Salut.
Ieri 18.10.2021, am montat pe acoperis sistemul fotovoltaic compus din doua panouri 1 x 110 w, 1 x 150 w pe un suport de montaj cumparat de la o firma care importa sistemul de montaj pe acoperis, fie tabla s-au tigla.
La mine e tigla si costul a fost 500 ron cu transport
A doua zi fiind o zi senina si cu Soare din plin am fost foarte curios sa vad cum se comporta controlerul.
Am observat o mare diferenta fata de montajul provizoriu la geam. Am pus mai jos o poza cu graficul.
La prima ora pe la 7.00, a inceput sa apara tensiune, care a tot crescut, a inceput sa incarce, a urcat pana la 6A pentru 30 minute si a inceput usor sa scada pana la incarcare finala in jur de ora 11.45.
Aici am observat ca controlerul a inceput sa alimenteze consumatorii numai din energia furnizata de panouri, consumul e constant la 1,3A.
Acest aspect trebuie urmarit daca se comporta tot asa si in alte zile. Dar o sa mai suplimentez cu o baterie sa fie doua la fel de aceeasi tip, sa am si pentru zile negre energie stocata GRATIS.
Am pus si cateva poze cu diferite stadii de montaj si cum arata suportul si panourile montate.
![]()

Reply With Quote