Universal single flange LNB 0,2 dB Inverto BLACK PRO cred ca este singurul disponibil pe elstar...ar fi ok ?
Universal single flange LNB 0,2 dB Inverto BLACK PRO cred ca este singurul disponibil pe elstar...ar fi ok ?
* se vinde fara ghid de unda! adica fara feedhorn
Oradea , Dish 0,8/1/1,2-KU___ 1.5m-C Band
E ok acel lnb. Dar nu bate un lnb inverto black ultra de offset taiat gatul si modificat pentru parabola. Dar ce zic eu e pt reglaje foarte fine. Pentru receptie normala acel lnb e foarte bun.
Am avut si eu o antena de 1.8m parabolica si desi nu parea sa aibe deformari pe suprafata ei m-am chinuit mult si bine sa gasesc focarul principal. Am bajbait si eu cu calcule si cu tot felul de masuratori ca sa descopar ca desi era invizibila pentru mine, pentru un ochi format antena era totusi deformata si avea focare secundare. N-am reusit sa fac nimic cu acea antena pentru ca avea performantele echivalente unei antene parabolice de 1.4m. Destul de slaba.
Pozitia lnb-ului mi se pare mai importanta la antenele parabolice decat la offset. Orice mica abatere se simte mai mult pentru ca de multe ori si unghiul de deschidere e mai mic. Cu offsetul observ probleme pe sateliti puternici alaturati cand unele frecvente se bruiaza cu altele ( 5west cu 4west ). Pozitia lnb-ului din primele poze pare horror , fiind pozitionat cam ca la o antena offset. E indreptat clar spre un focar secundar. Succes in reglarea ei ! Ar trebui sa iasa ceva bun.
Edision OS Mio+ 4k . Antena offset 1.85m: 34.5w-85E
Poate ești mai aproape de Cluj.
Tot așa este și la Cluj-Napoca la digital satelit: link LNB
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Acum intreb si eu in necunostinta de cauza...ghidul de unda care nu este inclus...si nici nu prea stiu de unde sa l iau e important ?...
Daca nu e cel care trebuie adica fix pentru marimea antenei
ori vede o parte mai mica a antenei deci nu pe toata...
ori capteaza zgomot si din afara ei si iar nu e bine..
cam asta e cu feed ul trebuie " sa vada " toata antena