: "Mai departe toate cunoshtinetle mele s-au terminat" shi ne ruga in continuare sa-l reparam daca e posibil.
P.S. Fraza aceasta "Mai departe toate cunoshtinetle mele s-au terminat" care in original suna mai haios "Dalishe vse moi znania zakoncilisi" o invoc cateodata cand ajung la un punct cand chiar mai departe nu shtiu ce sa fac...

Cam asha ceva propun eu ca sa contina topicul acesta, daca va place?